Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки како и кога се зема таја стипендијата ако ја добијам?
И пишете кога ке има за резултати, плиссссс...

Na 14 februari ke ima rezultati, a za zemanje izgleda ke treba da se dostavat transakciski smetki otkako ke se objavat rezultatite

Кој ќе дознај прв нека пиши во темава ко ке има и нека ни кажи, да не спамаме повеќе за џабе :)

Здраво на сите, нов член сум на Кајгана форумот и имам едно прашање до сите вас кое гласи вака:
Студент сум и сум дете на бранител ( воен инвалид) знам дека ме следува стипендија но децата на бранители не конкурираат според конкурс туку според закон.Сакам некој да ме информира како и што поточно треба да направам и какви документи ми требаат..(и дали ми треба потврда за положени испити... јас мислам дека нема да има потреба бидејќи ако мора да имам просек би поднесол за некоја стипендија што ќе можам со просек да земам.) Дали има некој друг таков случај како што сум јас.
Иначе не сум од Скопје, вртам повеќе во министерство за обр. но никако да стапам во контакт пишував е-маил но пак ништо од одговор... па би ве замолил секаква информација е добродојдена . Ви благодарам однапред.

Здраво на сите, нов член сум на Кајгана форумот и имам едно прашање до сите вас кое гласи вака:
Студент сум и сум дете на бранител ( воен инвалид) знам дека ме следува стипендија но децата на бранители не конкурираат според конкурс туку според закон.Сакам некој да ме информира како и што поточно треба да направам и какви документи ми требаат..(и дали ми треба потврда за положени испити... јас мислам дека нема да има потреба бидејќи ако мора да имам просек би поднесол за некоја стипендија што ќе можам со просек да земам.) Дали има некој друг таков случај како што сум јас.
Иначе не сум од Скопје, вртам повеќе во министерство за обр. но никако да стапам во контакт пишував е-маил но пак ништо од одговор... па би ве замолил секаква информација е добродојдена . Ви благодарам однапред.

Мислам дека веќе заврши аплицирањето, имаше таму опции и според ова сигурно би ти следувало...не знам зошто не си се заинтересирал порано...

Ме интересира нешто во врска со ЕРАЗМУС стипендиите. Дали некој досега аплицирал и поминал 1, 2 семестри во странство преку ЕРАЗМУС, па нека сподеил искуство. Фала ви однапред.

Дали планираат да исплатат некоја рата од продолжените стипендии овие копуци од влада. Во втората половина на Март ќе има избори за кои кампањата најверојатно ќе почне од 20 февруар, а за време на кампања не исплаќаат пари од државата. Дали ќе ризикуваат да остават изреволтирани една толкава група народ баш пред избори, чисто се сомневам, но гадно ќе биде ако не исплатат ништо.

Дали може некој да ми објасни како одат работиве за државна стипендија.. треба да ја завршим првата година со просек 8,па потоа за во втора да аплицирам и да земам ?

Дали планираат да исплатат некоја рата од продолжените стипендии овие копуци од влада. Во втората половина на Март ќе има избори за кои кампањата најверојатно ќе почне од 20 февруар, а за време на кампања не исплаќаат пари од државата. Дали ќе ризикуваат да остават изреволтирани една толкава група народ баш пред избори, чисто се сомневам, но гадно ќе биде ако не исплатат ништо.

А па едно внимание што ни посветија изминативе години на власт, што да ти расправам. Јас чисто се сомневам дека ќе исплатат некоја рата, а тоа правилото што го донесоа е најглупавата работа некогаш донесена. Ако исплатат, можно е само категорија А да добијат, додека останативе тешко.

Незнам за други, ама ми што добисмо ученички стипендие на послеѓан оглас ќе добиемо муда од лабуда ( у јуни викав божемски ќе ги добиемо, а тг може само да ми послужив како замена за тоалет хартију ). Напиша им на страну на Facebook, не враќав. Напиша им на yahoo, не враќав. Врте им на телефон, не се јављав. Ја како што знам циљ на стипендију е да ти помогне у тек на школску годину, ама тешко дека и тија од Министерство мислив такој. Ако има некој што редовно му исплаќав ( ученичку, не студенску иако немам појма и тамо како е ) нека пише.

Ако ги има листите на некоја страна што работи, нека ја сподели некој таа информација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom