Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
hehe znam za toaАко ти стигнет пари,продолжена ти еНема резултати
![]()
Да не ви стигнаа од тип Б продолжени?
Мхм, ќе си одиш во банка ќе си отвориш на твое име и после мислам дека кодот од сметката треба да им го пратиш.Како се подигнуваат пари од стипендијата? Мора трансакциска сметка на мое име?
mora tvoja, fotokopija od karti4kataКако се подигнуваат пари од стипендијата? Мора трансакциска сметка на мое име?
mora tvoja, fotokopija od karti4kata
Мхм, ќе си одиш во банка ќе си отвориш на твое име и после мислам дека кодот од сметката треба да им го пратиш.
Да видиме прво дали ќе земам, џабе да не вадамКај се поднесуваа таа фотокопија?
Da te prasam samo, na istata strana da gi cekame rezultatiteКога ќе ги објават резултатите, ќе истакнат адреса каде треба да се испратат документите. А од документи треба да испратиш: договор (за соодветниот тип на стипендија) во 3 примероци и копија од трансакциска сметка која патем мора да е на твое име (јас направив и копија од картичката што ми ја дадоа од банката).
Мој совет е сите овие документи да ги испратиш како препорачана пратка, затоа што ќе добиеш број на пратка, за недајбоже ако се изгубат или од билокоја причина не стигнат да имаш доказ дека си пратил навреме.
После некое време, на домашна адреса ќе ти стигне една копија (од трите пратени) заверени и потпишани од министерството. Дури и да не ти стигне тој договор (како што имаше случаи минатите години), парите ќе бидат префрлени на сметката.
Da te prasam samo, na istata strana da gi cekame rezultatite
Onaa stipendii kon gov ?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Зошто вака ги велчкаат, мислев денес дека ќе бидат објавени резултати ..