Стипендии

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Конкурси

Ќе си проверуваш постојано на страната на Министерството за образование а има стипендии но за студенти, за средношколци не верувам дека ќе најдеш. Јас не сум за средно школо да се учи во странство и да си далеку од родителите, најдобро е факултет.
Ете баш последната е за Азиско пацифички универзитет, а од претходно има стипендии и во други азиски земји.
Фала росоњерке.

V

vasildb

Гостин
Почнува да ме фаќа страв да не го пропуштам конкурсов. Овие на сајтов не ми се сигурни многу. Сеуште не се излезени конкурсите за факултетите? Освен тие стипендии за 125 студенти на информатика со над 9 просек.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Значи нашиве министерства како шпиунски работат тоа мислам само кај нас го има!:tapp:
Ја проверувам интернет страницата за стипендии од Министерство за образование и наука и за продолжување на досегашните корисници на стипендии и кредит и ништо нема, а продолжувањето да се случувало оваа недела. И нормално не се сите информирани само од гласини и од други студенти ако се дознае и помал број на студенти ќе ги продолжат стипендиите и кредитите.
Нивна добивка наша загуба! Мамицата :nerv:!

А веројатно за недела две ќе излезе конкурсот за стипендии за 2008/2009 и пак ќе е аплицирањето на интернет.

Член од
30 октомври 2008
Мислења
6
Поени од реакции
0
sto e so konkursov za stipendii koga mislat da go objavat da ne znae nekoj nesto

Мар мар

Take me to paradise
Член од
9 август 2006
Мислења
1.294
Поени од реакции
11

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
A moze da ne se racuna edna od ocenkite? Kolegi mi imaat receno deka moze.
I za kreditot - posle treba da se vraka?

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
1.Може да не се рачуна една(дури и две мислам) од оценките.
2.Да.Кредитите се враќаат(затоа се викаат кредити).Под кои услови неам појма.

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
:nesvest: Абе што е ова? Викате вчера излегол конкурсот, а овде пишува вчера завршил... Ова само за ученички ли е излезен конкурс?

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
не е искочен студентскиот конкурс за стипендии!!!
Мора да искочи деновиве или оваа или идната недела (или некој друг понеделник дека стално понеделнички искача:pos:)

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Конечно излегол

конкурсот и потребните докумети

Пријавување за стипендија

Да ви кажам од лани од искуство освен нормално просекот, многу се битни и приходите од родителите гледајте да бидат што помали. Но ако ве примат потоа треба да однесете документ со кој ќе докажете дека родителите навистина зимаат толкава плата (значи потврда од работа). Но и работодавците менуваат и ја пишуваат најниската работна плата. Треба само родителите да замолат, а тоа го прават мнооооогу луѓе. Затоа прашај те си ги колку може најниска плата нивна да запишете:)

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Да, така сите прават. Епа ајде да се пријавиме :helou:

edit: Ама зашто не сака за студентски кредити нешто ?

Kajgana Shop

На врв Bottom