ТА Евролига 2015/16

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Нели Зубац пред некое време потпиша договор со Цибона како успеаа да им го земат ? Колку искешираа овие од Мега се знае ?

Нели Зубац пред некое време потпиша договор со Цибона како успеаа да им го земат ? Колку искешираа овие од Мега се знае ?
Мишко правеше некои муќки, прво им го одзедоа на Цибона, па овој почна да тренира со сокчињата, па арбитражниот суд го врати Зубац назад во Цибона, а од пред некој ден е во Мега, а Ацо Петровиќ изјави дека понудата е и повеќе од задоволителна...

Чаршиските муабети велат дека Мишко искеширал 500.000 евра...

Sleden igrac sto ke go nosi vo NBA e Timothe Luwawu.Misko e bog i batina.
Vo klasata `95 e na prvo mesto,15-ti vo Top Prospects.

Излегоа и драфт репортите за Зубац, он и Коркмаз се доста интересни играчи од '97ма година на драфтот, би требало да влезат прва рунда, факинг драган Бенднер најверојатно ке влета како 3 пик, а не ни игра во Макаби, какви ретарди се Американците, ке им се деси Дирк и Порзингис како белци на високите позиции и одма сега тражат нови.

Пено од Барса е занимлив проспект ама и он не добива шанса кај Пасквал, само Хакансон и Ериксон добиваат.

Ловро Мазалин од Цедевита е брука добар играч, ама мртвиот Мршиќ го форсира Џанан Муса кој ја шилеше патката на деца, а далеку е од сериозна сениорска кошарка оваа сезона, и тоа што го играше повеќе усеруваше него што правеше некои добри ствари...

Сватослав Михалик памтам кога го следев европското 2013 за играчи до 16 години беше најавуван како брука добар играч, дури беше на листата и пред Коркмаз, Пено, Мазалин...играше во Черкаси па 2014 отиде на Канзас, го следев оваа сезона неколку пати кога имав можност му даваат можност на лажичка по 13 минути...
Пено страшно стагнира, многу подобар можеше да биде ама не знам што му се случи, не пружа партии во Барса Б како што се очекува. Хакансон отиде во Севиља, мислам дека е позајмица ама не сум сигурен, како и да е паметен потег за да се развива во добра лига а слаб тим каде што ќе има минутажа. Нема време Барселона да развива 2-3 младинци во исто време, многу места во ростерот се жртвуваат така а се бараат резултати, така да логично е само за Ериксон да има место, и онака е најдобар од другиве според мене.
Муса е '99, има многу големи шанси да прерасне во топ играч, уште е премногу мал за да се гледа неговото влијание во сениорска кошарка, да бидеме реални.. Дончич блесна неколку пати ама далеку од тоа дека може да биде фактор или стабилен играч за ротација.
Михајлук е пекол играч, имаше понуди и од Барса и другиве гиганти, ама паметно што отиде на колеџ. Прва година му е оваа, 15тина минути по натпревар е океј, постепено ќе напредува ако е се ок и може да биде одличен играч, некој upgrade на Кузминскас би рекол

Пено страшно стагнира, многу подобар можеше да биде ама не знам што му се случи, не пружа партии во Барса Б како што се очекува. Хакансон отиде во Севиља, мислам дека е позајмица ама не сум сигурен, како и да е паметен потег за да се развива во добра лига а слаб тим каде што ќе има минутажа. Нема време Барселона да развива 2-3 младинци во исто време, многу места во ростерот се жртвуваат така а се бараат резултати, така да логично е само за Ериксон да има место, и онака е најдобар од другиве според мене.
Муса е '99, има многу големи шанси да прерасне во топ играч, уште е премногу мал за да се гледа неговото влијание во сениорска кошарка, да бидеме реални.. Дончич блесна неколку пати ама далеку од тоа дека може да биде фактор или стабилен играч за ротација.
Михајлук е пекол играч, имаше понуди и од Барса и другиве гиганти, ама паметно што отиде на колеџ. Прва година му е оваа, 15тина минути по натпревар е океј, постепено ќе напредува ако е се ок и може да биде одличен играч, некој upgrade на Кузминскас би рекол
Си го прател Австриецот Џејкоб Поелт? Како може Бендер да е пред него? Потенцијален steal of the draft гледам во него, проектиран е како 7ми, брука добар играч. Лани во пријателска на Литванија со Австрија во 5-6 наврати го направи мајмун Валанчиунас,95то годиште е, има неколку одлични играчи од таа генерација, ке упадне на некого лажичката во мед. :D

Си го прател Австриецот Џејкоб Поелт? Како може Бендер да е пред него? Потенцијален steal of the draft гледам во него, проектиран е како 7ми, брука добар играч. Лани во пријателска на Литванија со Австрија во 5-6 наврати го направи мајмун Валанчиунас,95то годиште е, има неколку одлични играчи од таа генерација, ке упадне на некого лажичката во мед. :D
Го немам гледано Австриецот, само што сум читал дека Америве ептен се попалени, на колеџ таму газел.
Бендер скоро па и воопшто не влегуваше во игра во Евролига, а Макаби во домашно првенство од богзнае кога го немам гледано, така да не можам да кажам до каде е стигнат со развојот. Како и да е, мислам дека е малку префорсирано да е 3 пик како што се претпоставува..

Ми фали многу мојот клуб Лотоматика Рома, во Евролигата.Секогаш беа тврд орев за противниците.

Fenomenalni kup natprevari ovoj vikend.Epten jaka kosarka se igra,posebno vo spanskiot kup.

Какво тренериште е Џиле, Партизан и повеќе од солидни против лименките...

Кошаркарски бог Александар Џикиќ!

Силово си Џиле, Радоњу, Радоњуууууу, Радоњууу. :D

Реал и Лаборал одиграа утакмичиште, Реал имаше комотно водство на две минути до крајот али Бурусис со две тројки по ред ги врати Лаборал во игра за да Љуљ со шест одлични поени повторно ги донесе Реал во водство и со тоа да ја издвојуваат првата победа против Перасович кој сезонава одлично ги води Лаборал. Страшно играчиште е Љуљ, од целиот спортски колектив не постои играч во моментов кој со поголема желба го носи дресот на Реал Мадрид.

Утре финале со Гран Канарија мислам дека на Реал ќе им биде многу полесно и ќе се закитат со првиот трофеј сезонава.

Ni Kutxa,ni Barca,ni Valencia vo finale.Ako prokockaat sega Real,neka se utepaat. Real imaat 14 pobedi po red vo megjusebni,a Gran Canaria imaat 10 posledovatelni pobedi.

Na Gran Canaria ako im trgne shutot,moze da bidat opasni.Neverojatno kakov presvrt napravija so Bilbao,neverojatno vtoro poluvreme.Im fali Begic na Bilbao,inaku super ekipa se.

Мега го освои купот во Србија. Какви играчи еј, сите се 95-96 генерација речиси. Никола Ивановиќ одличен денес, 20 и нешто убаци. :cuc:

Ќе излезат доста добри играчи од овој тим на Мега.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom