ТА Евролига 2015/16

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дефинитивно Обрад ја еба утакмицава со неиграњето на Перо во продолжението. Па Перо му го донесе епскиот пресврт во 4/4, главна алка во одбраната. Удох умре во продолжението, не можеше ништо да одбрани, што е и нормално... Требаше и Весели можеби да го врати, ради поголема контрола на скокот. Многу безвезно ја изгубија утакмицава мајке ми, тажно е ова...

Најнезаслужена победа маму ви ебам руска. Тој педерот од судија суди фаул еј, фаул досуди бел ден да не види. И плус освен што имаше чекори од тоа педерчето четничко, ДеКоло ја врати топката назад на нивна половина, ногата му беше на линија. Не можеа 20 разлика да сочуваат па мораше вака, не можеа Олимпијакос да го победат тогаш и затоа сега вака за да не им се случи пак истото, им ебам русите гадни смрзнати смрдливи.
Види го овој глумецов Теодосич што зборува, играле добра одбрана, каква одбрана бе ти ебам нешишаниот изгубија 20 разлика предност тој ми вика добра одбрана. Последна да ви е, ништо да не освоите повеќе ви ебам тимот скапан.

Каква текма еј...ама ако судија не посере нема кој, нарочито тоа копилето Ламоника

Самата помисла дека Калинич игра во Фенер е нестварна работа, а камо ли во решавачки утакмици да биде во петорка. При ваква одлична партија на Антич, не знам како можеше да го седне на клупа сега. Фенер ќе тепаше 100% да беше Перо во игра.

Самата помисла дека Калинич игра во Фенер е нестварна работа, а камо ли во решавачки утакмици да биде во петорка. При ваква одлична партија на Антич, не знам како можеше да го седне на клупа сега. Фенер ќе тепаше 100% да беше Перо во игра.
Калиниќ е одличен дефанзивец, али напаѓачки е многу лимитиран, ништо не може сам да искреира, дно. Ок е Калиниќ да игра, добро го чуваше Де Коло, ама Перо мораше да биде во тимот во продолжението.

Калиниќ е одличен дефанзивец, али напаѓачки е многу лимитиран, ништо не може сам да искреира, дно. Ок е Калиниќ да игра, добро го чуваше Де Коло, ама Перо мораше да биде во тимот во продолжението.
Калинич ти е како ропацине во фудбал Фернандо, Фернандињо, само што овде се бара игра во два правци. Обрадович го донесе само дека е Србин, можеше да го пополни тоа место многу подобро со оглед на нивниот буџет.

Калинич ти е како ропацине во фудбал Фернандо, Фернандињо, само што овде се бара игра во два правци. Обрадович го донесе само дека е Србин, можеше да го пополни тоа место многу подобро со оглед на нивниот буџет.
:tapp:

Прејака утакмица. Секоја чест за Фенер, да се вратиш од -21 во финале, не е мала работа. Уште еден доказ дека се е можно во кошарката до последен момент. Како што се протнаа во полуфиналето со Лаборал, така го загубија финалево. Ни самите ЦСКА не знаат како го изведоа тој напад кога Хриапа погоди за нерешено. Во продолжението МВП-лицето на Де Коло, под сенка беше некако цела утакмица за во продолжението да покажи зошто беше избран за МВП. Имаше и 2-3 спорни ситуации во продолжението, контактот врз Слукас кога падна и досудија игра со нога и кога досудија фаул врз Теодосиќ, а можеби имаше чекори. И уште една грешка на Обрадовиќ беше играњето на Калиниќ во продолженијата. Одличен дефанзивен играч е, ама во напад е мизерија. Башка и тие 2-3 напади кога се одвои ЦСКА играа напади за Калиниќ да игра со грб, се покажа кобно. Требаше да го ротира одбрана - напад, како што Итудис правеше со Тео и Де Коло.

Како и да е, заслужена титула за ЦСКА, заедно со Фенер играа најдобра кошарка сезонава и заслужено се најдоа тука. Барем конечно им заврши проклетството на Ф4.

Абе како не му судат фаули на Хајнс у одбрана секогаш со раце игра на било кој повисок играч од него

Sent from my SM-G357FZ using Tapatalk

Теодосич

michael-jordan-first-trophy.jpg
13237592_10154279741409374_548809890181676196_n.png

:icon_lol:

Eптен ми е драго за мајсторов. Ќе беше неправда таков играч да остане без ЕЛ. Затоа и навијав за ЦСКА. А и колку да ги сакам Калиниќ и Перо, пак не можам да навијам за тоа гнасниот Фенер. Џабе, ич не ги сакам као клуб.
Додуше кога се вратија од -20 помислив дека е готово, пак го јадеа Русиве, ама чичо Хријапа ме демантираше.
Итудис на крај не знаеше кај се наоѓа од среќа, каква изјава даде :pos:Валутин исто експлодира.

П.С Д винер оф д најт :pos:

Многу лошо кога судии ќе ја решат како сега у продужетци место да остават кошаркарите да ја решаваат

Sent from my SM-G357FZ using Tapatalk

Исто ко постот од Никола од погоре искрено не ни наиваз за некого, уствари не знаев за кого да навивам.Од една страна Антиќ па и Калиниќ од друга страна Тео.Јбг греота е ваква играчина да нема Евролига а да имаа разни шушумиги, мада класика игра лошо Ф4 турнири.Според мене колку и да имаа цска 20 разлика, потсвесно сите знаевме дека кошарка е у прашање и све е можно.Ипак на крај според мене Обрадович сам се победи, потпомогнат од шупакот Ламоника.Стандард нема едноставно човекот сака да биде у прв план и тоа е, мораше да суди фаул над Слукас, али братот виде нога:facepalm:.Али нема везе рално кој и да земеше секако е заслужено.[DOUBLEPOST=1463362898][/DOUBLEPOST]гратис да не речете види ги Звездаши педери:icon_lol::drk:
29033-rusin-go-isturka-kalinikj-samo-da-ne-zavrshi-vo-bujnoto-dekolte-na-negovata-devojka.jpg
29035-rusin-go-isturka-kalinikj-samo-da-ne-zavrshi-vo-bujnoto-dekolte-na-negovata-devojka.jpg
29038-rusin-go-isturka-kalinikj-samo-da-ne-zavrshi-vo-bujnoto-dekolte-na-negovata-devojka.jpg

Последно уредено:
Исто ко постот од Никола од погоре искрено не ни наиваз за некого, уствари не знаев за кого да навивам.Од една страна Антиќ па и Калиниќ од друга страна Тео.Јбг греота е ваква играчина да нема Евролига а да имаа разни шушумиги, мада класика игра лошо Ф4 турнири.Според мене колку и да имаа цска 20 разлика, потсвесно сите знаевме дека кошарка е у прашање и све е можно.Ипак на крај според мене Обрадович сам се победи, потпомогнат од шупакот Ламоника.Стандард нема едноставно човекот сака да биде у прв план и тоа е, мораше да суди фаул над Слукас, али братот виде нога:facepalm:.Али нема везе рално кој и да земеше секако е заслужено.[DOUBLEPOST=1463362898][/DOUBLEPOST]гратис да не речете види ги Звездаши педери:icon_lol::drk:
29033-rusin-go-isturka-kalinikj-samo-da-ne-zavrshi-vo-bujnoto-dekolte-na-negovata-devojka.jpg
29035-rusin-go-isturka-kalinikj-samo-da-ne-zavrshi-vo-bujnoto-dekolte-na-negovata-devojka.jpg
29038-rusin-go-isturka-kalinikj-samo-da-ne-zavrshi-vo-bujnoto-dekolte-na-negovata-devojka.jpg

На последната фотка види го тој, дошол со жена му и се покајал за сите пари

http://www.gol.mk/kosharka/91-poen-...-za-najgolemiot-kosharkarski-talent-vo-evropa

Узалуд е статистикава,бидејќи сега потпиша за North Carolina State(од аспект на Фенер).Можеби дисциплинската мерка беше причина поради која заминува од Фенер доста рано.

Daniels had said that Yurtseven would have been ranked among the Top 10 players in the 2016 class if he was attending a school in the United States. Yurtseven is considered a potential lottery pick in the 2017 NBA draft.

http://www.scout.com/college/basket...04-5-star-omer-yurtseven-signs-with-n-c-state

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom