Star Wars

• Креатор на темата Креатор на темата џимеј
  • Време на започнување Време на започнување
1464654_1035034766540410_6435198567168644583_n.jpg

Многу јака дискусија се разви во последната епизода на Jedi Council каде ги анализираат ликовите и шпекулираат.

The Force Awakens е темел за една нова приказна, било да е трилогија или повеќе филмови, и затоа не смее да се гледа и оценува како да се работи за stand alone филм.

Сметам дека е добро што JJ Abrams не се обиде да ни ги одговори сите прашања пошто тогаш ќе немаше со нетрпение да го исчекувам наредното продолжение за да дознаам кој е Supreme Leader Snoke, како ќе се развива ликот на Kylo Ren и дали ќе прерасне во нов fan favorite villain, кое е потеклото на Rey, каква е нејзината конекција со Luke и ред други работи.

Јас утре повторно ќе одам во кино да го гледам. Сакам да видам што сум пропуштил првиот пат и поопуштено да го гледам веќе кога знам што се случува.

fanboi :P

nema rewatch value filmot

the Disney was strong in this one, after all..

Да, фан сум. Ме откри. :D

Poise bese navreda. :P

Mene Kylo epten me potseti na Anakin, ko so rekoa epten imase Vader u nego, demek beyond saving bil..
Toj moment mi bese najdobar onaka.

Kylo mi bese prejak uste od start, I epten razocaruvanje onaka so ne go razvijaa da stane kulten.
Toj bes bese najzastrasuvacki dosea videno od the dark side. Snoke isto me zaintrigira koj e, sto e, kako Orderov dosol do tamu ali onaka...

Sepak, mnogu e jako da se vidi star wars so site stvari za koi sme sposobni, textot u zuto na pocetok u 3d e chilling. Epten spukuva. :D
Stvarno vizuelno bese ko so treba da bide eden takov film, ali falenje content bese turn off za mene u combo so losite dijalozi od koi use ne sum se oporavil.

Mene Kylo epten me potseti na Anakin, ko so rekoa epten imase Vader u nego, demek beyond saving bil..

Kylo mi bese prejak uste od start, I epten razocaruvanje onaka so ne go razvijaa da stane kulten.
Toj bes bese najzastrasuvacki dosea videno od the dark side. Snoke isto me zaintrigira koj e, sto e, kako Orderov dosol do tamu ali onaka...

Sepak, mnogu e jako da se vidi star wars so site stvari za koi sme sposobni, textot u zuto na pocetok u 3d e chilling. Epten spukuva. :D
Stvarno vizuelno bese ko so treba da bide eden takov film, ali falenje content bese turn off za mene u combo so losite dijalozi od koi use ne sum se oporavil.
Ондак те пријавувам за вреѓање.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

You're too deep into this movie bullshit man, затоа јадеш бурек. Можеби немаше ова некоја филмска „длабочина“ или „вредност“ whatevz, али си беше класика стар ворс, исто ко сите други филмови, игрици и остало, по што се попалува фан базата, including me. Што само по себе заслужува неколку пати гледање, ја едвај чекам пак да го изглеам.

I used превише english stuff у мојот пост, so I'll stop now.

Сметам дека е добро што JJ Abrams не се обиде да ни ги одговори сите прашања пошто тогаш ќе немаше со нетрпение да го исчекувам наредното продолжение за да дознаам кој е Supreme Leader Snoke, како ќе се развива ликот на Kylo Ren и дали ќе прерасне во нов fan favorite villain, кое е потеклото на Rey, каква е нејзината конекција со Luke и ред други работи.
Snoke = Darth Bane? too good to be true? У ваков случај Kylo Ren ќе излезе прејак негативец.
Не верувам дека е Plagueis, и овие од јутуб убаво објаснија дек ќе излезе глупа каузата од претходно на Sidious & Vader...

You're too deep into this movie bullshit man, затоа јадеш бурек. Можеби немаше ова некоја филмска „длабочина“ или „вредност“ whatevz, али си беше класика стар ворс, исто ко сите други филмови, игрици и остало, по што се попалува фан базата, including me. Што само по себе заслужува неколку пати гледање, ја едвај чекам пак да го изглеам.

I used превише english stuff у мојот пост, so I'll stop now.

celo vreme baram so nekoj da se zakacam, I na kraj mi ide riki
:3

nema veza, ja dali ke izgledam 30 filma ili 300, star wars si se star wars.
ali star wars nikad ne bile efekti-driven filmovi, duri nekad ocajni... cisto za dolovuvanje svetot e
uvek pokazuvale nesto novo u sekoj film, nikogas ne igrale vaka sigurno so nostalgija I stari likovi I sve toa za da ne e flop
ja site tie najprekrasni efekti sto ne me mrdnaa od stol bi gi trejdal za malce poise background, postavuvanje temel za nekoj plot, jedi stvari...

Snoke = Darth Bane? too good to be true? У ваков случај Kylo Ren ќе излезе прејак негативец.
Не верувам дека е Plagueis, и овие од јутуб убаво објаснија дек ќе излезе глупа каузата од претходно на Sidious & Vader...

ima neso audio od muabetive, youtube...
poso ne mi se cita
ako ima neso nalik stvarive 1001203912 things you need to know about star wars prakaj za edukacija :D
mi se razglabaat teorii I mene

ima neso audio od muabetive, youtube...
poso ne mi se cita
ako ima neso nalik stvarive 1001203912 things you need to know about star wars prakaj za edukacija :D
mi se razglabaat teorii I mene
Па гледај го оваа(истото од Тегла горе) и претходните епизоди, разгледај гo на кратко хронолошкиот ред на Ситови и афилиејтед ликови тука, сите имаат посебен бекграунд и на јутуб има лорови за секој посебно.
Има материјал за уште 100 филмови...

Па гледај го оваа(истото од Тегла горе) и претходните епизоди, разгледај гo на кратко хронолошкиот ред на Ситови и афилиејтед ликови тука, сите имаат посебен бекграунд и на јутуб има лорови за секој посебно.
Има материјал за уште 100 филмови...

tnx (y)

bas go vrtam ova od tegla
kylo e lik u razvoj znaci, that's reassuring :love:

I'm set for the night

cao riki zurim

Не ми се познати ликовите од игрите и книгите, само филмовите ги имам гледано (многу пати). За Darth Bane имам налетано како име и знам дека тој го донел The Rule of Two, но повеќе немам навлезено во тој Lore. Време е за wikipedia.

Инаку мене највеќе ме влече приказната за Sith-овите и темната страна. Исто и во филмов тоа највеќе ме интригира кој е Snoke, кои се неговите мотиви, како ја стекнал лузната, општо сакам да откријам што е можно повеќе. Дури сакам оваа мистерија да се провлекува низ целата трилогија и не би бил разочаран доколку вториот филм не открие се. Доволно е да пуштат некој залак, некој хинт или повеќе backstory.

Исто и Kylo Ren ми е омилен лик од новиов филм. Баш затоа што е таков психо и делува многу моќно а под маската се крие едно ordinary looking момче кое е изманипулирано од Snoke. Ќе видиме како ќе се развива, мене ми е доста комплексен и интересен лик, дефинитивно има највеќе потенцијал од сите нови ликови.

Сега почнав да ги гледам Rebels епизодите, уште 3те последни од прва сезона ми останаа. ОК ми е приказната и ликовите но хуморот ми смета понекогаш, како да е префорсиран, неприроден, детски. Исто ми боде очи art style-от на анимацијата. Светот го направиле да изгледа убаво а ликовите премногу cartoon-ish за мој вкус. Сепак ќе ја догледам пошто ми е интересна.

П.С. Дај некој што го бива со фотошоп, ми треба Nicolas Cage as Kylo Ren за на маичка. :D
agNM5jK_700b.jpg

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Ги симнав 6 дела од Star Wars и ги изгледав сите, за The Force Awakens не најдов ниту еден добар линк за download, а кај нас кино нема и да му се плукнам...

Многу јака дискусија се разви во последната епизода на Jedi Council каде ги анализираат ликовите и шпекулираат.

The Force Awakens е темел за една нова приказна, било да е трилогија или повеќе филмови, и затоа не смее да се гледа и оценува како да се работи за stand alone филм.

Јас утре повторно ќе одам во кино да го гледам. Сакам да видам што сум пропуштил првиот пат и поопуштено да го гледам веќе кога знам што се случува.

izigraj ja Kotor knights of the old republick 1 i 2 i posle kazi mi kako moze edna reciklaza na new hope da te impresionira do toj stepen da ja branis deka ne smee da se gleda kako somostoen film pa ko so da go gleam ko trailer? nemoze od tolkav lore da idat na istoto pa istoto klasika holivud govnarija

izigraj ja Kotor knights of the old republick 1 i 2 i posle kazi mi kako moze edna reciklaza na new hope da te impresionira do toj stepen da ja branis deka ne smee da se gleda kako somostoen film pa ko so da go gleam ko trailer? nemoze od tolkav lore da idat na istoto pa istoto klasika holivud govnarija
Хехе, изиграј ја Wolfenstein = исто копирање од оваа игра е целиот филм, исто Наци симболизмот и целиот "Ред" е копиран од 1984... исто така ако ти текнува у Стар Трек кецот имаше дежаву на новите со старите херои од франшизата, исто читав дека Абрамс крадел и од Ерагон и Saphira's Egg :pos:
вакви споредби може до утре да набројувамe...

Ако ти е познат лорот на SW ќе знаеш дека репетитивен е цело време, само сеа е тренд да се наоѓа мана на блокбастерите без разлика на квалитетот.
Продукцијава е од почеток па се до сеа е Холивуд говнарија за перење на пари ако гледаме така, Лукас филм не беа тогаш унгарска lowbudget куќа..

Мене филмот како посебен ми беше многу добар, али откако го изглеав се осеќам како ништо ново да не сум изглеал. Сосема различно од претходните делови каде во секој дел имаше развивање на приказната и откривање нови работи.
Ко прво мислам немаше потреба да се поврзува причата со 6тиот дел кој заврши перфектно за мене. Многу нелогично после поразот на толку моќната империја да се формира овој ред со трупери со се и да праи парче низ галаксијата а добриве да се на ниво на 4тата епизода.
Друго нешто што ми пречеше е премногу сличности од New Hope,на крај и со слабата точка :unsure: А и со мајндфак наследноста,ај еднаш да се наследила силата ама испаѓа само една фамилија има предиспозиции за џедајство:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom