TВ права за спортски настани

Член од
14 март 2010
Мислења
16.926
Поени од реакции
16.215
Не знаев кај да прашам,па ај тука ќе прашам.
Ќе се емитува ли португалското првенство на Спортклуб годинава или јок?
- има тема и за ова прашање, а како што гледам мислам дека нема да пренесуваат оваа година Португалско првенство.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.926
Поени од реакции
16.215
http://sport.blic.rs/Fudbal/Evropski-fudbal/238146/Sport-klub-u-sezoni-pred-nama-prenosi-760-meceva-Premijer-lige-i-Primere

Zahvaljujući Sport klubu, zaljubljenici u fudbal iz Srbije i regiona moći će i u sezoni 2013/2014, da gledaju utakmice dve najjače fudbalske lige – engleske Premijer i španske Primere. Sport Klub je za svoje gledaoce obezbedio 760 utakmica, koje će se gledati direktno ili u snimcima.

Premijer liga će biti emitovana na isti način kao prethodne tri godine, a sve utakmice će biti i na SK HD kanalima. Jedina novina, koju zahteva vlasnik prava, je da će se na glavnim kanalima (Sport Klub, Sport Klub+, SK Prime), subotom od 16 sati prenositi samo jedna utakmica direktno, a preostale će moći uživo da se gledaju na Sport Klubu 3, 4 i 5.

"Najbolji fudbal i u novoj sezoni ostaje na kanalima Sport Kluba. Ponosni smo na činjenicu da ćemo više od 320 dana godišnje biti u direktnim prenosima. Iz ove dve najjače lige gledaoci će moći da vide sve, a omogućili smo i prenose ili snimke i drugih liga Engleske i Španije, koje su, takođe, veoma kvalitetne i atraktivne", naglašava Nemanja Simeunović, regionalni direktor Sport Kluba.

Nova fudbalska sezona u Engleskoj i Španiji počinje u subotu, 17. avgusta. U Premijer ligi nema više legendarnog trenera Mančester junajteda Aleksa Fergusona, ali tu je ponovo "Posebni" Žoze Murinjo. Aktuelni šampion sa “Old Traforda” ponovo je favorit za osvajanje titule, ali pitanje je šta će biti ukoliko Vejn Runi zaista napusti “teatar snova" i preseli se u Čelsi.

Iz borbe za titulu nikako se ne smeju otpisati upravo Murinjovi “plavci” i Mančester siti, koji je napad osvežio angažovanjem Stevana Jovetića, Alvara Negreda, Hesusa Navara i Fernandinja, a stigao je i novi menadžer Manuel Pelegrino. Arsenal ponovo "puca" na najviše domete, međutim, sva je prilika da će ambicije "tobdžija" i ove sezone ostati samo pusta želja, dok je leto u Liverpulu obeležio sukob čelnika kluba s najboljim strelcem Luisom Surezom, koji je protiv svoje volje i dalje na "Enfildu". Jedno je, ipak, sigurno – i ove sezone očekuje nas vrhunski, najbolji, svetski fudbal na terenima Premijer lige.

U Španiji ništa novo. Barselona i Real Madrid jedini su kandidati u borbi za titulu, a ravno čudu bilo bi da neko ponovi uspeh Valensije iz sezone 2003-2004, kada su španski giganti poslednji put ostali bez trofeja. Dolazak supertalentovanog Brazilca Nejmara iz Santosa u Barselonu obeležio je ne baš bogatu letnju pijacu na Pirinejima, ali i odlasci trenera Real Madrida Žozea Murinja u Čelsi i sjajnog napadača Atletiko Madrida Radamela Falkaoa u Monako. Najveće pojačanje “kraljevskog kluba” je ostanak Kristijana Ronalda na “Santijago Bernabeu”.

Член од
22 април 2009
Мислења
342
Поени од реакции
144
^ ми забоде во очи дека во Сабота ќе има само една утакмица од 16 часот - неубо :(

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
Паметни се.Сега ќе прават пари и со С.Клуб 3,4,5 :) алал да им е
--- надополнето: 16 август 2013 во 00:31 ---
Што бидна со серија А? Кој ја зема на балканов ? :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.882
Спорт Клуб 3,4 и 5 ќе ги има ли во Македонија или важат само за Србија?
Сериа а ја има на Арена Спорт

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
Спорт Клуб 3,4 и 5 ќе ги има ли во Македонија или важат само за Србија?
Сериа а ја има на Арена Спорт

Ама арена спорт нема да е пуштена на Максот кога ќе пренесуваат,така да таа варијанта не ја бива..

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.882
Ама арена спорт нема да е пуштена на Максот кога ќе пренесуваат,така да таа варијанта не ја бива..
Ja има и на Албанската суперспорт ама таа би требало да ја има на оние што имаат сателитска.

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.765
Поени од реакции
20.485
Не знаев кај да прашам,па ај тука ќе прашам.

Ќе се емитува ли португалското првенство на Спортклуб годинава или јок?

- има тема и за ова прашање, а како што гледам мислам дека нема да пренесуваат оваа година Португалско првенство.

Ќе има сега баш објавија од СК

Член од
22 април 2009
Мислења
342
Поени од реакции
144
Глупо е да ги форсираат СК 3 4 5, кога се канали кои имаат програма 5 саата неделно. Ама како и да е нивни си се правата и ќе си прават како сакаат а ние ќе си трпиме.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.926
Поени од реакции
16.215
Глупо е да ги форсираат СК 3 4 5, кога се канали кои имаат програма 5 саата неделно. Ама како и да е нивни си се правата и ќе си прават како сакаат а ние ќе си трпиме.
Уште да прочитавте дека не е до нив, убаво ќе беше.

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.765
Поени од реакции
20.485
На СК 3, 4 и 5 ќе бидат преносите бидејќи не се сателитски канали. Ваква беше одликата на SkySports и BTSport порано BBC, кои се главни иматели на права. Имаше тужба против Tring од Албанија и една Грчка компанија кои нудеа ТВ(сателитски) услуги во Англија само за натпреварите на ПЛ. Tring се откажа од ова, а грците продолжија и затоа судот во Лондон одлучи само 1 натпревар во 16:00 да биде на сателитски канал, а останатите на ''земјените'' канали.

Член од
22 април 2009
Мислења
342
Поени од реакции
144
^ грешно сум сконтал, моја грешка. Фала за објаснувањето (y)

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
На СК 3, 4 и 5 ќе бидат преносите бидејќи не се сателитски канали. Ваква беше одликата на SkySports и BTSport порано BBC, кои се главни иматели на права. Имаше тужба против Tring од Албанија и една Грчка компанија кои нудеа ТВ(сателитски) услуги во Англија само за натпреварите на ПЛ. Tring се откажа од ова, а грците продолжија и затоа судот во Лондон одлучи само 1 натпревар во 16:00 да биде на сателитски канал, а останатите на ''земјените'' канали.
Ако е ова вака, тогаш што правиме што SK3,4 и 5 ги нема во Македонија, ги има само во Србија и Хрватска, ги нема ниту во Словенија. Дали тоа значи дека ќе се утепаме чекајќи ги да дојдат во Македонија и другите Ex-Yu земји како што го чекавме (или сеуште чекаме) SKPrime-от?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.926
Поени од реакции
16.215
Верувај дека ни во Србија ни во Хрватска ги гледа некој овие три канала.. и ако гледаат, тоа ти е нит 5%. Не знам што само кревате фама, толку ли ви се гледа меч Стоук - Норич (пример наведувам..)

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.765
Поени од реакции
20.485
СК 3, 4, 5 се достапни само преку ТоталТВ во Србија и Вип во Хрватска. Ги имаше и 2 оператори во БиХ ама СК веќе нема ниту еден програм таму.
За да се осигурам ќе прашам во телеком нареднава недела, еден од вработените ми рече дека МaxTV планира да направи еден СК пакет ако србите се согласни, со сите канали во SD и HD резолуција за 100-150 денари. Тоа му доаѓа 7 канали, од кои 4 (multicast) SD и HD и 3 само SD канали

Kajgana Shop

На врв Bottom