Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Уште ли не научивте дека кај нас сите објави каснат 10на дена :) Ако пишале резултати вчера дека ќе има, тогаш ќе бидат за 1 - 2 недели.

Ние научивме да си ќутиме, а тие што ќе се побунат да ги прогласуваме за воинствени дисиденти.

Кај што министерството за образование и наука (мало „м“) го пречекорува рокот за објава што патем - самото министерство си го одреди, уште го блокираше делот за онлајн прашања. Беспочитно третирање на некој што учел и направил резултат. Пу да ти се плукнам во организацијата да ти се плукнам! 120 000 администрација, како кафето?

Значи крајно се неодговорни. А сега само резултати се чекаат, а пак за парите не знам само колку ке се чека...

Испивте кафето? Ајде сега објавувајте тоа резултатите.

Дали сега дали по 2 месеца парите се мои така да немора да се замарам. досега крпевме крај со крај ќе крпиме уште малце.

Дали сега дали по 2 месеца парите се мои така да немора да се замарам. досега крпевме крај со крај ќе крпиме уште малце.

Јесте, али на пример сега има попуст во Лукас, и тренерките од 7000, се 4000 денари... И сега за една недела пак ке се покачат до истата цена... Значи, сепак не е исто, ако државата си ги подмирува обврските на време !

Јесте, али на пример сега има попуст во Лукас, и тренерките од 7000, се 4000 денари... И сега за една недела пак ке се покачат до истата цена... Значи, сепак не е исто, ако државата си ги подмирува обврските на време !

се сложувам, замисли како им е на тие што ги чекаат тие пари да си подмират нивни обврски, кон факултет, кон студентски дом итн.
Ја досега немам зимано стипендија, затоа велам не се замарам, и лани бев без нив, и годинава ако не ми одобрат стипендија ќе бидам без нив, затоа не ми е толку голем проблем чекањето. А и треба да се земе предвид дека сега ќе има период на жалби, тужби и слични срања, така да 25 февруар не ни бега за конечни резултати, а исплата може да фанеме дури другата година, али како и да е, нека ме има на список, па кога сака нека ги дадат :)

не е кога сакаат треба да ги дадат секој месец а не како ќе им текне...денешниот денар не вреди исто колку и утрешниот, па само што каснат по 4-5 месеци у банка да им стојат тие пари има да напраат пари и за кредити...се по список да им Е**м! многу сме неорганизирани...кој стигнат го бушат...народот не е више заедно него секој го гледа своето...(немој да мислите дека сум партиски определен дека и двете партии ептен ги мрзам) болје петко петковски од петково да го стаам за премиер него ова ајдуциве!!!

не е кога сакаат треба да ги дадат секој месец а не како ќе им текне...денешниот денар не вреди исто колку и утрешниот, па само што каснат по 4-5 месеци у банка да им стојат тие пари има да напраат пари и за кредити...се по список да им Е**м! многу сме неорганизирани...кој стигнат го бушат...народот не е више заедно него секој го гледа своето...(немој да мислите дека сум партиски определен дека и двете партии ептен ги мрзам) болје петко петковски од петково да го стаам за премиер него ова ајдуциве!!!

многу паметно речено

Jас земав кредит додека студирав. Парите ми ги дадоа на два пати. Еднаш во март и вториот пат некаде пред дипломирање, во ноември. Парите наеднаш одлично ми дојдоа, иако доцнеа. Значи не е до Влада до глупости, стипендиите од секогаш доцнат, само што сега се малце поголеми.
И за разликата да биде поголема, пред толку години, одев 10тина пати до мнистерството за да поднесам докумени со возот, наместо сега електронско закажување...Ама работата на студентите е да го бараат она што им треба. Од искуство ви кажувам, кога наеднаш ќе ви пуштат 10 000 - Среќа.

Абе на почетоков на февруари има заверка на семестар,па плаќање кредити па трошоци за пат и триста други ситници...ако парите од кредит и стипендија се за студирање,дајте ги додека студираме...

Добро што планираат луѓево со резултативе?
Ова веќе на ништо не личи! :nerv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom