Stranger Things

• Креатор на темата Креатор на темата Anon
  • Време на започнување Време на започнување

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.835
Поени од реакции
28.010
Локација
Скопје
6mI7WCi.jpg

Излезе нова серија на Netflix, Stranger Things. Главна улога, kinda, Винона Рајдер.
Имам изгледано 3 епизоди, интересна е иако има клишеа.
Може да флопне, може да остане јака, не знам.
На IMDB има 9.3/10 оценка што мислам дека е малку напумпана.

Сериииште не се нормални Нетфликс, ги изгледав првите 4 епизоди одлична серија.

Ја изгледав цела сезона, серииште. :cuc:

Преинтересна за гледање, таинствена, морничава на моменти, а на моменти и смешна со случките со децата. Одлична се на се, премногу ми се бендиса.

Ja izgledav , predobra nek si ebe mater.

atmosfera 10ka[DOUBLEPOST=1468932018][/DOUBLEPOST]znaci partali

Последно уредено:
Каква серија е невероватно и глума и и се..Сега за сега сум на 4 - та епизода,секоја чест на Нетфликс.

Серииште, кој не гледал да гледа .... предобро 10/10 глума/приказна/80's амбиент. Е ова е она што го очекував од X-files а не го добив, серија која ќе те држи и ќе те тера да ја гледаш до крај и ќе уживавш.

Не заебавајте, глумата е катастрофална. Еден куп клишеа и предвидливи ситуации. Единствено амбиентот може да се каже дека е солиден.

Ја догледав денес, мене ми се допадна, ама мислам дека е мааалку извикана. Иначе она всушност што ме купи во серијава е тој стар дух што го има, не знам, наречете ме носталгичен ама многу ми недостигаат тие 80', 90' филмови и серии. Баш сликава што ја најдов на нет, ваљда монтажа сигурно ја нема во VHS формат, ама многу ми недостигаат. Ме потсети на Се плашите ли од темнината, башка има многу елементи кои потсеќаат на Стивен Кинг а како режисер да се потпишува Спилберг или Дел Торо. Имаше малку клишеа, додуша децата глумат одлично (што ретко се наоѓа да не бидат иритантни актери), Винона Рајдер малку послаба. Има доста материјал за втора сезона, убава е серијава за летни денови, нека нѝ ја пушти Нетфликс догодина ова време :D

13769570_10209236642087425_1697230929648404799_n.jpg

Eleven како изглуми... :cuc:

P.S. не памтам кога сум изгледал цела сезона во еден ден :D

Не заебавајте, глумата е катастрофална. Еден куп клишеа и предвидливи ситуации. Единствено амбиентот може да се каже дека е солиден.

bace 12 godisno devojce toa so go izglumi ne go naogas nikade,so po 30+ nemozat da donesat taka uloga

Прејака серија, ја почнав пред малку, до 3-та епизода сум. Глумата страшна кај скоро сите :cuc::cuc::cuc:[DOUBLEPOST=1469556176][/DOUBLEPOST]

Катастрофална глума, а 11-ката глуми како да има кариера 50 години и тоа глуми без да зборува речиси... „Браво“ за критицизмот, појма немаш, ама реално. Да се хејта глумата у серијава каде што главните актери се скоро сите деца, а глумат до јаја е стварно лудило.

Последно уредено:
8, максумум 8.5. Во секој случај ок серија и жанровско освежување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom