Светско првенство - Шпанија 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Старо/нов Светски владетел?

• САД без дрим тимот

Гласови: 37 62,7%
  • Шпанија

Гласови: 12 20,3%
  • Франција

Гласови: 3 5,1%
  • Аргентина

Гласови: 1 1,7%
  • Литванија

Гласови: 2 3,4%
  • Бразил

Гласови: 0 0,0%
  • Словенија

Гласови: 4 6,8%

• Вкупно гласачи
    59
  • Гласањето е завршено на .
Браво момци. :cuc:
Конечно да одиграат како знаат, офанзивниот потенцијал на овој тим е голем. Може одбраната да се дотера уште малку и со малку поголема концентрација може да се оди во полуфинале.

Сега за сега се освен Шпанија-САД финале ќе биде чудо.

Прашање е само кои екипи ќе играат во 1/2 финалето покрај овие 2.
Ја типувам на Србија и Литванија.

Дерииииииииии :vozbud::vozbud::vozbud:
10690314_775060169222760_344879767174170619_n.jpg

Ау Турцивееее :vozbud: :cuc:
Колку храбар шут беше тоа само....и крајно дебилен и нелогичен и ептен пцуен ќе беше ако не влезеше ама ај.. :D

Аргентинците ги демолираа, толку можат старците.. :D

По мутав систем на натпреварување т.е вкрстување неам видено.
Во 1/4 финале ќе се сретнат ФРА-ШПА и БРА-СРБ, екипите кои играа заедно во групата во Гранада.
Системот е таков само за да се осигура Шпанија да нема средба со САД пред финалето.Инаку со вкрстување како што било одсекогаш ако Шпанија не го освоеше првото место во групата ќе имаше големи шанси да се сретне против САД пред финалето

Како сум пропуштил Турција победила, тек сега видов , а нели губеа во еден момент со 12 разлика.

Како сум пропуштил Турција победила, тек сега видов , а нели губеа во еден момент со 12 разлика.
И Србија тепаше против Грција, едно 17-18 разлика, колку беше. :)

По мутав систем на натпреварување т.е вкрстување неам видено.
Во 1/4 финале ќе се сретнат ФРА-ШПА и БРА-СРБ, екипите кои играа заедно во групата во Гранада.
Ова е се со цел да не се сретнат Америка и Шпанија. Мислам океј е, не сме ебани у мозок па да не сфатиме зошто се прави ова, изглеа ФИБА мисли дека сме ретардирани и ненормални па ај ќе пројде туку така. Класична мафија, менуваат и систем на натпреварување се со цел финалето да биде меѓу домаќинот и САД. Е уште да се најде некој да ги исшамара и двете пред финале има срцето да ми се исполни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom