T-Mobile - Генерална дискусија

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
802
Овие пак никако да понудат нови пакети, нон стоп се вадат со бесплатен интернет за нов број...пакетине за припејд од времето на диносаурусите им е ни интернет ни ништо. Затоа ги сменав и се префрлив на А1
Magenta moments најголемата превара и глупост со нивните срца

Attachments

Член од
9 јануари 2021
Мислења
949
Поени од реакции
967
Овие пак никако да понудат нови пакети, нон стоп се вадат со бесплатен интернет за нов број...пакетине за припејд од времето на диносаурусите им е ни интернет ни ништо. Затоа ги сменав и се префрлив на А1
Magenta moments најголемата превара и глупост со нивните срца
WTF го зголемиле пакетот за 100 денари за нова сим картичка, беше 399 денари, сега го направиле 499 денари. Барем интернетот еден месец да го напраеле за то што поскапиле и разговорите да ги продолжиле. Ако даваат интернет, пак им е скап припејдот што го нудат, наместо да понудат пакети со неограничени разговори кон сите мрежи и нешто интернет да има, тие посебно продаваат и тоа кај разговорите само неделно имаат кон сите мрежи, 500 СМС и 500МБ интернет за 169 ден.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.654
Поени од реакции
8.084
До вчера интернетот на телефон ми беше се на 4G+ а денес гледам цело време ми се менува малку 4G+ малку 5G.

Член од
9 јануари 2021
Мислења
949
Поени од реакции
967
До вчера интернетот на телефон ми беше се на 4G+ а денес гледам цело време ми се менува малку 4G+ малку 5G.
Ако си во Тетово има таму 5G од двата оператори веќе поставено.
Освен на Телеком/А1 од минатиот месец може да се користи 5G и на Телекабел кој изнајмува мобилна мрежа од Телеком и брзините би требало да се исти (ВоЛТЕ им фали само на Телекабел).

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.654
Поени од реакции
8.084
Ако си во Тетово има таму 5G од двата оператори веќе поставено.
Освен на Телеком/А1 од минатиот месец може да се користи 5G и на Телекабел кој изнајмува мобилна мрежа од Телеком и брзините би требало да се исти (ВоЛТЕ им фали само на Телекабел).
A дали 5G покрај што треба телефонот да ти има нели треба и SIM картичка и пакетот да ти биде со 5G? Или јас нешто грешно сум разбрал.

До сега сум немал прилика да користам 5G. Друго претпладнето еве и сега ми се менува почесто од 5G на 4G/4G+ во затворен простор. Дали го фаќа послабо 5G сигналот или е нешто друго во прашање?

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.112
Поени од реакции
756
A дали 5G покрај што треба телефонот да ти има нели треба и SIM картичка и пакетот да ти биде со 5G? Или јас нешто грешно сум разбрал.

До сега сум немал прилика да користам 5G. Друго претпладнето еве и сега ми се менува почесто од 5G на 4G/4G+ во затворен простор. Дали го фаќа послабо 5G сигналот или е нешто друго во прашање?
koj operator si? Telekabel ima 5G na site izgleda

Член од
9 јануари 2021
Мислења
949
Поени од реакции
967

Да, поради тоа што емитува на пониска фрекфенција во градовите и мора тука да постават уште предаватели за 5G за да ти се зајакни сигналот.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.654
Поени од реакции
8.084
Гледам во Magenta Moments има да земеш 500 GB за роаминг во свет и балкан пакети. Ме интересира дали ако активирам ќе се додаде на тие гига што се во западен балкан или ова си е посебно?

Исто гледам оишува дека е валидна 30 дена. Значи дека 30 дена може да ги користам тие 500 гига?

Последно уредено:
Член од
27 декември 2008
Мислења
1.616
Поени од реакции
767
Гледам во Magenta Moments има да земеш 500 GB за роаминг во свет и балкан пакети. Ме интересира дали ако активирам ќе се додаде на тие гига што се во западен балкан или ова си е посебно?

Исто гледам оишува дека е валидна 30 дена. Значи дека 30 дена може да ги користам тие 500 гига?
500 гб ти се за во свет и не се наменети за балкан доколку отидеш во Србија ,Косово Албанија ќе ти се трошат од Балкан пакетот .Минатиот месец јуни месец даваат 2 гб а сега намалија на 500 мб и зависност од кој пакет имаш и 200 мб за во светот

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939

30 дена откако ќе активираш, да.
Инаку како што ти пишал и @mishko, не се додаваат на тие од Западен балкан туку посебни се.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.654
Поени од реакции
8.084
30 дена откако ќе активираш, да.
Инаку како што ти пишал и @mishko, не се додаваат на тие од Западен балкан туку посебни се.
Тоа е добро ќе трошам од оние 6 GB па кога ќе искористам 80% ќе ставaм од тие 500 GB

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.654
Поени од реакции
8.084
Каде можам да го најдам пакетот со 500ГБ
Влези во Telekom Mk апликацијата и во Magenta Moments горе имаш за тражење search пиши Telekom и барај меѓу останатите го има и тоа. Само што приметувам бара 990 ппени/срциња.
1000007061.jpg

Има и неделна доза срциња

92bfdc7a-978e-4fc9-bf27-5faea76d113d-1_all_4862.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom