Сте се заљубиле ли некогаш во најдобриот/ата другар/ка?

• Креатор на темата Креатор на темата *Smurfette*
  • Време на започнување Време на започнување
Имам една пријателка со која што сум близок и разговараме за многу работи отворено. Но со неа нити сум pравел нешто нити имам намера затоа што не ми се допаѓа...а повеќе од една другарка не ми треба:)

И мене ми се има случено, а и можам да ви редам вакви примери (со happy и со не-happy ending), со мои добри другари. Двајца од средно се засакаја во I год, одеа малку и после до матура се караа нон-стоп. Други пак одат година и појке. Е сега лошото е шо јас осеќам нешто према чупето (дечкото ми е другар, а со неа сме цимери и добри другари), ама се плашам да направам нешто да не испаднам лошо во очите на другите од друштвото, демек сакам да ги скарам јас, ова она. Некој совет?

ne uste koga se "postavuvaat" "odnosite" : drugar/drugarka - znam zosto si imam veteno deka nema da se "cepkam" so drugarki ( makar i da sum masakr ) sigurno ama bas nikogas nema dadozvolam da se "posegne" po prijatelstvoto !
znaci koga ke se zapoznaam so nekoja ocenuvam dali ke bide drugarka ili "nesto kako devojka"
pozZ

Ми се нема случено такво нешто од причина што јас другарките ги третирам само како другарки па колку и да сум осамен и депримирам никогаш не би им направил ништо посебно освен кафе и моабет...

Ми се нема случено такво нешто од причина што јас другарките ги третирам само како другарки па колку и да сум осамен и депримирам никогаш не би им направил ништо посебно освен кафе и моабет...

Ама понекогаш тоа нема врска со депримираноста и осаменоста. Не можиш да му кажиш на срцето оваа сакај ја, оваа не. Не можиш да ја спречиш искрата што ќе се појави. Можиш да ја игнорираш, ама таа пак ќе си постои

Ja ne se zaljubuvam u moite dvajca drugari,posto drugarstvoto e onoj-posiguren pat.

Ali koga letovo se vrativ od odmor so edniot od niv,dvajcata bevme preplaseni,da ne slucajno edniot se zaljubil u drugiot...

ali...preziveavme

Mnogu cesto! Od ednostavna pricina so koga nekoja ti e navistina drugarka znaci momiceto ima nesto poveke od drugite. Sakale ili ne sekoj ima barem najmala simpatija kon svoite pravi drugar/ki.
Pa neli devojkata/deckoto pred se treba da ti bide drugarka ;-)

Вака значи, да расчистиме една работа, во најдобар другар не сум се заљубил, али у најбоља другарка да.

:-)

Пази сега, убава ствар е тоа (барем од моја гледна точка зошто еве од тогас 6,5 години сме заедно) али треба да пазиш да не помешаш занес со заљубување. Е ако ова ти се деси, тогаш немаш ни другарство, ни љубов.

И уште една ствар: рачунај дека у врска и другарот (во твојот случај) комплетно поинаку ке се однесува, пошто ќе има сосем поинаква перспектива на гледање на работите - НАЛИ!

Али сто знам, на крај краева друкшие е од обична врска.

Делиме исто мислење New guy.
Мене ми се има десено тоа со занесот и на крај ништо не испадна, сега очи не си гледам со типот а од деца бевме најдобри другари. Али пред некои си два месеци почнав да идам со најдобар другар од средно, и сега за сега топ е. И да многу е поинакво (читај поинтерсно) од обична врска.

Da. Se zaljubiv. I sea ke si trpam posledici od toa.

Ne ne sum se zaljubila ama toa mnogu cesto se slucuva.A bas bi sakala d se zaljubam vo drugar zatoa sto taka znam so coek e i polesno ke odlucam dali si odgovarame ili ne.

abe ne se raboti za zaljubivanje tuku za intimna mala privlecnost.Taka mislam a deka mozes skroz da se zaljubis toa treba vreme....

Ne ne sum se zaljubila ama toa mnogu cesto se slucuva.A bas bi sakala d se zaljubam vo drugar zatoa sto taka znam so coek e i polesno ke odlucam dali si odgovarame ili ne.

Другар и дечко се два различни поими.Ако ти одговара како другар,големи се шансите како дечко да неможеш да го поднесеш.Чудна реалност:toe:

da, mene mi se ima slucheno da zasakam mnogu dobra drugarka....i ushte ideme. vekje 2 godini :salut:

нема другарки се е потенцијален плен !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom