Surf 'n' Fries - нов ланец на брза храна

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа вистина... ко што си набројал погоре, дека во глобала се' е преценето. Ама кога ќе видиш, боље за тие пари да земеш од таму и да се најадеш, него ли некое минијатурно бургерче со 3 компирчиња. :D Ипак помало зло ќе избереш. :D
Има и поефтини помали сендвичари со помалку познато име, а сепак добар помфрит и ок месо. Иако не сум љубител ниту некој голем потрошувач на брза храна сепак ова е претерано. Исто и таа кинеската храна во Рамстор знаат да наплатат и по 350-400 денари за оброк во кој нема ни 200 гр месо :) Овие цени за надвор можеби се ок, али за во мкд знаејќи ги платите :vrtioci:

Има и поефтини помали сендвичари со помалку познато име, а сепак добар помфрит и ок месо. Иако не сум љубител ниту некој голем потрошувач на брза храна сепак ова е претерано. Исто и таа кинеската храна во Рамстор знаат да наплатат и по 350-400 денари за оброк во кој нема ни 200 гр месо :) Овие цени за надвор можеби се ок, али за во мкд знаејќи ги платите :vrtioci:
Јебига бизнис си е бизнис,не е хуманитарна работа.Си имаат они и свои трошоци и математики,ако им се исплати ќе смалат цени.
Али овие ненормалниве направиле лоша процена,90 денари за хотдог е премногу.Они идат на тоа дека луѓево ќе платат ако е готвено здраво,ама реално сите ќе платат поише само ако е вкусно(пример Бургер Кинг,Мек).

Иначе кој добри помалку познати сендичари ги има во скопје?

Одвратни генетски модифицирани месишта, не би ги ставил во уста и гратис да ми ги даваат. Во градов фали "Vegetarian Fast Food Restaurant".

Најпрво, не знам како ланецов е светски познат кога имам прошетано добар дел од Европа и од Америка, а никаде го немам сретнато :cautious:

Бев да јадам во четвртокот затоа што минувам таму секој ден и знаев дека кога-тогаш ќе пробам, па си викам ај побрзо да завршам со ова :D Го порачав оброкот со чизбургер затоа што не сум фан на поховани пилешки срања. Реков дека сакам и сосови, и девојката на каса трипати ми повтори дека со мојот оброк не следуваат сосови и дека сендвичот е направен со некој сос внатре. И` реков дека знам, но сакам сос за компирите. Едвај се разбравме дека сакам да доплатам 20 денари за мојот сос и знам дека со мојот оброк не следуваат бесплатни сосови. Немаа ни тартар ни барбекју, мојот прв и втор избор. Кога прашав за кечап и мајонез ми рекоа дека и тие се наплаќаат по 20 денари o_O Нема место на светов каде што се наплаќа за кечап и мајонез, зборувам за светските ланци за храна. Друга чудна работа беше што соковите ги ставаа од шишиња, не од машина за сокови. Не дека има разлика, но им одеше бавно, а и изгледа аматерски.

Очекував сендвичот да биде топол и да потсетува на McD/Burger King, но се работи за обичен ладен сендвич со средна големина. Кашкавалот е внатре во плескавицата, значи ако нарачате чизбургер добивате нешто налик недоквакана шарска. Мислам дека имаше 15 компирчиња (кои беа убави, ама беа 15). Го зедов сосот со сенф и мед кој беше премногу течен, премногу благ, ужас. ЗАКЛУЧОК: Знам дека напишав мал есеј али сум прилично исфрустрирана од услугата и производот што ги добив, А ГИ ПРЕПЛАТИВ. Топло ви препорачувам да ги потрошите вашите пари попаметно.

tl;dr НЕ ЈАДЕТЕ ОД ТУКА НИКОГАШ ПОШО Е ЗА НИКАДЕ

Ви текнува на тој Мексиканскиот помфрит од 200 денари спроти ЈБТ, за колку време затвори?

Ви текнува на тој Мексиканскиот помфрит од 200 денари спроти ЈБТ, за колку време затвори?
И мене ми текна на Muchachos Potatos, мислам дека два, три месеци максимум работеше. Па најверојатно и со ова ќе биде истата приказна.

Vcera otidov da im kupam na decata navodno bilo zdravo. Uste na pocetok kje kazam deka NEMA NI Z OD ZDRAVO ! Toa pleskavicata ne ni licese na asalna zdrava pleskavica niti na nesto slicno, poodvratno nemam jadeno poslednive 10 godini unazad. 6 kompircinja imase vnatre, stvarno bea vkusni no bea samo 6, mi se idese da im se vratam i za tie 160 den. sto im gi plativ da im nasoberam se zivo i divo. I na kraj koga mi kaza deka se naplakja za kecap i majonez gz preku glava izlegov niz vratata zasto ako ostanev nekoja sekunda podolgo kje go zatvorea vednas lokalot za renoviranje :(

Vcera otidov da im kupam na decata navodno bilo zdravo. Uste na pocetok kje kazam deka NEMA NI Z OD ZDRAVO ! Toa pleskavicata ne ni licese na asalna zdrava pleskavica niti na nesto slicno, poodvratno nemam jadeno poslednive 10 godini unazad. 6 kompircinja imase vnatre, stvarno bea vkusni no bea samo 6, mi se idese da im se vratam i za tie 160 den. sto im gi plativ da im nasoberam se zivo i divo. I na kraj koga mi kaza deka se naplakja za kecap i majonez gz preku glava izlegov niz vratata zasto ako ostanev nekoja sekunda podolgo kje go zatvorea vednas lokalot za renoviranje :(
Јас за 160 денари ќе си купам цело вреќиче компири од пазар

Ај ќе сфатам Доминос и Бургер Кинг да имаат такви цени, сепак цел свет ги знае, овие кои се жити се?

Ај ќе сфатам Доминос и Бургер Кинг да имаат такви цени, сепак цел свет ги знае, овие кои се жити се?

tumblr_mb84qvNaek1rq9c58o1_500.gif

Демек само ако е "бренд" вреди :facepalm:

Па и ова се што им е на англиски у меито. Ако е на англиски одма господ за муда го фатиле.
Ебати турбофолк хамбургерите.

Не разбирам, HQ у USA, дуќани претежно на Балкан и некаде во Европа. LinkedIn

Edit: Имале и во USA.

Како и да е, founded 2009, работава ми личи како да некој си ја пробува среќата да направи бренд за брзо време.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom