Summerland

• Креатор на темата Креатор на темата асфалт
  • Време на започнување Време на започнување
Серијава Самерленд е далеку од тиња "бади"! Не си ја сфатил изгледа, сега што не била гледана :toe: ама беше интересна, трогателна, поучна... за Чармд немам коментар! :tapp:
Сум гледал неколку епизоди. Можеби има некаква поента, и добра намера, но сето тоа не е оригинално. Реков убаво, Беверли Хилс гледај за нешто што е поучно, какви последици има со какви постапки, и патем ќе ти биде интересно. Во Смерленд глумата беше прилично лоша. Мислам дека серијава не е ништо повеќе од уште еден обид да се привлече народот во шоу користејќи млади тинејџер(к)и кои иако од глума едвај ја влечат првата буква г, сепак се доволно убави за овците да ги засакаат. Приказните, иако поучни, се далеку од длабоки. Многу работи во серијата се сведуваат на одлуки како која ја сакам, дали ја сакам, што би било ако ја повредам.... И секако, не очекувам ниеднаш во оние трогателни ситуации да осетам нешто и јас бидејќи едноставно тогаш стануваат ко барбики и кенови со вода исполиена по лицето. Глупости. Дијалозите им се сведуваат на работи видени 1001 пат во други филмови со тинејџери. А од епизодите што можев да ги видам, видов дека има премногу тин креп, фаќање, пуштање женски, карање, фаќање, пуштање,сакање, спиење, неверство, раскинување, тепање, карање, пак назад. Се прашувам дали ова целите две сезони се случува? И уште нешто. Музиката? Е за тоа пак да не зборам, ги гледам двајца се бакнуваат, романтична песна пуштаат. Бууум, па па па па, се префрлува на сцена кај шо се тепаат други, intense онака чувство и песна од Џејмс Бонд. Не само што ова вопшто не ми функционира, туку и све ми испорасипа, и претходната сцена и оваа. Затоа ќе речам, според мене тиња е, а ти OSS* како сакаш мисли :wink:

Aма сепак за крај ќе кажам, секој со свој вкус. Јас оваа серија не можев да ја сварам, а гледам и дека во Америка не можеле многу да ја сварат. Ама ако вас ви се свиѓа, нека :)

Charmed e najdobra serija i nikogas ne bila pred ukinuvanje sekogas bila na vrvot.Da ne barase Alisa Milano premnogu vnimanie i pari seuste ke traese!!!!
Koga idese kaj nas bese ubedlivo NAJGLEDANA toa sekoj moze da ti go kaze,nemase covek koj ne ja gledase a od sigurni izvori znam deka i ti Jovica ja gledase!

Серијава Самерленд е далеку од тиња "бади"! Не си ја сфатил изгледа, сега што не била гледана :toe: ама беше интересна, трогателна, поучна... за Чармд немам коментар! :tapp:
Nikoja serija ne e poveke poucna od Charmed!
Silnata vrska pomegu trite sestri koja nikoj nemoze da ja raskine duri ni smrtta!
Ljubovta kon site okolu sebe,nesebicnosta da pomognes na onoj na koj mu e potrebno,a za da pomognes nekomu nema potreba da imas natprirodni moki,ete toa e ona sto go nauciv od Charmed i zasekogas ke ostane vo moeto srce!

Леле си немате појма ко прво ви кажувам на сите дека серијата Самерленд или Куќа на плажа не се снима веќе не се криви нашите не ја ни прекинале туку само веќе никој не ја глеал немале пари и не ја снимаат. Инаку за Волшебнички сте грешка може не сакале да привлечат големо внимание возрасните да ја гледаат ама ја гледале. И да специјалните ефекти беа лоши првите три сезони ама потоа не биле. И тоа демоните требаа сите да бидат напраено „страшни“ со маски и такви работи но бидејќи им се намалил буџетот ги направиле демоните со човечки облик. А серијата отсекогаш била мистериозна и верувај повеќето ја сфаќале како мистерија а не како глупости ко што викате вие сега. И таа е единствена серија која од сезона на сезона драстично се гледа дека нешто се изменило кај ликовите а не ко некои влечат ли влечат. И Шенон Доерти си отиде поради караници со Алиша Милано а некаде ќе најдете дека си отишла бидејќи таа имала желба така да прави да си оди од серии. Беверли Хилс си отиде, Волшебнички си отиде, Норт Шор си отиде до душа таа беше прекината серија ама нема везе. И да буџетот се намалувал и тоа како но тоа било поради други причини пример глумците земале огромни плати. И ако памтите Лео во осмата сезона малку не глумеше а тоа беше бидејќи немале плата да му дадат и на крај одвај го убедиле да се врати за последната епизода и му платиле доволно. Но ова се со буџетот не значи дека серијата е ниско гледана и со детски карактер. Можеби не била најгледана ама во тоа време беше во ТОП 10 на најгледани серии. И ако приметувате сите работи се менуваат откако Шенон си оди. На една страна имаат напишано дека времето кога Пру беше жива и после се како две различни серии.

Nikoja serija ne e poveke poucna od Charmed!
Silnata vrska pomegu trite sestri koja nikoj nemoze da ja raskine duri ni smrtta!
Ljubovta kon site okolu sebe,nesebicnosta da pomognes na onoj na koj mu e potrebno,a za da pomognes nekomu nema potreba da imas natprirodni moki,ete toa e ona sto go nauciv od Charmed i zasekogas ke ostane vo moeto srce!
Тотално си во право ама да беше само таа поука 10000 ги имаше и беше доста возбудливва. И наскоро да знаете сите се очекува римејк на Волшебнички не е баш наскоро за 10 години и појше ќе се напраии серија која ќе биде иста но подобра бидејќи смрта на Пру ќе ја напраат подобра и Пејџ ќе ја донесат назад но и Пру ќе ја оживееат и ќе зборат со неа и се тие работи. Но нема да биде со истите глумци бидејќи тие дотогаш ќе остарат.

Tocno e toa deka ova ne e detska serija neznam sto tresete gluposti,mnogu luge ja gledaa,kaj mene celo semejstvo,duri i tatko mi sto ne gleda nisto ja zagleda i bese vooduseven.
Charmed ima mnogu podlaboka i posustinska poraka,gledam deka ne doprela do site taa poraka...za zal.

Toa sigurno ke napravi rimejk kerkata na Speling,Tori.Eve sega neli ke pravi rimejk na Beverli Hils.
Samo neznam dali ke bide olku ubava kako ova originalno rimejk delo,mnogu gi zasakav ovie glumici i glumci,sovrseno glumat i kako da bea rodeni za ovaa serija!

Toa sigurno ke napravi rimejk kerkata na Speling,Tori.Eve sega neli ke pravi rimejk na Beverli Hils.
Samo neznam dali ke bide olku ubava kako ova originalno rimejk delo,mnogu gi zasakav ovie glumici i glumci,sovrseno glumat i kako da bea rodeni za ovaa serija!
Збориш за глумците од Волшебнички?

Da prekrasnite:Rose McGowan:back::back:,Holly Mary Combs,Alissa Milano
Да баш е жално тоа! А дали се согласуваш со мене дека многу се жални и глупави филмовите кој завршуваат со како ликовите остареле или умреле. Нели можеле као Фиби и Пејџ родиле деца и толку сеа нели??? А не каок пораснале па умреле.

Секако дека ја гледав серијата,не можам да зборам за нешто што не сум гледа,гледав додека не замина Шенон Доерти,после се падна у вода,и приказна и се...А и никогаш не реков дека Самерленд е тиња,зборев за Чармд,и тоа никој не може да ми го оспори:bip:

Зашто пишувате за нешто за што не сте информирани?!Ниту Тори ќе снима римејк на 90210 ниту ќе се снима било каков римејк на истомената серија.Креаторот на Veronica Mars,Rob Thomas ќе работи на spin off на Беверли,а спин оф е далеку од римејк:tapp:

Да баш е жално тоа! А дали се согласуваш со мене дека многу се жални и глупави филмовите кој завршуваат со како ликовите остареле или умреле. Нели можеле као Фиби и Пејџ родиле деца и толку сеа нели??? А не каок пораснале па умреле.
Da se slozuvam so tebe mnogu bese zalno na krajot!
Mene omilena mi e Rose McGowan(Paige):back::back: a tebe?

Зашто пишувате за нешто за што не сте информирани?!Ниту Тори ќе снима римејк на 90210 ниту ќе се снима било каков римејк на истомената серија.Креаторот на Veronica Mars,Rob Thomas ќе работи на spin off на Беверли,а спин оф е далеку од римејк:tapp:
Neznam dali Tori ke pravi, samo znam deka ke glumi kako majka na nekoi od tinejdzerite!

Темава беше за Самерленд :helou::helou::helou:
Немам ништо против Charmed ама не ми се свиѓа и то, сум тепала време гледајќи ја и Charmed и Summerland, вторава ми се свиѓала ама не да кажеш да сум воодушевена од серијата, ја прекинале и то, не ме ни интересира :toe: Анатомија да не ми ја прекинат друго не ми е гајле :pipi::smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom