Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
РОКОТ Е ДО 15 НОЕМВРИ !
ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ: ПОТВРДА ЗА ЗАПИШАН СЕМЕСТАР (НЕ МОРА, СЕ ГЛЕДА ОД ИНДЕКСОТ) И ЗА РЕДОВЕН СТУДЕНТ, УВЕРЕНИЕ ЗА ПОЛОЖЕНИ ПРЕДМЕТИ И ИНДЕКС НА УВИД.
НА ВРАТА БАРААТ ЛИЧНА КАРТА И ПОЖЕЛНО Е ДА ЗНАЕТЕ АЛБАНСКИ ОТИ ВО МИНИСТЕРСТВОТО РЕТКО КОЈ ЗБОРУВАШЕ МАКЕДОНСКИ.

Се извинувам за големите букви не е дерење викање врскање туку информирање оти 1 000 000 крајни рокови испаднаа. Ова е тоа што пишува во министерството на вратите на просториите ....
Колку е точно ова???

И мене ме интересира кога и каде ке има конкурс за стипендии за последипломски студии. Се записав на Економски факултет во Прилеп. Јас додека бев на факултет земав стипендија, па да прашам дали сега на последипломски се продолжува таа или не? И кои документи треба? ТОј што знае нека писи. POZZZ!:helou:

Дечко, убаво го објасни ова, ама кога ќе излезе овој конкурс? Јас и на додипломски на економски во Пп земав стипендија, па дали таа може де се продолжи и за на последипломски? Оти не направив прекин со студирањето, одма се запишав на последипломски. Пишете. Фала.

Имам среќа и иам колешка на работа од Министерство за образование.
Она што е најблиску до вистината е дека министерството треба да донесе нова одлука и нов правилник за доделување и висина на стипендии за постдипломски студии. Откога ќе се донесе таа одлука, ќе се рааспише конкурс.Најверојатно време-почеток на март....да се надеваме!!!!!!!!
јас пратам ептен ситуација, така да ќе бидете благовремено известени за тоа кога ќе излезе конкурсот. Она што мене ме загрижува е фактот дека се доделуваат само 55-60 стипендии....конкретно за мојот смер општествени науки.

А кога ќе излезе новиот конкурс за последипломски? Јас сега се запишав на последипломски Економски во Прилеп. До сега земав стипендија, па дали можи да се продолжи и на послетипломски? Оти јас не направив прелин во студирањето. Е... колку прашања не ми се јасни со ова стипендииве за последипломски... никој нема д ати објасни... ни кога излегува рокот, кои се условите, документи, колкав износ на стипендии ќе даваат, па ни тоа колкава ќе биди ратата.
ПИШЕТЕ.

Ova do 15 e za novite ili za onie studenti koi veke zemaat?! Prasuvam zasto vo sredno koga zemavme imase dva razlicni rokovi, zavisno za kogo e! :) Fala! :helou:

Ova do 15 e za novite ili za onie studenti koi veke zemaat?! Prasuvam zasto vo sredno koga zemavme imase dva razlicni rokovi, zavisno za kogo e! :) Fala! :helou:
Овој рок е за старите, оние кои земале стипендија само ја продолжуваат. За нови стипендии ќе треба да излезе конкурс да конкурирате прво електронски, па ако ве одберат на една прелиминарна листа носите документи(кои ќе ги има на сајтот) и кога ќе ве одберат на конечна листа одите пак во министерство потпишувате договори.Значи сега чекајте и следите кога ќе искочи конкурсот:pipi:

Овој рок е за старите, оние кои земале стипендија само ја продолжуваат. За нови стипендии ќе треба да излезе конкурс да конкурирате прво електронски, па ако ве одберат на една прелиминарна листа носите документи(кои ќе ги има на сајтот) и кога ќе ве одберат на конечна листа одите пак во министерство потпишувате договори.Значи сега чекајте и следите кога ќе искочи конкурсот:pipi:

Fala ti mnoguu :pipi:

luge sto e rabotava stranata ne se otvara veke nekolku dena i kako da se informiram koga ke izleze konkursot? :nesvest: aj nekoj ako doznae neka pise :smir::helou:

Dobro do koga ke se ceka za konkursot za stipendii na dodiplomski da izleze????

...сега пред една недела негде излезе за средношколците, па кај и да е и нашиов треба да во скоро време..

СООПШТЕНИЕ:
2009.11.05
Наскоро ќе биде објавен Конкурс за доделување на стипендии за студенти запишани на додипломски студии од јавните и приватните универзитети и високообразовни установи во Република Македонија за студиската 2009/2010 година во јавните гласила.

Ама наскоро... :smir:

Линк

Објавен е конкурсот. Пријавувањето во електронскиот систем започнува на 09.11.2009 година во 00:00 часот а завршува на 15.11.2009 во 23:59 часот.
Прашање: бидејќи треба да се носи индекс на увид, дали мора да ги имам сите оцени во индексот?

Прашање: бидејќи треба да се носи индекс на увид, дали мора да ги имам сите оцени во индексот?

Мислиш дали мораш сите оцени да ги имаш земено?
Ако е тоа - да, мора. Пошто нема на кој друг начин да проверат иначе.

Мислиш дали мораш сите оцени да ги имаш земено?
Ако е тоа - да, мора. Пошто нема на кој друг начин да проверат иначе.
Јас мислам дека не е индексот за проверување оцени туку дали имаш заверено семестар, бидејќи за проверка на сите оцени носиш уверение кое го даваат на студентски таму се проверуваат оцените:pipi:...ама сепак имај ги за сигурност

Јас мислам дека не е индексот за проверување оцени туку дали имаш заверено семестар, бидејќи за проверка на сите оцени носиш уверение кое го даваат на студентски таму се проверуваат оцените:pipi:...ама сепак имај ги за сигурност

Па на студентски ти проверуваат во индекс кои оцени ги имаш и тие треба да се совпаднат со тоа што си го напишала во уверението. Барем кај мене така е. Носам уверение, отвара индекс и споредува:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom