Светско првенство за жени - Србија 2013

Статус
Затворена за нови мислења.
Знам дека си беа топ Бразилките , но кога знам дека сите ракометарки им се од Хипо и ѓубрено Прокоп ги донесе во Европа , некаko не ми иде да навивам за нив . :)
--- надополнето: 22 декември 2013 во 19:28 ---

Ако дојдат колонија од ракометарки надвор од Европа можеби ќе биде , а од екипите вон Европа само за Јужна Кореја можам да кажам дека може самостојно со домашни играчи да направи нешто повеќе .

Znaci tebe ti e problemot sto brazilkite otisle vo Evropa da igraat i ucat i steknuvaat iskustvo kako treba? Togas sigurno ti smeta sekakva reprezentacija koja prevzema dosta iskustva od pokvalitetni selekcii i prvenstva za da se nadgradat?

Zamisli nekoj makedonski plivac odi vo SAD na obuka vo nekoj plivacki klub i nivniot kamp i e treniran od vrvni treneri. Posle toj makedonski plivac nastapuva pod makedonsko zname i osvojuva medal. Ke plukas kako ne smeel da odi vo stranstvo?

Pa rakometot ne e drzaven sport,pa da ne mozat da dojdat vo Evropa brazilkite.Omg kakvo razmisluvanje,stvarno dno dna e ova.

Ova isto ti e kako da reces deka najdobrite evropski hokeari sto igraat vo NHL 'treba da se stavat na klada'.
Znaci Jagr,Ovechkin,Malkin itn nikoj ne treba da gi pocituva,bidejki ne igraat vo svojata zemja.

Ne e ova instant uspeh,ovaa reprezentacija ima sto da ponudi i na letnite olimpiski igri.Tamu top 3 favorit.

Znaci tebe ti e problemot sto brazilkite otisle vo Evropa da igraat i ucat i steknuvaat iskustvo kako treba? Togas sigurno ti smeta sekakva reprezentacija koja prevzema dosta iskustva od pokvalitetni selekcii i prvenstva za da se nadgradat?

Zamisli nekoj makedonski plivac odi vo SAD na obuka vo nekoj plivacki klub i nivniot kamp i e treniran od vrvni treneri. Posle toj makedonski plivac nastapuva pod makedonsko zname i osvojuva medal. Ke plukas kako ne smeel da odi vo stranstvo?

Очигледно не ми сфати постот , ај ќе ти дообјаснам, значи Бразилките се колонија во Хипо и не ги сакам, мој избор . Во однос на тоа дека ракометарки од странство идат во Европа , наши кошаркари одат во Америка , итн , немам против . Сега се надевам разбра.

едит
Да не го повторувам истото , ете и одговор и за MiaSanMIa.

Очигледно не ми сфати постот , ај ќе ти дообјаснам, значи Бразилките се колонија во Хипо и не ги сакам, мој избор . Во однос на тоа дека ракометарки од странство идат во Европа , наши кошаркари одат во Америка , итн , немам против . Сега се надевам разбра.

Znaci tvojot problem e so Hipo.

Да. Ако не знаеш зошто , ќе ти објаснам.

Покрај проблемот со Хипо, јас имам проблем и со Аморим помалата (со носот ко на орел, мамицата нејзина грда) која го остави на цедило клубот кој ја извади од беда (Кометал) за да се придружи на истиот тој Хипо. Сето тоа го направи на своја рака иако беше врзана со договор. Да даде Господ ова да и е последна радост во животот на било кое поле:mad:

Покрај проблемот со Хипо, јас имам проблем и со Аморим помалата (со носот ко на орел, мамицата нејзина грда) која го остави на цедило клубот кој ја извади од беда (Кометал) за да се придружи на истиот тој Хипо. Сето тоа го направи на своја рака иако беше врзана со договор. Да даде Господ ова да и е последна радост во животот на било кое поле:mad:

Да Едуарда премина кај тимот на најголемиот крвник Прокоп , иако доби казна но потоа издејствуваа помилување. А заради Прокоп можевме да добиеме повеќегодишна забрана од сите натпреварувања во ракомет поради скандалот на Кале.

За мене како Србин ова второ место е злато, посебно за борбеноста што ја покажаа и како се гине за државен грб, атмосферата исто и ова се овие моменти кога ме прават горд на мојот народ, додека за Бразилките секоја чест заслужена победа иако кога ја гледав утакмицата излезе она балканското од мене пцуење по судии демек они ми се криви :), како и да е Бразил уште еднаш покажува дека се најспортска нација на планетата, незнам во кој спорт не пробале и не ги биднало :)), а веднаш после нив СРБИЈА БРЕ :)

Браво за Бразилките,ги ишлакаа сите велесили...Србија два пати ја преслушаа,Данска исто два пати го прими,Унгарија...сите носители на медали..ова говори колку силна група беше нивната...
Премногу мудро го изиграа финалето тактички перфектно,ги искористија сите грешки на Србинките...
Србија направи могу грешки,пред се во тој празен период од 23-35 минута кога примија 8 гола,а дадоа само 2..овде се одлучи мечот...
Имаа идеална шанса Србинките,ама неискуството си го стори своето,имаа се шо требаше 20-20 на 3 минути до крај,и играч плус,примија мизерен гол со играч помалку,со најотепана финта..и толку беше од нив,психички паднаа,топките им паѓаа од раце,се изгубија..
Тоа е,на вакви мечеви победува екипата која психички е силна,денес кај Србинките го немаше ова,немаше тимска игра,играа повеќе индивидуално.....
Бразилките не блескаа,ама знаеаја шо сакаат,ги искористија сите мани во играта на Србија,пред се во одбрана изиграа маестрално,ја запреа Леќич,средината беше непробојна,немаше топка кон пикер,немаше течност во напад..
Изненади прераната елиминација на Франција,слабата игра на Норвешка при високо водство изгубија добиен меч,Данкињите се вратија на врвот...
Прашање е Србинките колку се квалитетни,дали овие добри резултати од ЕП лани,и ова сребро се реален одраз на нивниот квалитет или само предност на домашен терен,нешто слично како нивните машки колеги кои дојдоа до финале на ЕП ,а на СП не покажаа ништо(посебно)....
Како и да е,Балканот никагаш послаб...Унгарија,Романија испаднаа многу брзо,нас никаде не нема(со право)Хрватска,Словенија се во криза...паднат е ракометот доста....

И покрај поразот србинките убаво го прославиле среброто, со Сања Дамјановиќ како певаљка:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom