Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Знам дека не треба да се меша политика на форумот ама ова е апла. Најавуват избори па наместо на 14ти да ги објават резултатите тие ги објавија денес. И згора не се прв пат да не ги напишат бодовите.

Знам дека не треба да се меша политика на форумот ама ова е апла. Најавуват избори па наместо на 14ти да ги објават резултатите тие ги објавија денес. И згора не се прв пат да не ги напишат бодовите.
Не знам зошто ама многу од сдсм добија стипендии, а не се толку сиромашки да исполнат услови за социјални стипендии ниту пак имаја некојси висок просек, ваљда пробуваат и нив да ги натераат да се префрлат од кај нив :D

Планираат да ги пуштат од Понеделник изгледа, затоа вака во Петок од нигде никаде резултати објавуваат :D

Честитки до сите кои добија.
Јас да прашам каква е таа копија од трансакциска која треба да ја испратиме заедно со договорот? Сметка имам во банка, ама не знам од каков документ треба да се направи копија.

Картичката која ти ја дадоа на денот кога отвори сметка, таа пластифицираната, не Виза е, туку првата.. појди до банка ако ја немаш..

Значи кога гледам на групава на фб шо е за стипендии какви дибидуси добиле стипендија онака, ми доаѓа да се откажам кога ќе ми текне дека истата стипендија ја земаме. Сто пати една иста работа прашана, најбанални работи прашувани, уште поглупи одговори....не знам, или кој стигна се запиша на факултет ( па уште и просек извадил ), или стварно мучки се направиле со стипендииве.

Значи кога гледам на групава на фб шо е за стипендии какви дибидуси добиле стипендија онака, ми доаѓа да се откажам кога ќе ми текне дека истата стипендија ја земаме. Сто пати една иста работа прашана, најбанални работи прашувани, уште поглупи одговори....не знам, или кој стигна се запиша на факултет ( па уште и просек извадил ), или стварно мучки се направиле со стипендииве.

Таквите идиоти што прашуваат најглупи прашања, знаеш, тие се они што во март на избори ќе прашат "А која бројка треба овде да ја заокружам?". Убо си купуват тие гласови, не се прости тие, народот е.

И сега како би требало да изгледа еден приговор ?

Знае некој кога ќе почнат со исплата на тие што си ја продолжија стипендијата од лани? Сега избори ќе има па си велам ќе почнат порано..

Не знам дали е претходно поставено прашањево, ме интересира мора документиве да се пуштат по пошта или може да се достават директно во Министерство за образование?? Ако може да се достават директно, некој ако е запознаен да ме упати каде треба (мислам на канцеларија/спрат).

Не знам дали е претходно поставено прашањево, ме интересира мора документиве да се пуштат по пошта или може да се достават директно во Министерство за образование?? Ако може да се достават директно, некој ако е запознаен да ме упати каде треба (мислам на канцеларија/спрат).
Може и лично во министерството, на 11 спрат, каде што се доставуваа документи за аплицирање.

Денес се исплаќаат следните стипендии: за спортисти и социјални категории, талентирани,деца без родители, посебни потреби, стари корисници, стипендистите што студираат во странство, технолошки и ИТ студии, тип А, кредити.

Информатичка од продолжените се префрлени пари. Мислам 4 рати. Фала курцу веќе.

Дечки, да не има некој информации кога ќе бидат пуштени оние најстарите стипендии, што изнесуваа 3630 ден. и кои постоеја пред да се воведат групите (мислам на А, Б и В гр.)? Корисник сум на ваква стипендија и нон-стоп следам по фб, некни пишуваше дека "старите корисници" (се мисли на нас ваквите) ќе бидат неделава исплатени, арно ама пошо никој, ама баш никој под стари корисници не не' смета нас (туку тие шо земале од лани, полани :) ), никој не ни знае да ми каже што е со нашите стипендии. Секое инфо за кое стварно ќе вреди да минам 1/2 км до банкомат ќе биде наградено :vozbud::vozbud::vozbud: поздравиќи​

Информација за продолжените стипендии од тип Б и В: Исплатата ќе се реализира во понеделник и вторник (превземено од групата “Студентски кредити и стипендии“).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom