Светско првенство во фудбал, 2010 година, Јужна Африка

• Креатор на темата Креатор на темата Jax Rebel
  • Време на започнување Време на започнување
Италија прв пат на Светските првенства завршува како последна во група. Арно викаат дека за се има прв пат. :D

Значи има реални шанси и за Бразил - Шпанија 1/8 финале. Победникот од тој дуел е единствениот сериозен противник на патот на Холандија до финалето.

Чиле - Португалија исто би било интересно а победникот од овој би со Парагвај веројатно во 1/4. Ова е од Гер/Анг/Арг/Мекс страната за 1/2 финале.

--- надополнето ---

Сосема заслужена победа на Словачка! Ми застана срце кога Квајарела даде гол(поништениот) - не ми се веруваше дека повторно пацериве со никаков фудбал ќе се извлечат во 2397345987 минута!

Браво за Словачка!

П.С. Јувентус не може во ЛШ да влезе, па СП ќе освои:pos2:

Исто :smir:

Значи има реални шанси и за Бразил - Шпанија 1/8 финале. Победникот од тој дуел е единствениот сериозен противник на патот на Холандија до финалето.

Чиле - Португалија исто би било интересно а победникот од овој би со Парагвај веројатно во 1/4. Ова е од Гер/Анг/Арг/Мекс страната за 1/2 финале.

Во секој случај ќе биде занимливо и драматично до самиот крај :tv:

Италија :kesa:...тушки значи ништо не покажаа на ова СП....

Заклучок од ова светско првенство, јужно-американските екипи растураат, а европските се невидени дрва.
Моја прогноза...Уругвај, Бразил и Аргентина се 3 полуфиналисти, за 4тиот ке видиме..:)

Заклучок од ова светско првенство, јужно-американските екипи растураат, а европските се невидени дрва.
Моја прогноза...Уругвај, Бразил и Аргентина се 3 полуфиналисти, за 4тиот ке видиме..:)

Парагвај? Има реални шанси на страната на Гер/Анг/Арг/Мекс е.

Следна е Шпанија да си замине или да ?! :pos:
Како ќе биди добро тоа чудо да се види.(ако може да се наречи чудо.)

Следна е Шпанија да си замине или да ?! :pos:
Како ќе биди добро тоа чудо да се види.(ако може да се наречи чудо.)
За разлика од Италија, Шпанија има ТИМ и индивидуалци на кои може да се потпре. Италија на кого? Пепе, Јакинта, Ди Натале, Бонучи, Замброта? Абе ми се смее кога ги читам имињава...

Сакам Чиле да ги сјебе овие каталонциве(зошто пола Барселона е во репрезентација) и да си заминат и тие дома.
Или пак да им се падне Бразил,и да го изедат немиен..

Бетмен велит на фб: Светското првенство излезе како Втора светска војна - Франција се предаде, Сад доцна се активираше, Италија капитулираше а Англија ја оставија сама да се бори со Германците. :pos: :zver:

За разлика од Италија, Шпанија има ТИМ и индивидуалци на кои може да се потпре. Италија на кого? Пепе, Јакинта, Ди Натале, Бонучи, Замброта? Абе ми се смее кога ги читам имињава...

Бетмен велит на фб: Светското првенство излезе како Втора светска војна - Франција се предаде, Сад доцна се активираше, Италија капитулираше а Англија ја оставија сама да се бори со Германците. :pos: :zver:
_The Great_
Ама и други асални италијанци нема, барем според мене, а ете и според Липи...Пепе добро изигра, за него си грешка, ама овие другите беа мизерија, мислев дека Киелини е нешто подобар, ама го поминуваа како брз воз..ме разочара чоекот, сигурно и Реал, а и Ман Јун. ќе се откажат од него и ќе си остани во Јуве.
@Bojan_rnr
Код:
http://twitter.com/OldFunnyJoker/status/16876170739

Колку толку можеше да се искомбинира некој солиден состав, кој сигурно ќе беше подобар без одредени инвалиди јубенташи. Седмо место завршија, а најмногу нивни играчи се форсираа, нема логика...

Хаха.Браво за Серпико..претпоставувам дека за него се работи.
Ако не го копирал од друго место,тогаш секоја чест.

Што сакате од итаљаниве кога пола јуве им играше во прв состав :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom