Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Сигурно е до петок? Да не е некаква грешка? Лани во конкурсот за студентски стипендии на крајот стоеше датумот до кој можат да се продолжат постоечките стипендии, а тоа беше некаде до средината на ноември.

Кога од прилика излегува конкурсот за тие 125 стипендии за Информатика? Има ли некој што има намера да конкурира за оваа стипендија или веќе ја има добиено, да каже какви се условите, колку од прилика е просекот на кандидадите, дали имаат врска примањата на родителите и сл.

Само уверение за положени испити и потврда за редовен студент.И индексот нели и толку.Бар така лани беше.Не ти треба потврди за примања.
А од кај знаеш дека е до петок?Пишува на страната?
На страната така пишува ( Иако соопштението си нема врска, изгледа тој шо ја администрира страната е лице со посебни потреби, ама то е :uvo: )
пратив другарче денес да праша во министерство и му рекле до 15-ти октомври дека наводно можела да се продолжи и обичната стипендија и онаа за информатичарите. Али јас ќе одам до петок за сигурно, оти чукнати се тие тро, се можи да очекува чоек од нив.

Дали знае некој за стипендии за странство? Поточно за магистерски студии... Ако има нешто, било каква информација би бил многу благодарен:smir: Барам поточно студии од информатичкиот сектор...

Кога од прилика излегува конкурсот за тие 125 стипендии за Информатика? Има ли некој што има намера да конкурира за оваа стипендија или веќе ја има добиено, да каже какви се условите, колку од прилика е просекот на кандидадите, ]дали имаат врска примањата на родителите и сл].

Се што ти треба имаш тука, од потребни документи во претходните конкурси до тоа колкав просек имал последниот на конечниот список од претходната година.

На страната така пишува ( Иако соопштението си нема врска, изгледа тој шо ја администрира страната е лице со посебни потреби, ама то е :uvo: )
пратив другарче денес да праша во министерство и му рекле до 15-ти октомври дека наводно можела да се продолжи и обичната стипендија и онаа за информатичарите. Али јас ќе одам до петок за сигурно, оти чукнати се тие тро, се можи да очекува чоек од нив.

Ако одиш случајно, види за што станува збор.. и пиши овде ! .. ;)

Бев вчера до министерство и имаше истакнато - краен рок за продолжување на стипендиите е 20ти ноември.

Бев вчера до министерство и имаше истакнато - краен рок за продолжување на стипендиите е 20ти ноември.

За студентските и за тие за информатичарите важи 20ти ноември како краен датум за продолжување на стипендиите?

Значи кој хаос настанува ама баш секоја година околу стипендииве...сеа мене ме интересира дали некој знае СИГУРНО до кога се продолжуваат стипендии,на факултетите се шири некоја гласина дека до утре може,у студентски еднаш викаат дека незнаат,другпат викаат дека е до 20ти,сега тука читам некој што бил до министерство видел дека пишува до 20ти,а пак другарка што денес отишла да продолжува и рекле до утре.Единствено нешто што сигурно знам е дека сега се продолжуваат во зградата на Нова Македонија на 12ти кат.Па ако некој сигурно дознал до кога е нека каже.:smir:

OK ova za prodolzuvanje, no na stranava dadena za stipendiite za informaticari seuste nema objaveno konkurs za novi stipendii, t.e. za onie koi sto lani nemaat konkurirano (primer, jas stotuku zavrsiv prva godina na fakultet). Dali toa znaci deka ovaa godina ke nema novi 125 stipendii za informaticari? Se izvinuvam za latinicava, sekogas koristam kirilica no nesto ne e v red so kompjuterov.

РОКОТ Е ДО 15 НОЕМВРИ !
ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ: ПОТВРДА ЗА ЗАПИШАН СЕМЕСТАР (НЕ МОРА, СЕ ГЛЕДА ОД ИНДЕКСОТ) И ЗА РЕДОВЕН СТУДЕНТ, УВЕРЕНИЕ ЗА ПОЛОЖЕНИ ПРЕДМЕТИ И ИНДЕКС НА УВИД.
НА ВРАТА БАРААТ ЛИЧНА КАРТА И ПОЖЕЛНО Е ДА ЗНАЕТЕ АЛБАНСКИ ОТИ ВО МИНИСТЕРСТВОТО РЕТКО КОЈ ЗБОРУВАШЕ МАКЕДОНСКИ.

Се извинувам за големите букви не е дерење викање врскање туку информирање оти 1 000 000 крајни рокови испаднаа. Ова е тоа што пишува во министерството на вратите на просториите ....

РОКОТ Е ДО 15 НОЕМВРИ !
ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ: ПОТВРДА ЗА ЗАПИШАН СЕМЕСТАР (НЕ МОРА, СЕ ГЛЕДА ОД ИНДЕКСОТ) И ЗА РЕДОВЕН СТУДЕНТ, УВЕРЕНИЕ ЗА ПОЛОЖЕНИ ПРЕДМЕТИ И ИНДЕКС НА УВИД.
НА ВРАТА БАРААТ ЛИЧНА КАРТА И ПОЖЕЛНО Е ДА ЗНАЕТЕ АЛБАНСКИ ОТИ ВО МИНИСТЕРСТВОТО РЕТКО КОЈ ЗБОРУВАШЕ МАКЕДОНСКИ.

Се извинувам за големите букви не е дерење викање врскање туку информирање оти 1 000 000 крајни рокови испаднаа. Ова е тоа што пишува во министерството на вратите на просториите ....

нема врска дека се зборува само на албански,не шири дезинформации

нема врска дека се зборува само на албански,не шири дезинформации

Па ти ако си буквалиста и не разбираш сарказам каков-таков, да пишев кинески ќе одговореше исто :uvo:

Не постирав за ваква реплика, постирав за ИНФОРМАЦИИ за временскиот рок.

Бес Вишис енд Ригардс фром Тајван

Што бидна со конкурсот има некоја новост ??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom