- Член од
- 2 јуни 2008
- Мислења
- 101
- Поени од реакции
- 0
Кај мене пишува точно.
Иначе мислам дека настанаа многу забуни со тие што аплицираа и за 2та типа стипендии, прво викаа дека може, на крај дека не може да се аплицира 2 пати. И јас имам повеќе бодови од некои што добиле за А, ама си аплицирав за Б дека ми беше страв да ризикувам.
Кога бев до Министерство да однесам документи пред мене имаше едно девојче што аплицирало 2 пати и ја бараа во список ја немаше. И останала само последната апликација, на сајтот стоеше напомена.
Напомена:
Доколку за еден конкурс електронската пријава ја пополните и поднесете повеќе пати, за валидна ќе се смета последната поднесена пријава.
Знам, и јас истото го мислев, ама баш пред аплицирање колешки ми кажаа, прашале што ако ги исполнуваат условите за две, од минист им одговориле да аплицираат на двете. После се јавив дури 3 пати кај нив за да се осигурам, ми рекоа дека може, наводно никаде не пишувало дека не може. Тоа за валидната пријава било во случај на грешка во личните податоци во пријавата. Мене ми одобриле за Б, а последната апликација ми беше за А, значи може.
Ми останува дилема околу факултетот, можно ли е толкава коинциденција во име, татково име и презиме... И кај мене и кај другарка ми.
И уште една дилема околу идентификациониов број...
--- надополнето ---
За тип А и за тип Б имаше различна пресметка на поените... Кај тип А 90% од поените ти се од оценките+факултетот, а само 10% од примањата на родителите, додека кај тип Б само од оценките добиваш 50% од поените, 40% од примањата и плус 10% од факултетот.
Баш затоа се надевав на А, тука имав повеќе шанси. Кој ќе знае... Ајде, бе, бе