- Член од
- 24 октомври 2021
- Мислења
- 1.112
- Поени од реакции
- 756
ova so lokalna esim e super rabota za bilo kade vo svetot, samo ne znam dali baraat registracija za stranci
ova so lokalna esim e super rabota za bilo kade vo svetot, samo ne znam dali baraat registracija za stranci
WTF го зголемиле пакетот за 100 денари за нова сим картичка, беше 399 денари, сега го направиле 499 денари. Барем интернетот еден месец да го напраеле за то што поскапиле и разговорите да ги продолжиле. Ако даваат интернет, пак им е скап припејдот што го нудат, наместо да понудат пакети со неограничени разговори кон сите мрежи и нешто интернет да има, тие посебно продаваат и тоа кај разговорите само неделно имаат кон сите мрежи, 500 СМС и 500МБ интернет за 169 ден.Овие пак никако да понудат нови пакети, нон стоп се вадат со бесплатен интернет за нов број...пакетине за припејд од времето на диносаурусите им е ни интернет ни ништо. Затоа ги сменав и се префрлив на А1
Magenta moments најголемата превара и глупост со нивните срца
Ако си во Тетово има таму 5G од двата оператори веќе поставено.До вчера интернетот на телефон ми беше се на 4G+ а денес гледам цело време ми се менува малку 4G+ малку 5G.
A дали 5G покрај што треба телефонот да ти има нели треба и SIM картичка и пакетот да ти биде со 5G? Или јас нешто грешно сум разбрал.Ако си во Тетово има таму 5G од двата оператори веќе поставено.
Освен на Телеком/А1 од минатиот месец може да се користи 5G и на Телекабел кој изнајмува мобилна мрежа од Телеком и брзините би требало да се исти (ВоЛТЕ им фали само на Телекабел).
koj operator si? Telekabel ima 5G na site izgledaA дали 5G покрај што треба телефонот да ти има нели треба и SIM картичка и пакетот да ти биде со 5G? Или јас нешто грешно сум разбрал.
До сега сум немал прилика да користам 5G. Друго претпладнето еве и сега ми се менува почесто од 5G на 4G/4G+ во затворен простор. Дали го фаќа послабо 5G сигналот или е нешто друго во прашање?
Телекомkoj operator si? Telekabel ima 5G na site izgleda
Да, поради тоа што емитува на пониска фрекфенција во градовите и мора тука да постават уште предаватели за 5G за да ти се зајакни сигналот.A дали 5G покрај што треба телефонот да ти има нели треба и SIM картичка и пакетот да ти биде со 5G? Или јас нешто грешно сум разбрал.
До сега сум немал прилика да користам 5G. Друго претпладнето еве и сега ми се менува почесто од 5G на 4G/4G+ во затворен простор. Дали го фаќа послабо 5G сигналот или е нешто друго во прашање?
500 гб ти се за во свет и не се наменети за балкан доколку отидеш во Србија ,Косово Албанија ќе ти се трошат од Балкан пакетот .Минатиот месец јуни месец даваат 2 гб а сега намалија на 500 мб и зависност од кој пакет имаш и 200 мб за во светотГледам во Magenta Moments има да земеш 500 GB за роаминг во свет и балкан пакети. Ме интересира дали ако активирам ќе се додаде на тие гига што се во западен балкан или ова си е посебно?
Исто гледам оишува дека е валидна 30 дена. Значи дека 30 дена може да ги користам тие 500 гига?
30 дена откако ќе активираш, да.Гледам во Magenta Moments има да земеш 500 GB за роаминг во свет и балкан пакети. Ме интересира дали ако активирам ќе се додаде на тие гига што се во западен балкан или ова си е посебно?
Исто гледам оишува дека е валидна 30 дена. Значи дека 30 дена може да ги користам тие 500 гига?
Тоа е добро ќе трошам од оние 6 GB па кога ќе искористам 80% ќе ставaм од тие 500 GB30 дена откако ќе активираш, да.
Инаку како што ти пишал и @mishko, не се додаваат на тие од Западен балкан туку посебни се.
Каде можам да го најдам пакетот со 500ГБТоа е добро ќе трошам од оние 6 GB па кога ќе искористам 80% ќе ставaм од тие 500 GB