Сте биле ли разочарани од вашите пријатели?

• Креатор на темата Креатор на темата green apple
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи од тоа што го очекувате во пријателството вие ќе бидете или нема да бидете разочарани. Постојат пријателства што траат вечност, постојат некои што не траат повеќе од две минути, се зависи од луѓето кои што го градат тоа пријателство.
Дали јас лично сум бил разочаран? Да, но не сум бил толку разочаран од пријателството колку што сум бил разочаран од себе поради тоа што сум направил лоша проценка за човекот кој што го нарекувам пријател. Сепак прашањето не е како ќе го дефинираш пријателството туку како ќе ја дефинираш разочараноста. Постојат луѓе кои што се разочаруваат од неуспехот на пријателот и тоа го сметаат како разочарување, лоша постапка во неговиот живот, грешка во избор на животен пат или избор на ново друштво можеби, но тоа според мене лично не треба да представува разочарување поради тоа што пријателството се темели врз доверба и прифаќање на секој избор на нашиот пријател без разлика дали е тој правилен или грешен, пријателот не треба да суди, може да даде сугестија или да поддржи, но никако да суди, затоа и се нарекува пријателот - вистински пријател.

sekako deka da ako voopste postojat deneska vistisnki prijateli
И јас често се прашувам дали постојат вистински пријатели. Во 21 век дури и пријателството е поради корист, ќе те искористи за едно, за друго и ако си подобар, поуспешен од него/неа ќе ти завидува ќе почне да ти лепи етикети, ќе смислува лоши приказни за тебе. И живти искреното пријателство.....

Па кога даваш големо пријателство воедно и очекуваш возврат, е сеа некој луѓе не ценат, или немаат со што да возвратат, па настанува разочарување.
Сум бил разочаран многу пати, не сум можел ни да сфатам колку може да ти мисли човек подло.

Many times my friend, many times..
P.S. Лојалност барате, а лојалност немате..

Секако, и тоа многу пати.
Само имам некоја вродена дарба to not give a shit за тие што ми се пријатели.
Најдобриот пријател сеуште не ме е разочарал и затоа ми е најдобар. Другите едноставно можат да кршат глава.

Секако, и тоа многу пати.
Само имам некоја вродена дарба to not give a shit за тие што ми се пријатели.
Најдобриот пријател сеуште не ме е разочарал и затоа ми е најдобар. Другите едноставно можат да кршат глава.
И јас правев така, најдобриот пријател ми е најдобар и оставав другите да кршат глава, но кога ме разочара „најдобрата другарка“ си останав некако сама xD немаш во некој друг стекнато поголема доверба и не можеш да кажеш што те мачи. И во ваква ситуација настапува осаменоста додека не најдеш друг нов најдобар пријател xD

Којзнае колку пати. Моментално се разочарувам од постапките на некој кој го сметав за близок другар. Сега барем знам дека залудно пробав да им верувам на луѓето. Џабе е. Не заслужуваат доверба. Во секоја можна прилика ќе гледаат корист од тебе, а после тоа ќе ги снема. И пак ќе се јават кога ќе им требаш.

Највише ме разочаруваат кога сите се летви пијани и коа треба да ги носам по дома ...многу е заебано то ... :) :)

Највише ме разочаруваат кога сите се летви пијани и коа треба да ги носам по дома ...многу е заебано то ... :) :)

Заебано е, ама се дешават :D носи ги по дома за утре-задутре и тие тебе да те однесат... да не се разбудиш во некоја провалија :D

Заебано е, ама се дешават :D носи ги по дома за утре-задутре и тие тебе да те однесат... да не се разбудиш во некоја провалија :D
Па добро има случаеви кога и они ме носеле , ама не знам дали се разочаруваат од мене кога ме носат дома барем до сега ми се немаат пожалено хахах :D :D

Па добро има случаеви кога и они ме носеле , ама не знам дали се разочаруваат од мене кога ме носат дома барем до сега ми се немаат пожалено хахах :D :D

Па ваљда си кутат и не ти се жалат за да не те налутат, после кој ке гии носи нив дома кога ке се испијанат :p

Многу пати сум бил разочаран. Но веќе научив што е вистинско другарство, и како да го препознавам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom