Tabla/Backgammon

betogrozdanov45

мајстор за гибаници
Член од
26 октомври 2005
Мислења
1.549
Поени од реакции
6
Jaс сум самопрогласен светски шампион во таблање на свои 15 години. Кој сака ферка на Јаху или некој друг табла сервер, бујрум!

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.155
Поени од реакции
11.894
Кој сака да ме аддне на јаху да играме табла може слободно. Вечерва сум слободен.

betogrozdanov45

мајстор за гибаници
Член од
26 октомври 2005
Мислења
1.549
Поени од реакции
6
Ајде Андроник дај линк стави од таблата на јаху и кажи кој си

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.155
Поени од реакции
11.894
beto сега видов дека си ме поканил ама не бев на компјутер. Ништо, утре.

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Ајде кој е за табла, нека пише одма ќе го растурам :eek:jea:

kLiNkA

Ponosna Hrvatica
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.116
Поени од реакции
5
eeee obozavam tabla,i mnogu igram...t.e. porano po celi denovi, sea mn retko(na kajgana visam:))imam downloadirano edna igra tabla Gammon Empire (ali neznam na koja strana), ali mn e dobro...so luge od sekade:D

Alek_rjk

Za prviot vpecatok nema vtora sansa
Член од
14 март 2006
Мислења
387
Поени од реакции
4
lele do sea samo so edno dete od strumica sum se pogodil na yahoo :)))

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Табла!

Табла!

Колку играте и дали играте табла...?Интересна ли е играта?
Јас у живот не сум играл табла шах да ама табла никогаш....а не ни сакамhehe..
Тоа е според мене...а според вас :)

JuveFan

Џабарлак
Член од
11 мај 2006
Мислења
918
Поени од реакции
7
Не е нешто посебна играта, но сакав да ја знам и ја научив. Не ја играм многу често само онака кога некој викне да играме

Член од
8 мај 2007
Мислења
250
Поени од реакции
1
Можам да кажам дека е традиција кај нас да се игра табла, првата, тапата и лудата ги знам, супер е за забава али една табла за двајца е само , тоа може да е проблем у друштво

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
krepiev напиша:
Можам да кажам дека е традиција кај нас да се игра табла, првата, тапата и лудата ги знам, супер е за забава али една табла за двајца е само , тоа може да е проблем у друштво
Oвие игриве кој како сака си ги крсти...јас знам две игри за табла,кај нас познати како "главната" и "ѓупската" :pos: Ѓупската онака е полесна и поедноставна,а главната ме мрзи да размислвуам исто ко шахот....трае долго а јас се што трае премногу долго го мразам...и то :toe:

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Како што гледам колку се игра табла, најверојатно дека е интересна.За жал јас не знам да играм:kesa:
п.с: Кесе нафане ли некој да ме научи?

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Сабајле пробав да отворам тема за табла, ама нешто ми се зафркна незнам зашто. Играм табла, научив во Турција на одмор, тука ја доучив. Моментално дома нема табла, ја дадоа моите поклон т.е. не ја игравме само ја купивме и сега сиснам на јаху гејмс и ја играм првата додуша само таа се игра. Првата е онаа класика втората е чисто на среќа, како вртиш коцки али третата е крај НЕНОРМАЛНО ДОБРА. Знам неколку членови кои што ептен добро играат табла од форумов, ама некако се срамат да пишат

Dragana <><

Daydreamer
Член од
18 јуни 2006
Мислења
1.130
Поени од реакции
8
Научив да играм табла пред 2- 3 години. Татко ми го терав да ме научи. Интересно е, особено на лето кога ми е досадно, а не ми се седи пред компјутер. Шах никогаш не научив да играм(додуша не ни пробав). Табла ми иде некако од рака + лажам многу:krivi:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
ОБОЖАВАМ табла. Мислам дека можам цело време само табла да играм...
Првата ја знам само, другите сум почнала, ама никогаш не сум се заинтересирала за нив. Инаку често си идам у Либертас у Буњаковец... Ем кафе си пијам, ем табла си играм... Хмм...за мераци...

Kajgana Shop

На врв Bottom