Stranger Things

• Креатор на темата Креатор на темата Anon
  • Време на започнување Време на започнување
Prethodnata sezona bese epten dobra, i do negde razbirlivo deka ne mozhe da ja povtorat. Mislam i pokvalitetna serija kje bese ako ja zavrsea tamu prikaznata zasto gore dole sve e objasneto za ppside down i glavniot negativec, i cela sezona za privrsuvanje e too much.
Исто, претходната сезона мене ептен ми се допадна и jaс бев од тие што ја убијаа песната од Kate Bush цел месец одпосле. И ако не ми оставеше толкав впечаток, сега ќе се мислев дали да ја гледам новата сезона. Ја почнав новата по грешка во авион и ме потсети колку одлична кинематографија има и дека мора да се гледа на олед-от дома па баталив. Пред секоја сезона се осеќам веќе заситен од Stgranger Things но штом ја загледам секогаш мењам мислење. Се мислам понекогаш да почекам повеќе сезони за бинџ.

Откако ги изгледав сите 4 епизоди од 5тата епизода цел сум во прашалници, дали тоа и Вил има моќи како што има и Ел?!

Откако ги изгледав сите 4 епизоди од 5тата епизода цел сум во прашалници, дали тоа и Вил има моќи како што има и Ел?!
И да, и не. Моќите на Вил не се уствари негови, тој го контролира Векна на некој начин, односно влегува во hive mind-от и ја канализира моќта на Векна преку него.

^THIS! Што беше поентата на цела таа сцена уопште, кога ги собра ја на заебанција реков „Замислете сеа им каже "I'm gay"“. И стварно тоа испадна, се згазив :ROFLMAO: После си мислев, ваљда сакаа да кажат дека се соочил со стравот, дека нема повеќе да биде weak-minded итн. итн.. Ама пак, премногу внимание за таква сцена и чуден тајминг баш тогаш што им кажа.

Режисерот на самата серија најави дека
5 души ќе загинат во последната епизода, е сега мое мислење е дека Векна, Елевен, Џонатан, Стиви и Папа(ако е уште жив) ќе бидат тие што ќе завршат неславно/славно!

Последно уредено од модератор:
Внимавајте на спојлери, дури и кога се работи за теории.

Инаку четвртата сезона ми беше врв, оваа некако мех, да видиме дали последните епизоди ќе ја извадат.

Не ми текнува на терминот што го користат за ова, ама конкретно серијава е класичен пример за тоа што Нетфликс го прави, а тоа се мизерни дијалози зашто многу луѓе дур гледаат серија се и на своите мобилни, па за да не пропуштат некои битни детали, тераат со глупости и одредени работи звучат доста неприродно и нелогично само за да се привлече вниманието, односно да се тргнеш од мобилниот и да видиш што се дешава. True story.

Со оглед дека си држеше серијава висок стандард, не верувам дека е случаен овој пад зашто на нетов видов многу примери од серии на нетфликс што се снимени годинава, каде ова е случај. На ова и да додадам дека Вил глуми очајно, накај бедно, тотално ужасен глумец е, а исто и 11, дали праела оваа пластични операции или не не знам, ама неслучајно и стана меме моментално со нејзините изрази, тотално cringe. Требаше порано да ја завршат серијава, иако до последнава епизода, гледливо беше све не би да јадам гомна али оваа со оглед дека е пред финале, малце лош е моментот да ја извадиш можда и најлошата епизода до сега, и не е ова ради геј монологот од погоре.

Се надевам финалето нема да разочара и ќе се даде еден аааајт, иако најавен е спиноф од самите креатори, потврдија дека тоа ќе е случај, но со друг град, и тотално нов кастинг.

Не ми текнува на терминот што го користат за ова, ама конкретно серијава е класичен пример за тоа што Нетфликс го прави, а тоа се мизерни дијалози зашто многу луѓе дур гледаат серија се и на своите мобилни, па за да не пропуштат некои битни детали, тераат со глупости и одредени работи звучат доста неприродно и нелогично само за да се привлече вниманието, односно да се тргнеш од мобилниот и да видиш што се дешава. True story.
Баш така ја изгледав седмата сега, на мобилен, под око а и голем дел од цела сезона. Не знам дали постои fan service зошто мораше ова вака или е аманет да се истурка пропаганда според договорено, но апсолутно никаква вредност не донесе ова несмасно излегување од клозетот. Жена ми ја скокна претходната сезона и сега ја фати само епизода 5-6-7 со мене, и првиот коментар и беше: зарем не го правеа веќе ова? Исто така вртеше очи кога овој збореше не сакал-сакал девојки како другите. Има смисла префрлањето во сај фај до некаде, но многу работи ги залепија колку да не пукнат до финалето. Доста слаба сезона, до толку што се прашувам дали и претходната требало да ми се допадне колку што се сеќавам дека ми се допадна.

Спин оф? Има повеќе инфо што конкретно? Не можам веќе Ел да ја гледам.

@wot
Нема инфо, ваљда и дека финалето треба да помине па после ќе не остават да погодуваме што би можело да е следно ама еден од браќава што ја имаат креирано серијава потврдија дека тоа ќе биде нивни следен проект, така да не сме завршиле со stranger things универзумот. Само еден од актерите, тој што го глуми Мајк, погодил каква насока ќе фаќаат со следниот проект.

“We tried as much as possible to answer all the questions as it relates to the characters and mythology of Hawkins in the Upside Down. We’re really closing the door and all that,” said Matt. “And the spinoff, it relates in some ways, but it really is a completely different story and a completely different location with completely different actors and characters. So it’s its own. It’s really its own entity.”

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom