Суди го делото, а не расата!

• Креатор на темата Креатор на темата Almala
  • Време на започнување Време на започнување
Колку прости се луѓето што веруваат дека Пит булот е злобен... А, тоа со златниот ретривер, не верувам во тоа многу... може секој да си пише што се десило, а тоа не било вистина. Уште да се уверуваме со слики- не, постои фотошоп, се` се прави со сликите во денешно време..:rolleyes:

Hero Of The Week: Pit Bull Saves Deaf Boy From Deadly House Fire
Share this on Facebook Share this on Twitter 4 Comments
July 21, 2014 by Ami Angelowicz

Do you have your Kleenex at the ready? Good. Because the tale of an heroic dog named Ace will probably make your face leak.

Indianapolis Fire Department Captain, Rita Reith says that 13-year-old, hearing-impaired Nick Lamb, was home alone and sleeping without his hearing aids when a fire broke out in his home.

Luckily, his 2-year-old pit bull Ace was by his side and ready to save his life. According to Lamb, the dog began vigorously licking his face and didn’t stop until his owner woke up. Lamb told the SanFrancisco Gate:

“I couldn’t hear anything because I had my cochlear implants off. … My dog Ace smelled it…[he] licked my face and woke me up. I was like, ‘Stop it! What? You want to be fed?’ I thought he wanted to be fed or go outside.”

“He woke me up because I couldn’t hear anything and I was asleep and I looked around my room and I smelled smoke and I could see a little bit of smoke in my room,” Lamb told WBTV. “I love him a lot more now.”

The boy grabbed his cochlear implant and his dog and escaped to safety before calling 911. Despite the extensive damage caused by the fire, Lamb’s parents mostly feel grateful that their son is alive.

“It’s amazing, because if he wouldn’t have been there, he probably wouldn’t have even woke up,” said Lamb’s mother, Lindsey Bernard. “He had to get up on him in his face and stuff – he’s a hero.”

“He’s always been good with people that comes over; he’s never been really aggressive,” stepfather James Bernard told WBTV. “He’s just like one of the family members basically.”

As for the family’s cat, Pixie, she didn’t fare quite as well. Firefighters found the feline hiding inside the home. She was taken to a vet and treated for smoke inhalation.

The Indianapolis Fire Department victim’s assistance is helping the Bernard’s find shelter.
http://crimefeed.com/2014/07/hero-w...m&utm_medium=social&utm_campaign=AnimalPlanet

Ајде сега, и Ретриверите прогласете ги за агресивна и опасна раса...

http://www.nydailynews.com/news/nat...ling-dog-attack-mcgrew-home-article-1.1237732

Приказнава е многу сумлива. И не дека ги бранам ретриверите, нити мислам дека никогаш не би нападнале, туку како и самата тема што сигерира, мислам дека не е до расата воопшто.

Прво, детете е оставено во бебешка лулашка, додека таткото спие со другото дете и другото куче во спална, а мајката е на лекар со третото дете. Второ, кучето го гризнува детето и наводно таткото ( а ваљда ни другите ) ништо не слушаат. Тоа се 2 нелогичности. И нигде не пишува дека е потврдено дека смртта на бебето е од кучето ( а сепак, кучето е успиено ). И да е, пак родителот е крив што го оставил бебето таму. Тоа не е место да се остави бебе без надзор. А и сите треба да знаат дека бебињата не знаат како треба да се однесуваат со кучиња и како различни кучиња реагираат околу нив, особено ако кучето било кај нив само неколку НЕДЕЛИ, што значи дека уште не го ни знаат кучето доволно. А и да е најдоброто куче, ако бебето направи нешто да го испровоцира, нормално дека кучето може да нападне. Затоа треба секогаш да се надгледуваат кучињата со бебиња. Јас се кладам дека истото куче, да е чувано од други луѓе, никогаш не би го направило ова.

И да не звучи се` ова некако чудно, после неколку месеци, друго нивно дете има инцидент со друго нивно куче. Некој гледа проблем овде со луѓето или со кучињата? Или они не си ги воспитуваат и контролираат децата како што треба, или не ги третираат кучињата како што треба, или многу веројатно двете.

И не ми е јасно како им ги вратиле децата (или може треба да кажам остатокот) во нивна грижа, 2 ПАТИ.

Ајде сега, и Ретриверите прогласете ги за агресивна и опасна раса...

Им се затнаа муцките на луѓето бидејќи расата е Златен Ретривер.

Ова дело да го имаше направено Доберман, Ротвајлер, Пит Бул и сл. досега ќе имаше и посебна тема на Кајгана отворено и 100 коментари за тоа како овие раси се крволочни убијци :facepalm:

секое куче е опасно, и се знае кај му е место у двор вржано со синџир. Колку ме нервираат оние што се праат фраери што ги пуштаат кучињана у парк сами да шетаат, малце фалеше додека возев точак едно за нога да ме фати тој лигушот да не му викна. Груевски само по возачите удира по овие никако да ги изгори па да видам кога ќе го пушти така.

секое куче е опасно, и се знае кај му е место у двор вржано со синџир. Колку ме нервираат оние што се праат фраери што ги пуштаат кучињана у парк сами да шетаат, малце фалеше додека возев точак едно за нога да ме фати тој лигушот да не му викна. Груевски само по возачите удира по овие никако да ги изгори па да видам кога ќе го пушти така.
Сериозен си нели?

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Очигледно дека сите луѓе нетреба да имаат пристап до компјутер.

Не ми се тераат глупи дискусии, тоа е мое мислење deal with it.

Не се глупи дискусии ... односно да, за тебе се глупи дискусии, бидејќи очигледно немаш никакво познавање за кучињата.
Штом пишуваш дека куче треба да се чува врзано на ланец во двор ... крај на секаква дискусија.

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Да не беше живо суштество, веруј ми никој нема да го интересира што ти мислиш. Се надевам нема да имаш деца и да ги научиш на истото.... Незнам ни како да го наречам, нема доволно зборови да се опише :facepalm:

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Да не беше живо суштество, веруј ми никој нема да го интересира што ти мислиш. Се надевам нема да имаш деца и да ги научиш на истото.... Незнам ни како да го наречам, нема доволно зборови да се опише :facepalm:

Кој ти е проблемот? Имам ја нешто со тебе па ти да ме навредуваш? Тоа е мое мислење и ако тебе не ти чини не ми е гајле, ај да реков дека треба да ги направат каша би сфатил. Ама за ова да ме вреѓаш ко да сум убил некого??? Бог да чува, свашта има по форумов, од забегани феминистки и вегани до ова.

Кој ти е проблемот? Имам ја нешто со тебе па ти да ме навредуваш? Тоа е мое мислење и ако тебе не ти чини не ми е гајле, ај да реков дека треба да ги направат каша би сфатил. Ама за ова да ме вреѓаш ко да сум убил некого??? Бог да чува, свашта има по форумов, од забегани феминистки и вегани до ова.
:pos: Каде те навредив ај молим те посочи ми.
Боље куче да не живее, отколку да живее знаејќи само што е ланец и една бедна куќичка во двор, без никаква љубов од човек. Може не си убил некого, ама ако некогаш си имал куче и така си го третирал, многу полошо си направил.
И да во право си, свашта има на форумов.

:pos: Каде те навредив ај молим те посочи ми.
Боље куче да не живее, отколку да живее знаејќи само што е ланец и една бедна куќичка во двор, без никаква љубов од човек. Може не си убил некого, ама ако некогаш си имал куче и така си го третирал, многу полошо си направил.
И да во право си, свашта има на форумов.

што има ти мене да ми посакуваш дали да имам и како да ги воспитувам моите деца? Не сум имал куче ни пак сакам да имам. И дај гитла, немам намера да се замарам со твоите глупи постови, фала богу некој го измислил игнор копчето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom