Старите добри хумористични серии

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека голем дел од америчкиот хумор во сериите (покрај често различниот физички пристап кон комедија) доаѓа од крајно тривијални работи со цел да биде шо повеќе политички коректен за да има шо поголема публика. Е малце е тупаво кога по миљонити пат го користат сноубол ефектот. Некој ќе заборави даљинско кај другарот (или нешо еднакво тупаво) и од тоа се прави хумор ко да се случило којзнае што и проблем еднаков со закана од атомска војна. Пошо ситуацијата е апсурдна публиката се кине од смеење. Е добро све тоа ама од 60ите Американcite знаат да направат само таков тип на sit com. Не зборам дека ваков тип на комедија (виден често во минатото) е лош, но брзо здосадува. Ало Ало, Blackadder, Only Fools And Horses, Yes Minister се многу подобри серии затоа што не само што се смешни туку имаат и голема вертикала. Додека Америте правеа шоуа како The Brady Bunch, Енглезите го имаа Летечкиот Циркус на Пајтоновци.

Zarem ne e zakon, мајка и син
10m.jpg

Мене многу добра серија ми беше Мајка и Син. Британска беше серијата и многу беше интересна. Англичаните се најдобри за хумор:bravo:

Од овие само Ало,Ало ја иам глеано...Мислам дека поинтересна серија неам глеано :)

Од овие тука имам гледано само Allo Allo и Only Fools And Horses. Можам да кажам дека се перфектни серии. Комични сцени до даска. Мисламдека и денешниве серии-комедии неможат да се мерат со квалитетот на овие две

Spored mene, ako veke zborime za sharm na starite serii nikoj nemoze da se meri so "Only fools and horses" :vozbud: ...ludnica, all-time top 3 za mene...

Del Boy: He who dares, wins. This time next year we'll be milioners.

Ало ало е ептен јака серија тоа го препорачувам на сите да го гледате.

Allo allo и Only fools and horses би ги гледал и по 100 пати и пак би ми биле интересни. Најбољи се.

Ја имам гледано Ало Ало.Одлична серија.

Фолти ми беше најуба мене,а и Црната Змија редовно ја гледав:)

Se sekavate li Recisi sovrsena idese na A1 pred 10 tina godini?!
I LOVE THAT SHOW
nancy-travis1.jpg

Ало ало ејјј таа беше добра серија колку сум се смеела се сеќавам на таа бабичката што лежеше нонстоп у кревет и тој еден дедо секогаш викаше-it is I lekler(не знам дали точно му го напишав името).Ќе може некој да ми каже од каде да ја најдам серијава.

Алло, Алло, Овој бесниов Црна Змија, М.А.Ѕ.Н.- е на оваа се ијам газено од смеа:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom