Tуширање

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
еднаш месечно, без разлика дали има потреба или не

sleekmakeup

Queen of the South
Член од
14 ноември 2014
Мислења
117
Поени од реакции
39
Многу чисти и миризливи вие некако... :rolleyes:

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.670
Поени од реакции
37.654
Епа нека се спои темава со веќе постоечката. Топлово ме удри у глава и не ни проверував дали има тема ваква:D
...е да де денес било топло кога врне :D
... инаку, туширањето не значи чистота толку, колку што значи освежување и релаксирање и едно чисти сапуница од гел, а друго чисти сапуница од сапун, а ако нема сапуница при користење на гел и сапун туку сам така се лизга по телото тогаш ништо не правиме од чистота туку само така да се рече! ;)

Последно уредено:
Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Лесна е физичката хигиена. Ама залудна е ако ментално смрдеме. Кожата чиста од бактерии и миризлива, а под неа душа смрдлива и гомниљава.

D

dobramuzika

Гостин
сега како што е мн. жешко два до три пати во денот, а зимно време секој ден :D мака немам од ладно, шпоретот на дрва топли ко за два. :D

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
Два пати неделно и во зима и во лето,а ако е ептен топло,3 пати неделно.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ја ќе го причекам постот на бијонс со 18 фул-сајз слики и википедија-информации на „темава“, па после ќе размишљам.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Ја ќе го причекам постот на бијонс со 18 фул-сајз слики и википедија-информации на „темава“, па после ќе размишљам.
Абе она веќе коментираше нормално (ненормално за неа) Изгледа почна да добива осет и се воздржува :rolleyes:

SpiderWeb

ја заменува титулата под името во вашите мислења.
Член од
12 мај 2008
Мислења
632
Поени од реакции
622
а која е разликата меѓу туширање и капење?

sleekmakeup

Queen of the South
Член од
14 ноември 2014
Мислења
117
Поени од реакции
39
а која е разликата меѓу туширање и капење?
Туширањето е со брзината на светлината, а капењето е поискулирано малце.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Абе она веќе коментираше нормално (ненормално за неа) Изгледа почна да добива осет и се воздржува :rolleyes:
Ќе почнам да верувам у граџанско форумска проактивност. После изедени вагони говна од наша страна, конечно решила да стане човек со малку усул што за оваа жабокречина е веќе едно напредно ниво.
Мада...
Не сум многу активен на форумов и не ја следам многу што праи по други теми, а своевремено поставуваше дијагнози за тешки болести и препишуваше терапии и хируршки третмани.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.410
Поени од реакции
10.343
Не знам дали постои на форумов ваква тема но ми дојде да отворам тема откако се истуширав.
Туширањето е здравје. Со туширањето се исфрла потта, се чити кожата од бактерии.
Мене ме интересира колку често се туширате во лето а колку во зима ?

Јас во лето многу почесто на секој втор ден или секој трет а ако е доста потопло дури и секој ден. Преку зима тоа е еднаш до два пати неделно.

Секогаш практикувам да е со повеќе топла вода дури и во лето за да се изедначи температурата на телото со температурата која е надвор на сонце. Затоа и преку лето најубаво ми е туширање денски. Исто така јас ако не се истрлам (или како и да се вика тоа) и исплакнам два пати со шампоните некако се чувствувам како да не сум доволно чист но во последно време го избегнувам тоа затоа што пред се се троши многу вода, шампон, а сум читал и слушнал дека секое туширање премногу со шампони дека може да дојде до повеќе уништување на слојот од кожата.

Јако добра тема:P
Ма што има везе бре Марчело, дали пет пати во денот ќе се тушираш, дали ке се трљаш со луфа ракавица или ке се киснеш у када три саати?

Битно е да се стави антиперспирант....има луѓе што смрдат а само што излегле од под туш...затоа, деодоранси луѓе, прскајте се и не штедите на нив;)

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
А шо џабе да се мачеме коа секако до вечер па ке засмрдеме :D
Како шо кажав погоре. Лесно се чисти физиќката смрдеа. Ама менталната смрдеа мааалце потешко.[DOUBLEPOST=1561404753][/DOUBLEPOST]
Ќе почнам да верувам у граџанско форумска проактивност. После изедени вагони говна од наша страна, конечно решила да стане човек со малку усул што за оваа жабокречина е веќе едно напредно ниво.
Мада...
Не сум многу активен на форумов и не ја следам многу што праи по други теми, а своевремено поставуваше дијагнози за тешки болести и препишуваше терапии и хируршки третмани.
Абе чекај малце , изброј до 10. Не избрзувај со заклучоци. Не се освестуваат луѓето тука така оп, трт.

Kajgana Shop

На врв Bottom