Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ма за кој сакаш навивај.Добро ај едно прашање...играв рецимо Македонија- Северна Кореа, ја навивам за Северну Кореу, немали да мислиш дека сам малко застранија?
Братко да, ама боде очи тоа што овој муабет е само кога игра Србија, кога играат други репрезентации може да се навива за кого сака кој сака и нема никакви коментари од американофили, французофили, германофили... и шта ја знам, овија коментари можеш да ги начекаш само кд игра Србија сс некоју репрезентацију, чак што више ја колко и да ги нејќам Хрвати но ги сваќам луѓето во Македонија што навиваат за нив едноставно исти народ , во иста држава сме живееле повеќе од 70 години, така да кога игра Хрватска и навиваат македонците за нив никој некажува ништо, туку дебилните коментари се кога игра Србија.
Деλумно ми е таа теза,со позитивна намера,нема сомнение дек имаат квлитетна развојна средина,примерот ми е, како се грижат за своите кошаркари, да им се обезбеди квалитетна средина каде што може да се подобрат.Стануваат тренери,влечат играчи од својата земја,макар бидат опуштени,тие остануваат,градат база на контакти,утре тие играчи стануваат тренери,асистенти,дел од било која функција,исто и они влечат играчи од својата земја.Еден циклус кој се повторува.Пример кој сакам Македонија да го следи.Српскиот модел е одличен учител како се грижат за своите играчи.Ја искрено кога играа Сенегал и Хрватска навивав за Сенегал. Не поради тоа што ги мразам Хрватите, не поради тоа што ги сакам Сенегалците, него поради тоа што прв пат ги гледав Сенегал и ме импресионираа со нивната кошарка, а Хрватите го имаа оној дебилнион накурчен став. Затоа и изгубија, затоа што го потценија противникот.
Иначе Вори брату, која ти беше поентата со играчите во српската репрезентација, демек со врски ги зимаат во големите клубови? Дај бе прекинете да користите само Википедија, без пред тоа да ги гледате истите играчи каде и како играле претходно.
Прв болд, кога игра Србија секогаш сакам да победат без разлика како играат.Ма за кој сакаш навивај.
1. Секој искрен навивач, посебно на нашиве репрезентации ќе ти каже дека имало еден куп ситуации кога од толку бес и толку гнев у тебе што играчите не пружаат отпор или играат ко ПИЧКИ, посакал Македонија да изгуби.
Моментално ми текнува на утакмицата со Ерменија што заврши 2:2 и цел стадион им скандираше ИГРАЈТЕ МАЈМУНИ.
Еве искрено кажувам дека тогаш сакав Македонија да изгуби, а сигурен сум дека не сум бил само јас.
И уопште не се срамам од тоа. Кога знам дека јас дома од столче да станам ќе играм со повеќе жар и ќе го оставам срцето на терен него ли некои манекени.
2. Незнам зошто ги ставаш на исто рамниште Македонија и Србија.
Ако ти ја осеќаш Србија како своја татковина, имаш од таму потекло, навиваш за некој клуб од таму, тоа си е твое право.
Ама неможеш на некого да му префрлаш зошто не навивал за Србија.
Нит аир нит зијан сум видел од нив, едноставно неутрално гледам према нив, како секоја друга држава.
3. Голема е иронијата овој муабет да ми го прави човек што има ставено слика од еднa од најозлогласените навивачки групи на балканот, што се убиваат и кољаат како некои кучиња со нивните ривали, а уствари се сите СОНАРОДНИЦИ и живеат во иста држава!
Што ќе кажеш за ова, а?
Ај иди навивај за Партизан, може? Па ист народ сме сите бе, нели?
Ама не, тоа е ок, а ова што јас сум одлучил да навивам за Франција место за Србија, чисто од спортски причини, е богохулие, нели?
(ист народ, иста вера, во заедничка држава живееле, милион испреплетени роднински врски помеѓу двата народа...можамд а набројувам до утре), така да кој за кого сака нека навива, а први што префрлат зошто навиваме за Србија се ново компонованите антички македонци со година на производство 2006, така да...
ау куде ис бе ти, нели беше активан на тему сс украину , ај молим те немој да ме замараш сс глупости ако имаш нешто да кажеш за кошарку кажи ако не иди дркај на антику и остали бљувотинеИст народ викаш?
До кога бе со тие шовинистички филмови?
Со сите вие сте ист народ? Со хрватите - ист народ, со македонците - ист народ, уште со јапонци ист народ да сте.
И цел Балкан ви покажа дека такви патки нема да поминат, ве исчукаа од сите страни и пак не ви доаѓа умот.
Ако сме биле ист народ, во времето на српската окупација на Македонија немаше да има две востанија, немаше да има потреба за српски колонизатори, немаше да бидат убивани српски четници како кучиња по македонски села.
Навивај за кого сакаш, радувај се на победата, не се уфрлај со такви теории.
Не, ти не објасни, туку ти навреди.Прв болд, кога игра Србија секогаш сакам да победат без разлика како играат.
Втор болд, непрефрлам на никого зошто не навивал за Србија, туку ми сметаат муабетите србофили-србомани и шта ти ја знам само кога игра Србија, кога игра друга репрезентацвија е друга прича, и пробав да објаснам зошто повеќето луѓе од МК навиваат за Србија (ист народ, иста вера, во заедничка држава живееле, милион испреплетени роднински врски помеѓу двата народа...можамд а набројувам до утре), така да кој за кого сака нека навива, а први што префрлат зошто навиваме за Србија се ново компонованите антички македонци со година на производство 2006, така да...
Трет болд, почнуваш да мешаш клуб со репрезентација, ова него има само во Србија, ултрасите ги има и во Хрватска, Турска, Грција, Полска, Русија и сите се озогласени и се колат меѓу себе, а сите се ист народ, така да муабетот ти нема везе со тематика та, еве рецимо ти си за Вардар иди навивај за Пелистер, нели сте ист народ
Не постојат новокомпонирани антички македонци. Денес македонците почнаа да се враќаат на своите вистински корени. А во комунизмот не лажеле дека сме исто со србите ака словени сме биле. Србите цркаа кога Македонија растураше во 2011.Кидање, каква партија на Тео, Радуља и Бјелица свака част, искрено Батум ми га смрзна гомно второ полувреме имаше филинг дека акумулатор да фрли ке влезе али како и да е идемо у финале.
Друг муабет србомани , србофили што читам овдека по форум па значи толку ли има издркани деца, неми е јасно мене кога игра Македонија навивам за Македонија со кого и да игра без разлика дали ми се допаѓа стилот на игра или не и секој нормален човек во Србија со просечна интелигенција навива за Македонија, така да мислам дека и во Македонија секој нормален со просечна интелигенција навива за Србија, матер му ебем па ист народ сме, а овие новокомпоновани антички македонци што етикетираат србофили- србомани и шта ја знам според мене навреме требало да се абортираат али тоа е, сега ги штити закон и мора да ги трпиме.
и трето за атмосфера у Куманово по кафиќи па продужисмо и на плоштад после утакмицу, колко и да си смирен и сталожен мора да се напиеш[DOUBLEPOST=1410605240][/DOUBLEPOST]
Па ти прв глеам мешаш политика,ист народ и тн.Збори за кошарка или не замарај.ау куде ис бе ти, нели беше активан на тему сс украину , ај молим те немој да ме замараш сс глупости ако имаш нешто да кажеш за кошарку кажи ако не иди дркај на антику и остали бљувотине