ТА Евролига 2017/18

• Креатор на темата Креатор на темата Cornicello
  • Време на започнување Време на започнување
Барса не можеа фаул да направат на крај, топката ја снема. :pos:
Сепак лоша игра на Фенер при крајот, изгубија добра разлика.

Галата на чело со гадот Атаман го испуши јако, секоја тензија он ја прави. Барса со пола тим, толку можеше, плус и Долман се повреди, али овој Рајс по некад знае да биде тешка коњина. дава тројка, после тоа у транзиција, може да иде на два,он лупа тројка. Заден напад ја приватизира топката и нормално ја изгуби. Бонус трака Чави Пасквал од утре нов тренер на Пао:eek::confused::tapp::pos:, уствари каков тим таков тренер.

Jayceee ratatatatata Carroll. 16 poeni vo 4/4(24 vo 22 min) ,gi unisti na Estudiantes.

Инаку Ф4 2018 у Београд:vozbud:, конечно нешто добро за нас што ја сакаат евролигава, ова не смее да се пропушти.

Барса во проблеми пред Белград, Наваро и Долман се неизвесни, со претходно повредениот Копонен, тенка ротација...

Од денес до петок 2 кола ќе се изиграат во Евролигава, 4 дена кошарка. :drk:

Езер Еделштајн не е повеќе тренер на Макаби.

Пини Гершон бивш тренер на Макаби, го нападна Вимс како кривец.

http://sportklub.rs/Kosarka/Euroleague/a133003-Gerson-pobesneo-Ko-je-dodjavola-Soni-Vims.html

Пешиќ,Казлаускас и Банки, од нив ќе бира Макаби нов тренер.

Коти Кларк од Уникс на негова среќа не ги скинал лигаментите, ќе отсуствува само 6 недели.

Пешиќ е најголема превара од тренера.

Цска поезија од кошарку.

Страшна утакмица очекувано, Басконија со луда партија на Јака Блажич ги олади малце Реал и чичо Перез што ќе го пријавувал тимот во НБА да игра. Свака част, многу јака екипа се Баскиве, плус без Барњани, одлични партии од Шенгелија и Ханга.
Реал лош, Дончич е БОГ, детево може од 1 до 4 се да игра, превзема секако и нема никаков проблем со чување на ниеден играч, јак е ко земја.
Даруша со добра револверашка партија прееска, Андерсон распали, Вилбекин погоди кога требаше, Ванамејкер стандардно добро си изрешета. Биркан Батук, најнеинтелегентен играч денес, поглупи лични ни децана у младински не прават.
Ефес аматерски изиграа во завршницата, инаку ја имаа ЦСКА на тацна која игра лошо веќе 2 утакмици по ред, несвојствено за нив.

1. Басконија играше без 2 клучни играчи Барњани и Бобуа.

2.Шенгелија многу зицери промаши,можеше да ги чини победа,Воитман ке биде топ центар.

Блажич клучни 2 тројки,Ханга докторска игра,а и Ларкин е многу брз.

Басконија ке има место у први 5-6 екипи ја мислам.

За Батук не си у право,еден од најдобри одбранбени играчи у Евролига,а и тројкиве 4/4 денеска.

Вонамејкер е мотор на тимот.

На Ефес проблем е надворешната линија,Ертел неконстантен со лоша одбрана,Грејнџер е ОК,Котон е многу сличен на ЏК од Реал.

Иначе Томас 4-5 отворени тројки промаши,камењар:facepalm:

Blazic od zaebancija igraciste postana.Si go zarabotuva lebot posteno,dosta vreden igrac.

Voigtmann premnogu jako igra,ke bide steal of the year.:cool:

Барса се изгуби, каква втора четвртина на Ѕвезда, ау. Гудуриќ 13 поени во вторава откако влезе, Симоновиќ 10. :cuc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom