Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Конкурси

Ќе си проверуваш постојано на страната на Министерството за образование а има стипендии но за студенти, за средношколци не верувам дека ќе најдеш. Јас не сум за средно школо да се учи во странство и да си далеку од родителите, најдобро е факултет.
Ете баш последната е за Азиско пацифички универзитет, а од претходно има стипендии и во други азиски земји.
Фала росоњерке.

Почнува да ме фаќа страв да не го пропуштам конкурсов. Овие на сајтов не ми се сигурни многу. Сеуште не се излезени конкурсите за факултетите? Освен тие стипендии за 125 студенти на информатика со над 9 просек.

Значи нашиве министерства како шпиунски работат тоа мислам само кај нас го има!:tapp:
Ја проверувам интернет страницата за стипендии од Министерство за образование и наука и за продолжување на досегашните корисници на стипендии и кредит и ништо нема, а продолжувањето да се случувало оваа недела. И нормално не се сите информирани само од гласини и од други студенти ако се дознае и помал број на студенти ќе ги продолжат стипендиите и кредитите.
Нивна добивка наша загуба! Мамицата :nerv:!

А веројатно за недела две ќе излезе конкурсот за стипендии за 2008/2009 и пак ќе е аплицирањето на интернет.

sto e so konkursov za stipendii koga mislat da go objavat da ne znae nekoj nesto

A moze da ne se racuna edna od ocenkite? Kolegi mi imaat receno deka moze.
I za kreditot - posle treba da se vraka?

1.Може да не се рачуна една(дури и две мислам) од оценките.
2.Да.Кредитите се враќаат(затоа се викаат кредити).Под кои услови неам појма.

:nesvest: Абе што е ова? Викате вчера излегол конкурсот, а овде пишува вчера завршил... Ова само за ученички ли е излезен конкурс?

не е искочен студентскиот конкурс за стипендии!!!
Мора да искочи деновиве или оваа или идната недела (или некој друг понеделник дека стално понеделнички искача:pos:)

Конечно излегол

конкурсот и потребните докумети

Пријавување за стипендија

Да ви кажам од лани од искуство освен нормално просекот, многу се битни и приходите од родителите гледајте да бидат што помали. Но ако ве примат потоа треба да однесете документ со кој ќе докажете дека родителите навистина зимаат толкава плата (значи потврда од работа). Но и работодавците менуваат и ја пишуваат најниската работна плата. Треба само родителите да замолат, а тоа го прават мнооооогу луѓе. Затоа прашај те си ги колку може најниска плата нивна да запишете:)

Да, така сите прават. Епа ајде да се пријавиме :helou:

edit: Ама зашто не сака за студентски кредити нешто ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom