Светско првенство за мажи - Шпанија 2013

Статус
Затворена за нови мислења.
Шпанците веќе го искористија џокерот судии против Германија, така да очекувам во недела да го јадат стапот.:D
Аха сеа имаат повикај пријател,т,с пак судија:pos::pos:.

Ај сега сум малце попаметен од кога се смирив,мада волку разочаран не знам кога сум бил......
Ништо не ми се прави,не можам ни книга да фатам да учам за испит во понеделник....ти ебам кретенот што се внесувам толку со оваа репрезентација.И фудбал и кошарка се играат првенства и Македонија исто игра,ама како што за Хрватска во ракомет сум приврзан,за ништо не сум.....
Јеби га,ги победи вечерва подобрата екипа.......секоја чест за Данска.Одиграа одлично,а Хрватска ќе си остане и по 3 пат со к во рака.....

Сепак според мене најголем удел за овој пораз имаше мечот со Франција.Со вака млада и осакатена со повреди екипа глупаво беше да се очекува дека во 5 дена ќе се исплескаат Франција,Данска и Шпанија.
Немаа свежина,испразнети беа од мечот со Франција.Данците ја одиграа најдобрата партија во последните неколку години,а овие беа истрошени.
Се гледа колку фали Балиќ......макар не влегол претходно ни минута,Балиќ треба за вакви утакмици.Дувњак сирот овие 2 дена на инфузии беше и пак да ја носи сам Хрватска.....no way.
Да се игра лига, Хрватска ќе биде прва без проблем,ама за вакви турнири ти требаат мажишта,искусњари како Балиќ,Лацковиќ,СУЛИЌ.......со нив ќе немаше трте мрте,тие 3ца убеден сум дека немаше да се распаднат.
Едноставно вечерва го немаа тој жар како на другите утакмици,таа подвижност во одбранта,без самодоверба и како исцедени крпи играа.На тајм аут звучеа ко мртви пувала,а претходно цело време наелектризирани беа.....Психички и физички премногу се испразнија со французите.

Башка немањето ширина си го направи своето.Вуковиќ ја поеба ногата,остана Голужа на 3 бека (Степанчиќ и Мандалиниќ не се на ова ниво сеуште) од кои едниот е полумртов и целосно исцрпен.
Да беа Лацковиќ и Балиќ тука ќе донесеа искуство и смиреност.Башка што они освоија 6-7 медали на игра 1 на 1.......кога ќе застане контрата и полуконтрата секогаш сакаш да ги имаш Балиќ и Лацковиќ тука.Лац го ебаа талибаните,ама Ивано не смееше да се остави.....
Нема Хрватска план Б кога ќе тргне на лошо.

Овој пораз исто во голем дел иде и на душа на Голужа.Не ја припреми екипата, се дигна и он како цела хрватска јавност и играчи после победата.Сите очекуваа оваа утакмица да биде одработување на готова работа,ама гадно приземјување следеше.
Во второто полувреме со ротациите беше врв,човекот тотално изгуби контрола.....башка што направи голема грешка уште пред да почне турнирот изоставувајќи некои важни играчи...

Али што е тоа е.....
Следниот пат повеќе среќа и поготово памет.Мора некогаш да се отвори некаде и да се земе златото..... мора да дојде редот и на Хрватска пак....
Бронза нека се зема за пополнување колекција и нека ги потсетува секој пат колку малку им фали за злато......речиси никој од овие играчи нема исусено што е тоа се освои злато. Барем глад за успех не вервуам дека ќе им фали.....
И Данска цело време освојуваше бронзи по дифолт,им се отвори и на нив еднаш.

Ај сега сум малце попаметен од кога се смирив,мада волку разочаран не знам кога сум бил......
Ништо не ми се прави,не можам ни книга да фатам да учам за испит во понеделник....ти ебам кретенот што се внесувам толку со оваа репрезентација.И фудбал и кошарка се играат првенства и Македонија исто игра,ама како што за Хрватска во ракомет сум приврзан,за ништо не сум.....
Јеби га,ги победи вечерва подобрата екипа.......секоја чест за Данска.Одиграа одлично,а Хрватска ќе си остане и по 3 пат со к во рака.....

Сепак според мене најголем удел за овој пораз имаше мечот со Франција.Со вака млада и осакатена со повреди екипа глупаво беше да се очекува дека во 5 дена ќе се исплескаат Франција,Данска и Шпанија.
Немаа свежина,испразнети беа од мечот со Франција.Данците ја одиграа најдобрата партија во последните неколку години,а овие беа истрошени.
Се гледа колку фали Балиќ......макар не влегол претходно ни минута,Балиќ треба за вакви утакмици.Дувњак сирот овие 2 дена на инфузии беше и пак да ја носи сам Хрватска.....no way.
Да се игра лига, Хрватска ќе биде прва без проблем,ама за вакви турнири ти требаат мажишта,искусњари како Балиќ,Лацковиќ,СУЛИЌ.......со нив ќе немаше трте мрте,тие 3ца убеден сум дека немаше да се распаднат.
Едноставно вечерва го немаа тој жар како на другите утакмици,таа подвижност во одбранта,без самодоверба и како исцедени крпи играа.На тајм аут звучеа ко мртви пувала,а претходно цело време наелектризирани беа.....Психички и физички премногу се испразнија со французите.

Башка немањето ширина си го направи своето.Вуковиќ ја поеба ногата,остана Голужа на 3 бека (Степанчиќ и Мандалиниќ не се на ова ниво сеуште) од кои едниот е полумртов и целосно исцрпен.
Да беа Лацковиќ и Балиќ тука ќе донесеа искуство и смиреност.Башка што они освоија 6-7 медали на игра 1 на 1.......кога ќе застане контрата и полуконтрата секогаш сакаш да ги имаш Балиќ и Лацковиќ тука.Лац го ебаа талибаните,ама Ивано не смееше да се остави.....
Нема Хрватска план Б кога ќе тргне на лошо.

Овој пораз исто во голем дел иде и на душа на Голужа.Не ја припреми екипата, се дигна и он како цела хрватска јавност и играчи после победата.Сите очекуваа оваа утакмица да биде одработување на готова работа,ама гадно приземјување следеше.
Во второто полувреме со ротациите беше врв,човекот тотално изгуби контрола.....башка што направи голема грешка уште пред да почне турнирот изоставувајќи некои важни играчи...

Али што е тоа е.....
Следниот пат повеќе среќа и поготово памет.Мора некогаш да се отвори некаде и да се земе златото..... мора да дојде редот и на Хрватска пак....
Бронза нека се зема за пополнување колекција и нека ги потсетува секој пат колку малку им фали за злато......речиси никој од овие играчи нема исусено што е тоа се освои злато. Барем глад за успех не вервуам дека ќе им фали.....
И Данска цело време освојуваше бронзи по дифолт,им се отвори и на нив еднаш.
Него видов и вори го немаше,дали се работеше за повреда,дека со франција ко да видов дека се повреди?

Него видов и вори го немаше,дали се работеше за повреда,дека со франција ко да видов дека се повреди?
Никој нема појма зашто Вори не играше после.....
Голужа тотално се изгуби,го оставаше Мариќ во игра кој беше изгубен германец на теренот....

Sea da bese Goluza makedonec ke mu ebevme mamata, otide kurban I on I pola ekipa + vredjanje 1 mesecno Kontinuirano

Штета за Хрватите,навистина....
Ете веќе 8 години им се случува иста песна..
Играј маестрално во група и после посери се на најважните мечеви....
Истото им се случи во финалето во Тунис 2005 со Шпанците,пред тоа ја прегазија Франција во полуфинале со 10ина разлика,иста песна и 2008 на ЕП во Данска,перфектен скор се до финале и после во финале се изгубија,за СП во Хрватска 2009 сите знаете шо се случи,иста приказна и на ЕП 2010 во Австрија,пак тотална блокада во финале...ни блиску не беа до победа на сите овие мечеви...еве веќе трето полуфинале за нецела година...и сите ги губат убедливо,непрознавајќи ја својата игра....
Не се сложувам со муабетите дека СЕ ИЗМОРИЛЕ СО ФРАНЦУЗИТЕ:confused:
Зошто?
Па во текот на целиот меч водеа,ги ишлакаа на контри...цело време ја контролираа играта,брзи голови.....
Не се мачеа толку со позициона игра...иако имаше шлакање од Французите,тегнење и слично...не беше лесно...
Но ,исто беше со Унгарците,кои ги шлакнаа лесно...исто толку се изморија и со нив...Ова се професионалнци и нема плачење сега уморни бевме,и Данците се уморни,тие повеќе се истрошија со Унгарија отколку Хрватска со петлите....
И сега ги слушам вчера ТИПИЧНО БАЛКАНСКО ОПРАВДУВАЊЕ....-ТО ЈЕ ТО НИСМО МОГЛИ...:tapp:
Е затоа Данците се таму кај шо се...
Зошто имаат менталитет.....
И покрај победата над Унгарија,самиот Улрик Вилбек призна дека НЕ ИГРАМЕ КАКО ТРЕБА,ХРВАТСКА Е ФАВОРИТ ВО ПОЛУФИНАЛЕ....
Ги крена до небо,и после ги шлакна на лице...
Мајката си ебале овие Скандинавците,го измислија ракометот...
Вчера по утакмицата на ХРТ2 гостин беше Златан Сарачевиќ легендата на хрватскиот ракомет...
И добро си кажа батето НЕ ПРОЧИТАА ДО ДЕТАЛИ...
Знаеја Данците дека Хрватската одбрана ќе оди на пресекување на акциите,излегување на бековите,да не им дозволи скок - шут,пас...
Данците ова го знаеја перфектно добро...не дозволија дуел игра,не дозволија да им бидат пресекувани нивните акции,туку пребрзо ја движеа топката,ја носеа до првиот слободен чоевк,и Хрватската зона беше разретчена,немаше простор за излегување,немаше простор за блок...едноставно или имаше вишок за крило или слободен шут за некој бек.....или пикер....
Само пикерите бапнаа 7 гола,крилата преку 12,13 гола,ова ти се преку 20 гола од внатрешната линија....:eek:
Класично ебење на познатата Хрватска одбрана....ги одбработија како бавча....:tapp:
Настрана се дека имаа малер Хрватите,многу топки се одбија назад кај Данците,ама то е составен дел од спортот....и Хрватска имаше среќа во неколку наврати,пречки на Хансен,промашени зицери на Данците....
Настрана пеховите со Вуковиќ,нека оди на бајачка дечкото,невиден малер....
Лацковиќ го изгубија уште на старт,со бизарна повреда....уште еден малер....
Точно е дека само со три бека не се добива меч,исти курац како ние...
Голема селекција без ротација не се добива,апа ако сакаш имај ја најдобрата бековска линија на свет....
Вчера тотално се помочаа во гаќи главните звезди на Хрватска,Чупиќ очај...Дувњак играше колку можеше,но беше пренервозен,Копљар не е играч кој можи сам на грб да ја носи екипата,него треба некој да го храни со топки....Бичаниќ солираше...иако даде 7 гола.....
Штета се надевав дека конечно Балканците ќе излезат од сенката,секогаш блиску но сепак далеку.....
Секогаш ги јадат на тактика,и лани Србија го прими на тактика,еве ги Хрватите редовно ги работат на најважните мечеви...
Настрана тактиката,и играчите како да пукаат,како да им се спојуваат некои жички и почнуваат да не играат како треба...
Дали тежината на мечевите си го прави своето,дали не се спремни да издржат психички ваков товар...но истите овие играчи во своите странски клубови не играат вака,значи се е до тимскиот дух,до стручниот штаб,до менталната подготовка за вакви мечеви,а реално балканските тренери од типот на Голужа,Вуковиќ не се на нивото на Вилбек,Ривера....:noze:

Нема селекција што може да ја победи Данска со подвижна одбрана како вчерашната иако тие играат стандард добро,за мене тоа вчера што одиграа во одбрана беше master piece.Едноставно речено го уништија течниот хрватски напад.Хансен прав лидер и во одбрана и во напад.Ова првентсво го игра тимски повеќе и не солира многу бидејќи и не е можеби скрос опоравен.Изгледа дека му лежи улогата на разигрувач.Нодезбо ги отвори како паштети.Ретко виден толку подвижен пикер а јак како карпа.Егерт веќе традиционално изведува седмерци како од шала а вчера посебно го растури Чупиќ па потоа и на Хорват.Чупиќ играше како од буквар се до 1/4.Играше очајно со Франција а вчера беше беда.Хорват колку толку беше солиден.Копљар пичка во душа иако даде мислам 3 гола од 4-5 шута.Има силен шут и добро пласира,но пичка во душата е.
Вуковиќ голем борец но вчера беше исто очаен.Капакот беше кога Алиловиќ одбрани зицер и Вуковиќ погреши потоа.Алиловиќ збесна како и Дувњак.Потоа следеше повредата и немањето доволно играчи на бековската позиција можеби го реши натпреварот.Црвениот картон го уништи психички барем според мое мислење.Нема што да се споредува индивидуално бидејќи Данска одигра како од бајка а Хрватска очајно.

Иначе овој Мандалиниќ ги има истите потези како и Лацковиќ.Од трчање,до шутирање итн,мене баш ми изгледа како копија негова.:)

Хрватите изиграа под ниво штета. И Данска се јаки ама Чупич и неколку други првотимци на чело со Голужа се изгубија начисто.

Денес ќе биде интересно за бронза,две соседни земји што не се сакаат баш многу.......секако типувам на Хрватска.

Гајич се враќа за денешниот меч и ќе игра против Хрватска.

Sea da bese Goluza makedonec ke mu ebevme mamata, otide kurban I on I pola ekipa + vredjanje 1 mesecno Kontinuirano

Во Хрватска врие. На сите можни хрватски форуми се плука по Голужа и нивниот ракометен сојуз така да тие слободно му ја ебаат мамата без наша помош.

Your argument is invalid.

Славе Николов и Ѓорѓи Начевски вака така уште малку финалиња ќе судат си фатија дебели врски во ЕХФ и ИХФ

Многу интересна борба за бронзата. Ни едните ни другите не попуштија. Ќе видиме како ќе биде во вториот дел.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom