Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Ме интересира,на аплицирањето тие што се прв следна година ќе може да се пријават за стипендија :)?Со оглед на тоа што има уште испити после рокот.

Лапнав, сите добивме шо аплициравме. Имаш пијачка. :D
Ти доби?

Можи добивте вие во втора група шо аплициравте.
Не бе кој ми дава мене, сите ме мразат. Ама ако, тој шо ме мрази децата на мене да му личат :)

Можи добивте вие во втора група шо аплициравте.
Не бе кој ми дава мене, сите ме мразат. Ама ако, тој шо ме мрази децата на мене да му личат :)

Е колега пак да пејте Скопје е село, Вардар од миравци.... Затоа те мразат.

Е колега пак да пејте Скопје е село, Вардар од миравци.... Затоа те мразат.

И да пејме и да не пејме то така си е :D Си кажав јас за тие шо ме мразат :)

АЈ да не одиме офтопик :)

Човек со 7/9 предмети положени и просек < 7 има добиено, а човек со 9/9 положени и просек 7,5 нема. Кизнај што логика имат, зашто секако не гледаа примања, не се носеа докумети од УЈП.

Човек со 7/9 предмети положени и просек < 7 има добиено, а човек со 9/9 положени и просек 7,5 нема. Кизнај што логика имат, зашто секако не гледаа примања, не се носеа докумети од УЈП.

За тој тип бараа примања.

Немат логика ова...На конкурсот пишеше за факултетите што се под 10 предмети може максимум 1 неположен, а вака 7/9 испаѓа 2 неположени. Сигурно се 7 или?? За тој тип еве го гледам конкурсов не треба од УЈП, точно.

Инаку нема некои правила другар...Јас лани не зедов со просек 9.57 ради приходи, а деца чии родители со фабрики ( 3 пати поголеми приходи од мене) зедоа од тие социјалните, па види тука логика. Инаку годинава понормален беше конкурсот и ја добив втората група да се пофалам.

Прашав на кумановски, па затоа и најверојатно не добив одговор... Стипендиите само ги добиваме, а во план се да ги исплаќаат или не ? Ние што добивме ученички стипендии на последниот конкурс требаше да испратиме до 20-ти трансакциска сметка и договор и пишуваше дека и писмено ќе сме известени за тоа дали сме добиле или не иако на интернет ги има разултатите, а уште немам добиено писмено известување. И без тоа писмено известување би било логично да почнат да ги исплаќаат ама не ги исплаќаат. Барем да дадат известување за тоа кога ќе почнат би било поинтересно, вака како да чекаме од небо да ни падне. Ако има некој информација за тоа кога би требало да почнат да ги исплаќаат нека пише и ако може да ми одговори исто така некој што веќе користи од претходната година дали се исплаќаат на време или кога им текне, тогаш ( без разлика дали е студентска или ученичка ).

Не добив дечки :(
Честитки до тие шо добија.

Аплицирав за третата група со 10/10 испити, просек над 8мица и не добив... А да објавеа и листа на луѓе со неправилни податоци или нешто... Да знам дали е тоа причината или имало подобри луѓе па не сум добил...

За тој тип бараа примања.

За третиот тип стипендија зборам, не бараа примања.

Немат логика ова...На конкурсот пишеше за факултетите што се под 10 предмети може максимум 1 неположен, а вака 7/9 испаѓа 2 неположени. Сигурно се 7 или?? За тој тип еве го гледам конкурсов не треба од УЈП, точно.

Инаку нема некои правила другар...Јас лани не зедов со просек 9.57 ради приходи, а деца чии родители со фабрики ( 3 пати поголеми приходи од мене) зедоа од тие социјалните, па види тука логика. Инаку годинава понормален беше конкурсот и ја добив втората група да се пофалам.

Честитки. Инаку да, со 7/9 има земено. Ќе го прашам колегава утре за сигурно па ќе пишам, ептен нешто во казнена да не има положено што не знам.

И глупост е што стварно нема список со луѓе на кои не им биле исправни документите, или причина зошто не добиле, или бодови нешто. Вака сите ќе ги преплават сега со приговори, си ја отежнуваат нивната работа, амеби невидени се.

За третиот тип стипендија зборам, не бараа примања.

Честитки. Инаку да, со 7/9 има земено. Ќе го прашам колегава утре за сигурно па ќе пишам, ептен нешто во казнена да не има положено што не знам.

И глупост е што стварно нема список со луѓе на кои не им биле исправни документите, или причина зошто не добиле, или бодови нешто. Вака сите ќе ги преплават сега со приговори, си ја отежнуваат нивната работа, амеби невидени се.

Мислам дека беше дозволено 2 предмети да немаш положени, иако не го исполнува условот од 80%, тоа беше за факултетите што имаат помалце од 10 предмети во прва година.... Ама нема логика ова што го прават, кој ќе чека сега да ми стигнат ретардирани решенија по пошта ( којзнае дали ќе стигнат воопшто). А некако не ми држи логика дека сите 650 души имаат поголем просек од мене во третата група, реално ги познавам некои од луѓето што имаат добиено и сум сигурен дека имам поголем просек од нив....

Положени сите испити од прва и втора, просек 9.85 и фино и лепо не добив ништо. Ма кој ги е... простаци, после ќе бегаме од државава, па око нема да ми видат, тоа е кога не знаат реално да ја проценат ситуацијата и да ги мотивираат успешните кадри и да се обидат да ги задржат, вака само губат. Господе прости им не знаат што прават... :facepalm:

Честитки до сите кои добија.
Јас да прашам каква е таа копија од трансакциска која треба да ја испратиме заедно со договорот? Сметка имам во банка, ама не знам од каков документ треба да се направи копија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom