Старите добри хумористични серии

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
70
Нема личност што ја знам која нема следено барем една од култните британски хумористични серии.За разлика од повеќето нови серии кои наликуваат една на друга и губат популарност со истата брзина со која ја стекнале,овие олд-скул (ако може така да се наречат) серии се гледаат со генерации и никогаш не здосадуваат.Еве да ве потсетам на оние кои мене ми оставиле впечаток:
"Black adder"
412016.jpg
"Fawlty towers"
B00005OCTG.02.LZZZZZZZ.jpg
"Absolutely fabulous"
absolutely_fabulous.jpg

"Allo,allo"
allo14.jpg

"Only fools and horses"
B00004WZZR.02.LZZZZZZZ.jpg

Lol ,jas od ovie Alo,alo ja imam gledano super bese stvarno:) neznam so gledav tolku interesno vo nea ama to e to:)

„Allo Allo” редовно гледав. Лудница е серијата. :pos:
Listen to me carefuly, I shall say this only once. :pos: :pos:

Слободно ставајте и сликички,цитати и се друго што ќе најдете за серииве...Носталгија ме фати по нив еј! :poss:

ako imate nekoj link pa da simneme nekoja epizoda posebno od alo alo taa serija bese najdobra a skoro site sum gi gledal ali alo alo se najdobri

Еее старите добри смешки monty pythons ми беа и ми останаја нумеро уно. А за филмојте ич муабет да не прајме.

Attachments

• andnowti.jpg
    andnowti.jpg
    20,8 KB · Прегледи: 226
  • tfgumby.gif
    tfgumby.gif
    36,2 KB · Прегледи: 219
  • silywalk.gif
    silywalk.gif
    7 KB · Прегледи: 71
sch00lGirL напиша:
Слободно ставајте и сликички,цитати и се друго што ќе најдете за серииве...Носталгија ме фати по нив еј! :poss:

Абе остај ти сликици и цитати
ДАВАЈТЕ ГИ НА ДВД-А ИЛИ БИЛО КАКО,МОРА ДА СЕ ИМААТ СЕРИИВЕ ПО ДОМА!!!

Не треба да се заборава и Yes, (Prime)Minister. Многу поразличен хумор од сиве овие ама ништо подоле во квалитет. Бар од сиве овие серии има и денес некои дериватни амерички тотално негледливи страјна :) ама како Јес, Министер нема. И не - Спин Сити нема врска со политички хумор. :)

Слободно некој ако има нешто од серииве нека не се страми да подели со другарчињата.

Не можам точно на насловот да се сетам, ама мислам дека беше You Rang Milord? Британска серија на BBC, закон беше. Онаа со батлерот во едно семејство, па имаше разни сплетки, ако ви текнува/

Закон бе.Фаца шо му гледам се смеам.Лудница е типот.И сто пати го гледам и пак заоѓам од смеење.:pos2: „Black adder"

После него,се разбира „Ало...ало”...хахахаааааааа...ај шел сеј дис онли уанс...:):):)

Јас најмногу се смеев на Болдрик,помошникот на Црната Змија.I have a cunning plan! :poss:

Baldrick : Don't worry mister B, I have a cunning plan to solve the problem.

Blackadder : Yes Baldrick, let us not forget that you tried to solve the problem of your mother's low ceiling by cutting off her head.

:) :) :) :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom