ТА Евролига 2015/16

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Реал ни самите не очекуваа да стигнат до тука, чиста среќа. За мене очекувано беше 3:0 да изгубат, посебно ми е мило заради кловнот на клупа што им е, тренер се нарекува тој, и заради Руди плачкото. Него и комарец да го касне ќе се утепа плачење.

Брутално Датоме.[DOUBLEPOST=1461098087][/DOUBLEPOST]Жељко им рекол : "Вие сте глупави ако мислите дека имате три шанси,ова ви е последна шанса и најлесна".:oleee::oleee:

Последно уредено:
Ма мора Фенер до титула сезонава, едноставно имаат се што е потребно за тоа.

Не мораат ништо , баш поради тоа што се игра една утакмица ...

Treba i finaleto da se igra na tri dobieni.Ako sakaat da ja dignat gledanosta i da imaat poveke sponzori,toa e najlogicniot poteg.Mnogu e pointeresno da ima 3-4-5 natprevari otkolku samo eden.Mora da se potrudat da "ukradat" nesto od NBA.

Djordjevic dobi otkaz.Posle metlata od Laboral,realen poteg bese ovoj.

Uste ne mi se veruva deka bez Causeur,a i bez Hanga na poslednive dva natprevari gi dobija.

На 1 утакмица ништо не се знае, плус кај Лаборал се враќаат Шенгелиа, Козер и Ханга. Секоја чест за Пераз, со Валенсија освои еврокуп, Лаборал го одведе на Ф4.

Викате дека ќе имаат среќа Барса ќе им се падне Лаборал, искрено не знам кој и да им се падне дали имаат среќа реално од сите мислам дека ќе изгубат.
А ова мислам дека им е грешка на Пао ама тие се знаат можда имаат пикирано некој тренер..

Се знаеше за Сале, изгуби серија од Пераз без испален метак, плус изгледа браќата Јанакпулос бркнале во свој џеб за Вилијамс, Хејнс и Хантер.Плус на почетокот на сезоната инсистирал за коњот Калатес кој прима 2.5 милки за цигларење на топката, играчот го чува ладно на 2 метра од него, овој базен не може да погоди. Јебига Пао е тоа исто пројдоа и Педулалис и Душко, ај барем Душко даваше по некоја минута на младите, кај Сале цела сезона седат на трибини. Сам си бираше засилувања и промаши, јебига суровиот професионализам не простува, посебно во денешната кошарка каде се бара инстант успех.

A Vince Hunter za dzabe go donesoa,mizerna minutaza dobiva.

A Real so onoj Ndour kako potrfrlija.Pa i Lima.Sezonava ima neverojatni golemi flopovi t.e losi transferi.

Elliot e dobar igrac,ama ako zema mnogu pari,togas ne go biva.:icon_mrgr:

A Calathes 2,5 milioni ? Ne mi se veruva tolku pari nemu da mu davaat,ne zasluzuvaa ni 500k.Mada igrase vo NBA,si ima pedigre.Sezonava e ocaen,inaku dobar si bese porano.

Калатес е сличен играч на Марселињо Уертас, со тоа што мене каде каде ми е боље Марселињо, нарочито поради тоа што е поцврст во одбрана. Во напад и двајцата тараби, шут очаен, али Марселињо има многу добар преглед на играта, не дека Калатес го нема ама сака и да се глупира ќелавиот со некои непромислени влезови и шутеви. Он ваљда има умислено у главата дека е поентер и многу јак играч, не знам другачие како го дешифрирам.

Калатес е многу подобар плеј кога се држи само на асистирање повеќе. Лош шут има, а знае многупати да претера со шутирање. Инаку очекувано за Џорџевиќ, сигурно никој не бараше титула од него ама да добиеш метла од Лаборал и тоа без Ханга, Шенгелиа и Козер, практички со 6 играчи им играа последниве 2 натпревари. Претера според мене Џорџевиќ со трансферите, најпрвин со Павловиќ, Кузмиќ и Радуљица. Океј, Радуљица има солидна сезона, знае да се изгуби некогаш со фаулови ама другиве двајца се тепила цела сезона. Башка и доста лоша кошарка игра Пао цела сезона, минатите години се знаеше, непобедлива тврдина беа дома. А, Елиот одкога стигна имаше одлични партии, али во овие натпревари со Каха неможеше бунар да погоди. Дали дојде на изглед квалитетот или навистина имаше лоши денови, којзнае.

Инаку и Барса мислам ќе си ја заврши работата дома и ептен брзо ќе заврши плејофот. Кој очекуваше дека три метли ќе има дури, Ѕвезда ајде ама другиве две.

И мене ми е глупо ова со Ф4, впрочем играш четврт-финале на 3 добиени, за после тоа да идеш на Ф4. Треба цел формат да го направаат на 3 добиени, и полуфиналето и финалето, доста поинтересно ќе биде.

Дефинитивно поглуп тренер од Чави Пасквал не постои, едино Марјан Србиновски е тука негде. Зашто не играат Аројо и Дорси? Ако не се повредени ондак нека се убие стокава.

Утакмицава ја реши Синглер, откако излезе Клавер (ваљда он беше) во 3/4 се беше на страната на Кубан. Во одбрана потполно го затворија рекетот и одлично го бранеа пикот, а во напад го бушеше Томич како што сакаше. А и Дрејпер изигра голема улога, константен притисок на плејот на Барса, Саторански во случајов и автоматски немаше лесен проток на топката за Барселона и акциите им одеа поприлично тешко и споро. Томич погоди многу слободни, му направија 2-3 глупи фаули, али во одбрана дупе, не знаеше кај тера. Па и во напад утна 2-3 чисти зицери, срам за човештвото е. Барцокас ќе ја сјебеше на крај, многу рано направи фаул над Наваро, а имаа 3 поени предност и 14 секунди, можеше да пушти некоја секунда да помине. За малце да го кошта тоа кокцкање, но во продолженијата ги разнесоа.

Жал ми е да гледам како коњот Пасквал го десектува потенцијалот на Барса, али кој им е крив кога го држат 100 години на клупата.
Барса без класичен плеј игра скоро цела утакмица, гомново земал го напикал Саторански на 1, сиротиот 90% од нападите со грб кон кошот игра.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom