ТА Евролига 2015/16

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Каква кошарка во Мадрид, 44:50 води Барса на полувреме, двете екипи заедно само 4 turnovers...со вкупно само 8 поени од слободни фрлања. Наваро каков buzzer beater погоди со 1 нога за крај на 2/4, малиот Дончиќ исто страшен каква само одбрана игра врз Саторански...

Права кошарка...

Поциганска и лигава екипа од Реал не постои во било кој спорт. Што и направија на завршницава на утакмицава дали се нормални ебате сељачиштата. Дај боже да изгубат уште 10 пати од Барса сезонава и титула да изгубат, ЕЛ и онака нема да освојуваат. Барса одлично изигра, сите си знаеа што треба да прават, многу дисциплинирана и рутинска партија, ептен мерак ми прават годинава како играат. А и екипата им е топ, по двајца одлични играчи на сите позиции.

Леле Барса што им правеше на Реал вчера, леле мајко :vozbud::vozbud::vozbud: Лекции по кошарка, буквално, во сите сегменти од оваа игра. Едно време Љуљ и компанија не знаеа што да прават и како да шутнат на кошот. Одбраната ебење, одлични ротации, правовремени, одлично покривање на теренот, меѓусебно разбирање. Ете зошто уште на почеток на сезона пишав дека за мене Барса има најјак состав годинава, е сеа дали ќе го спроведат тоа на терен останува да видиме. Нема ниту една екипа со 12 многу квалитетни играчи во тимот. Има тимови со широки ростери, Фенер, ЦСКА, Олимпијакос, Реал, ама ниту една екипа не е приближно со квалитет на играчите како Барселона.

Комотно Везенков може да игра прва петорка, нема ништо да смени тоа. :D
Мене Доелман ми е многу јак играч, секој тренер реално би посакал ваков играч во тимот. Покрива 3 позиции, едино не може 1 и 5 да покрие. Страшно паметен играч, знае кошарка, знае буквално се. Семјуелс исто така им е фантастично засилување сезонава, многу силен центар, знае да игра и со грб, добар пик ен рол играч...

Како се рашутираа Химки.
Какви играчишта имаат после ЦСКА и Фенер трети фаворити за мене и на крај Барса
Исто играч кој многу го сакам е Де Коло

Фала богу еден асален коментар од Хрвативе. "Алексеј Швед је сам победио ЦСКА"

Не заебавајте, погоре ја направивте Барса после победата со Реал како да е Голден Стејт. Реал е мизерија сезонава, едвај се протнаа во втората фаза, одбраната им е мизерија (каква мизерија, ич не ни постои), кој стигна ги наполни сезонава, посебно во Евролига. Во неделата Барса изигра одлична утакмица, имаа доста висок процент на реализација само затоа што Реал беше мизерен во одбрана.

Се виде денес силата нивна против гранитна одбрана, ги рашљака Олимпијакос. Имаат јак состав, премногу добри играчи за ротација, но сепак далеку од тоа дека се фаворити број 1 за освојување.

Инаку Кимки на домашен терен може секого да победи, посебно ако се расположени Рајс и Швед како денес. ЦСКА исто годинава игра мизерна одбрана, премногу се изваваат со нападот, Теодосиќ и Де Коло се незапирливи, целиот тим го разигруваат.

Само што почна вторава фаза, допрва ќе треба тимовиве да го покажат вистинското лице.

Последно уредено:
Barca ima taka receno pozvucni iminja vo rosterot,ama da ne se lazeme,tie ne se bas nesto wow.CSKA,Khimki ,Real pa i Fener imaat podobri igraci.Olympiakos sekoja godina si naogaat borbeni kosarkari koi znaat da igraat odbrana a nemaat nekoe zvucno ime.

Iako se vo samiot evropski krem,moe mislenje e deka nemaat nikakvi sansi za titula.Imaat nekonstantni igraci,Navarro denes samo eden poen,go gazat godinite i go nema snajperot veke.Abrines e nisto poveke od prosecen evropski kosarkar.Tomic toplo-ladno,Samuels ista prikazna,Ribas taka-taka.Satoransky e dosta soliden a od prvata petorka Doellman vredi.Oleson e dobar za od klupa,Arroyo se vrati od mrtvite
.:icon_mrgr:

So ovoj denesniov poraz,im se namaluvaat epten sansite da odat ponatamu.Gubat od mozebi glavniot konkurent so golema razlika a Khimki gi plesna na CSKA sto znaci mnogu za konecniot raspored,iako izigran e samo eden natprevar.Na domasen teren Khimki ke gi pobedat 100%.
So CSKA nemaat sansi,Brose e odlicna ekipa,Real dva pati ne gubat a Laboral e epten opasna ekipa.Zalgiris e kilava ekipa,tuka treba da pobedat.

Далеку од тоа дека им се намалија шансите за пролаз, прво коло е само. Наредно коло со Кимки дома се, ќе ги раскантаат посебно ако се врати и Аројо. Во вторава фаза, посебно во оваа група ќе е важно за сите екипи (за тие што сакаат одат понатаму) да бидат перфектни на домашен терен, да не дозволат кикс, еден максимум.

Мое мислење е дека ЦСКА, Барса и Олимпијакос сигурно одат понатаму, уште едниот патник ќе се бара меѓу Реал и Кимки. Кимки иако победија денес, не ми се верува да одат понатаму. Дома може да победат секого, но на гости се сосема друга приказна, посебно во групава каде секој може секого да победи. Ќе видиме и Реал како ќе игра, ако продолжи со мизерните игри во одбрана, ништо не прават.

Не ја гледав Барса , но видов 40 поени за 3 четвртини? Па не ме заебаај , а стварно имаше членови во тема кладилница што ја величеа , како тоа они играле не знам ти што , чиста 2ка денес ќе била , се заради тоа што го тепале неќна Реал Мадрид. Реал Мадрид што оваа сезона едвај помина групна фаза. Што губеше од Стразбур и Звезда.

Химки мислам дека нема да поминат група. Денес победија заради страшниов шут на Швед а не верувам дека може секоја утакмица вака да ја игра. На моменти коа требаше да смири игра при водство тој нападот го завршуваше за 5 сек у стилот crossover и шут за три. Па не е ова НБА. Секоја чест за денес , и за шутот за победа, но ЦСКА малце повеќе да ги искористеа офанзивните скокови без проблем ќе тепаа. Рајс не ме бендиса , и он погоди некои ненормални шутеви да , но некогаш оди со глава у зид , каде што е најгусто ..а и сам знае дека ќе го залепат. Исто центарот Аугустин или како е. Па крајно неинтелегтни фаули прави и не затвара свој рекет. Мислам дека Химки денес тепаше ради ненормалниот шут , и навистина неискористените шанси на ЦСКА. А дека овака ќе погодуваат секоја утакмица I don't think so

И вие претеравте сега. Барса изгуби од Олимпијакос во Пиреја и одма сме претерале со фалење, онака биле играчите итн. Како прво, у Дворани мир и пријатељства :D, паѓале многу појаки екипи од Барса. До некаде истото што важи за Химки е и со Олимпијакос. Дома се тврдина, во гости ако нема Х фактор партија од Спанулис, тешко да добијат некој од великаниве. Како второ, второ коло е. Имаат и те како големи шанси да одат понатака. Лаборал Куча падна после фуриозниот старт, очекувам да победи Барса во двата дуела. Кое е тоа правило Реал не губел два пати? :LOL: Зашто би немале шанси со ЦСКА? ЦСКА изгуби дома од Уникаха, ништо не се знае. Лигата и онака е сезонава скрос изедначена, не може да се истакне ни еден тим како изразит фаворит за титула, што ја прави дополнително возбудлива и интересна.
@MiaSanMia Си го прател Пау Рибас воопшто, искрено онака? Типот лани во Валенсија буквално ебеше мајки, со Дубљевич партал правеа и не ме зачуди што направи трансфер во Барса. Класична двојка, али по потреба ( отсуство на Аројо во случајов) игра на плеј сосема солидно. Рака сатар, најдобар шутер во тимот им е, и не троши ич топки. Далеку од тоа дека е просечен играч.
Наваро е очигледно дека игра на стара слава, нешто во Коби стил. Нема ни прецизност ни подмуклост, нешто што го красеше во изминативе 15 години.
Томич е најконстатниот играч на Барса сезонава. Има по 10 поени во просек сигурно, што за Евролига е сосема солидно. Сосема различно игра за Барса и репрезентација. Мекуш е и се тоа, затоа Семјуелс и Лавал се стоките за тепање под кош. Самардо за бек ап опција коректно игра, никој не очекува да биде носител на играта.

Абе далеку од тоа дека Барса е у лошо позиција,али реално со играва до сеа не ни покажа дека е изразит фаворит.ете според мене колку што има Барса шанса,исто толку им давам на Цскада не имаат они слаб состав?Факт е дека Барса е фаворизирана како од вас овде,така и од спортските аналитичари.

Не ги отпишувајте Реал така лесно шпански цигани се тоа, со преголемо искуство...и Шпанците на ЕП едвај пројдоа по групи па знаеме што се случи потоа.

Иначе се слагам со @marinetti за Рибас, многу битен играч беше и во репрезентацијата на ЕП, а се испоставува дека и во Барса сега...

Наваро игра на стара слава, против Реал беше напален одигра 30 минути се потроши и денеска не можеше вол да убоде...ама како Пасквал да го седне Наваро на клупа и да му каже дека тоа е тоа ...

Јас ке си навивам за Бросе ептен симпатична екипа ми се со Тринкиери...Зизис, Вонамејкер, Мели.
Играат интересна кошарка и допадлива екипа се, дома може секого да победат. :D

Ја реков дека имаат на хартија најсилен состав, ама останува тоа да го спроведат и во пракса. Еве денес не го спроведоа, ужасна партија одиграа. Не се носи заклучок после една лошо одиграна партија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom