Стан или куќа?

• Креатор на темата Креатор на темата влатко
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
pa jas sakam poveke t.e. najveke da ziveam vo nekoja palata:)

Во куќа дефинитивно.Цела е твоја што сакаш можеш да прајш, нема да ги слушаш комшиите како ти се дерат,плус тоа ќе си имаш и дворче можеш да си напрајш и базенче.. абе мераци

lele daaaaaa..kuka definitivnooo i toa da si na 2 sprat..cela tvoja so dvorce...si go polivas dvorceto..lete uzivas

MMMerAAAAAAAciiiiiii LITLLE GIRL SE SLOZUVAM 100% SO TEBE

Abe edno uzivanje so kuka...meraci.U nedela namesto da si odmaras ili da go zaklucis stanot i da si iskocis po kej ili nekade na vikend sedis doma i se mislis od koja strana da pocnes so kosilkata pa letno vreme so crevoto da prskas ako imas bazen treba musicki od povrsinata na vodata da sobiras pa dole da go cistis da ne se nasobere zeleno pa od strana plockite da gi mies od kremite za soncanje,drvata da se sreduvaat,zimno vreme da go cistis snegot do kapija za da iskocis pa da cistis se okolu kapijata za da se otvori pa od snegot padnalo drvce so si go cuval kako dete...onie sto ne ziveat u kuka ne znaat so e maka:)ima kuki so malo dvorce so nemaat muka,ama kaj mene e opasno...jas sea za sea sakam da si ziveam u nekoe stance na dobro mesto i vo stanceto vnatre da bide prijatno za sedenje,posle 15-20godini koga ke imam 35-40 godini moze pak da se vratam u kuka,ama sea NEEEEE.A koj ima zelba na kosenje treva i sreduvanje na dvorovi moze slobodno da mi kaze...ispolnuvam takvi zelbi:)

Abe edno uzivanje so kuka...meraci.U nedela namesto da si odmaras ili da go zaklucis stanot i da si iskocis po kej ili nekade na vikend sedis doma i se mislis od koja strana da pocnes so kosilkata pa letno vreme so crevoto da prskas ako imas bazen treba musicki od povrsinata na vodata da sobiras pa dole da go cistis da ne se nasobere zeleno pa od strana plockite da gi mies od kremite za soncanje,drvata da se sreduvaat,zimno vreme da go cistis snegot do kapija za da iskocis pa da cistis se okolu kapijata za da se otvori pa od snegot padnalo drvce so si go cuval kako dete...onie sto ne ziveat u kuka ne znaat so e maka:)ima kuki so malo dvorce so nemaat muka,ama kaj mene e opasno...jas sea za sea sakam da si ziveam u nekoe stance na dobro mesto i vo stanceto vnatre da bide prijatno za sedenje,posle 15-20godini koga ke imam 35-40 godini moze pak da se vratam u kuka,ama sea NEEEEE.A koj ima zelba na kosenje treva i sreduvanje na dvorovi moze slobodno da mi kaze...ispolnuvam takvi zelbi:)
I ja go jadam istiot k.r! :):):) Naj krsh e u esen koa treba sekoja nedela da se sobiraat lisjata so greblo.... pa u prolet treba da se prskaat drvata da ne se razbolele, pa kosenje treva, pa trevata bila stara, pa sadenje treva....:tapp: ama sepak.... mislam deka vredi:)

Кука.Отсекогаш.
Сум живеел и во стан и поголемо срање од тоа немам видено.Постојано имаш над тебе ретардирани морони шо ти чукаат над глава,оговарање од состанари(нешто шо особено го мразам),кукни совети,луге шо се праат паметни а премногу е очигледно дека не се...
Во кука си слободен.Абе не е џабе кажано:кур ми е,двор ми е...можеш да правиш шо сакаш и да не се замараш...поубо здравје...

Напишано од Alek_Sk
zimno vreme da go cistis snegot do kapija za da iskocis pa da cistis
Moите се опседнати со ова. А ја им` забранувам да го чистат. :icon_lol:

Куќа. И не ја менувам за ништо. Дворот си го сакам, не толку куќата. Цело детство ми пројде таму, прв пат од точак паднав (во ружи), прв пат од мотор паднав (во вода), упропастив цел тревник за тоа глупите џамлии, скршив светилка (2, една со баскет, друга при тепачка), сите дрва за качување на памет си ги знам, сите скали, ѕитчиња... :icon_lol: Што се однесува на листови собирање, дрва и цвечки одгледување, трева косење... Нема проблем! Преку лето кој што прави, ја дворот си го средувам. Ок, додека не се насоберат пчели, после тоа си бегам.
Златен двор си имам со сите нишани... Не го давам. :D
Имам и во стан живеено, ама на кратко. Средуваа нешто моите, па морав пар месеци да пројдам таму. Убаво е, само што мене ми фали целото зелено што си го имам околу мене, во куќа. Станот ми е некако, со друга намена. :icon_lol:

Имам живеено во стан и ДЕФИНИТИВНО во куќа е подобро( сеа во куќа сум едно 4 години ) ... коа се враќаш навечер касно место трии саати да се моткаш да најдеш едно место за колата да ја ставиш одма си ја внесуваш у дворче... после купување коа треба пет пати да се симнеш до доле да извадиш што си купил вака завршуваш работа у рок од 5 минути..не знам што па толку викате е мачно да се прска тревата, за мене нема ништо поубаво кога во лето попладне така топличко ке си седнам на столче и си прскам :) уживам , дури и сакам да ја косам тревата :tapp: :toe: :) и плус можеш животинче да си чуваш и нема ништо поубаво во лето од пиење кафе во двор на сонце него на балкон да излагам ...:)

убо би било во куќа...поголем простор,двор,целосна приватност,без соседи,без да се пазиш музиката да не ја пуштиш малце погласно и некој слични работи...али сепак ако бирам пак би избрала станче...незнам зошто...

10 години живеев во стан и пак ништо не ми фалеше.. Во куќа се разбира поубаво е .. имаш повеќе соби на располагање .. си имаш твоја соба..

Имам живеено во стан и ДЕФИНИТИВНО во куќа е подобро( сеа во куќа сум едно 4 години ) ... коа се враќаш навечер касно место трии саати да се моткаш да најдеш едно место за колата да ја ставиш одма си ја внесуваш у дворче... после купување коа треба пет пати да се симнеш до доле да извадиш што си купил вака завршуваш работа у рок од 5 минути..не знам што па толку викате е мачно да се прска тревата, за мене нема ништо поубаво кога во лето попладне така топличко ке си седнам на столче и си прскам :) уживам , дури и сакам да ја косам тревата :tapp: :toe: :) и плус можеш животинче да си чуваш и нема ништо поубаво во лето од пиење кафе во двор на сонце него на балкон да излагам ...:)

Тоа за тревата.. цел ден би си играл со тревата

definitivno kuka! si ziveam vo kuka so mnogu sobi i mnogu mi e ubavo! i letno vreme uzivancija vo dvor da si sedis

Живеам во куќа и сто пати е подобро од стан.Имам многу поќе предности ако живееш во куќа:можиш да си пуштиш погласно музика без да му пречиш на некој,не ти тропаат соседите што се над тебе,имаш двор наместо мало балкунче,не мора да се караш со соседите дека си тропал со штиклите во 3 сабајле,па дека му течело вода на тој под тебе додека сакаш да го измиеш балкунот и уште еден куп други работи.Плус ми е мака да се качвам до 5 спрат секој ден,а неќам ни да замислам шо ќе биди да живеам во зграда на 11 спрат?Ауу не,а ко шо се плашам од лифтој,ќе ми требат три дена да стигнам дома:pos2:

Многу е поубо да живееш во куќа,да имаш дома базен и да треба да го чистиш,отколку да живееш во стан,па во недела да го заклучиш за да излезиш и да одиш на базен кај шо е валкано,неисчистено,вака дома ти знајш дека ти си го чистел,плус можиш да си напрајш забава во недела,да си викниш друштво и да си седите покрај базен,природа околу тебе,цвеќиња...абе мераци,уживанција
Плус тревата не треба да се коси секоја недела и дрвцињата да се средуваат секоја недела,доволно е еднаш на 4-6 недели,така да не е ништо страшно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom