- Член од
- 14 август 2024
- Мислења
- 14
- Поени од реакции
- 14
Luge ne mi se dopaga rabotnava sredina kako da se otkacam od sefovi koi vrsat mobing,vregaat itn?
Зависи. Ако си државно кај ќе те преместат? Немаш многу избор. А приватно лесно е отказ и готово. Зошто да исправаш криви Дрини тешко ќе успееш. Посебно со шеф.Luge ne mi se dopaga rabotnava sredina kako da se otkacam od sefovi koi vrsat mobing,vregaat itn?
PrivatnoЗависи. Ако си државно кај ќе те преместат? Немаш многу избор. А приватно лесно е отказ и готово. Зошто да исправаш криви Дрини тешко ќе успееш. Посебно со шеф.
Eeee lesno e taka ama treba da se misli za stalnoНе вреди стресот. Најди прво работа, договори се кога да почнеш, и напушти.
Работа кај нас за стално до пензија само во државна институција додека приватно ретки се тие што останале во иста фирма до пензија бидејки над 90% од газдите екслоатираа поради вишокот на работна сила кај нас.Privatno
Автоматски споено мислење:
Vaka na pocetok mi se pogodi mnogu i posle pocnaa da maltretiraat vidoa deka mozam da rabotam deka se snajdov i pocnuvaat sega da me tormozat...
Автоматски споено мислење:
Eeee lesno e taka ama treba da se misli za stalno
Ексоплоатација не се случува поради вишок на работна сила туку поради недостаток на конкуренција и лоши услови за водење бизнис.Работа кај нас за стално до пензија само во државна институција додека приватно ретки се тие што останале во иста фирма до пензија бидејки над 90% од газдите екслоатираа поради вишокот на работна сила кај нас.