Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Како се подигнуваат пари од стипендијата? Мора трансакциска сметка на мое име?

Како се подигнуваат пари од стипендијата? Мора трансакциска сметка на мое име?
Мхм, ќе си одиш во банка ќе си отвориш на твое име и после мислам дека кодот од сметката треба да им го пратиш.

Да видиме прво дали ќе земам, џабе да не вадам :D Кај се поднесуваа таа фотокопија?

Кога ќе ги објават резултатите, ќе истакнат адреса каде треба да се испратат документите. А од документи треба да испратиш: договор (за соодветниот тип на стипендија) во 3 примероци и копија од трансакциска сметка која патем мора да е на твое име (јас направив и копија од картичката што ми ја дадоа од банката).
Мој совет е сите овие документи да ги испратиш како препорачана пратка, затоа што ќе добиеш број на пратка, за недајбоже ако се изгубат или од билокоја причина не стигнат да имаш доказ дека си пратил навреме.
После некое време, на домашна адреса ќе ти стигне една копија (од трите пратени) заверени и потпишани од министерството. Дури и да не ти стигне тој договор (како што имаше случаи минатите години), парите ќе бидат префрлени на сметката.

Кога ќе ги објават резултатите, ќе истакнат адреса каде треба да се испратат документите. А од документи треба да испратиш: договор (за соодветниот тип на стипендија) во 3 примероци и копија од трансакциска сметка која патем мора да е на твое име (јас направив и копија од картичката што ми ја дадоа од банката).
Мој совет е сите овие документи да ги испратиш како препорачана пратка, затоа што ќе добиеш број на пратка, за недајбоже ако се изгубат или од билокоја причина не стигнат да имаш доказ дека си пратил навреме.
После некое време, на домашна адреса ќе ти стигне една копија (од трите пратени) заверени и потпишани од министерството. Дури и да не ти стигне тој договор (како што имаше случаи минатите години), парите ќе бидат префрлени на сметката.
Da te prasam samo, na istata strana da gi cekame rezultatite
Onaa stipendii kon gov ?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Da te prasam samo, na istata strana da gi cekame rezultatite
Onaa stipendii kon gov ?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

http://stipendii.mon.gov.mk/rezultati

Еве сега гледам дека има порака: Rezultati е привремено недостапен
Најверојатно се работи за некое ажурирање, така да во скоро време може да очекувате резултати :D

Зошто вака ги велчкаат, мислев денес дека ќе бидат објавени резултати ..

Зошто вака ги велчкаат, мислев денес дека ќе бидат објавени резултати ..

Неодговорност. Секаде ја има, не само во ова министерство. Секогаш било и ќе остане така. Ако си ја завршат работата на време може ќе се мрднат од памет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom