Среќно утро - без стрес

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
Нема човек кој не ги мрзи утрата....стануваш рано, не можеш да гледаш, се би дал да поспиеш уште 5 минути, и цел свет те нервира. Не дај боже уште да нема такси или да не пали колата...ееее тогаш следува хаос...
Еве како, едно утро да ви започне прекрасно, без нервози и стрес.
Сепак не заборавајте:
"По утрото се познава денот"

man_sleeping1.jpg
Утрото обично поминува во брзање – што да се облече, доручек, носење на децата во училиште и капење, и сето тоа пред 8 часот. Има некои работи што можете да ги направите за денот да ви почне „на десна нога”.

Разбудете се со пријатна музика – наместо да се будите со бучниот нервозен аларм на будилникот напумпани со адреналин, наместете радио-станица со пријатна музика.

Доручкувајте – ова ќе ви ги определи и понатамошните оброци во денот. Доколку останете гладни, тешко дека ќе одолеете на крофните во 11 часот, а за ручек сеуште нема да бидете гладни.

Изедете нешто свежо – земете банана или јаболко, или барем некој овошен сок. Ваквиот почеток на денот е добар за вашето тело и за вашата душа. Свежо овошје е секогаш подобро од мултивитамински сок.

Од вечерта подгответе што ќе носите – кога во 7 часот ќе се разбудите и панично ќе почнете да барате што да облечете воопшто нема да ви биде пријатно. Особено доколку планираната облека си ја најдете на дното од кошот за пеглање.

Напијте се вода – многумина се благо дехидрирани наутро. Сепак, сте минале 7-8 часа без воопшто да се напиете вода.

Измијте ги забите – започнете го денот со свеж здив и чисти заби. Поттикнете ги и другите во вашето семејство на ова.

Полека со кафето – многу луѓе велат дека не можат очи да отворат додека не се напијат кафе. Сепак, останете на една испиена шоља, а со неа пијте и вода, бидејќи кафето всушност дехидрира.

Утрото не треба да биде битка – не се карајте со никого рано наутро. Тоа може да ве вознемири и во остатокот од денот и бидејќи сте на работа честопати тоа не можете да го контролирате до вечерта.

Истуширајте се – секогаш е пријатно да го започнете денот со чувство на свежина. Избањајте се или истуширајте се, тоа е добро за циркулацијата.

Движете се – доколку е можно, направете кратка утринска прошетка. Ова не секогаш е можно, но барем потрудете се.

Станете десет минути порано – со ова ќе го избегнете избезуменото утринско брзање, а кој сака на работа да пристигне задишан и испотен со чорапи во различна боја?

10 minuti porano,ne mi vrsat rabota,za da se razbudam, voopsto mi trebaat povece minuti.Za da utroto mi pocne bez stres mi trebaat barem 2 casa podocna da stanam.E togas mozam da rintam cel den.No vaka,idemo dalje,voobicaeno. Ako stanam samo 10 minuti porano,ke se iznerviram uste povece sto sum si skratila od sonot.
Ja znaes onaa: "...otvaram edno oko,gledam 06,30. Otvaram drugo oko-07,15..." Zakasniv!!!
Znaci stani si voobicaeno i ne si krati od sonot.Toa e mojot recept. Inaku so muzikata,da se slozuvam.No,bas taka ubavo mi ide i si uzivkam,pa pak ne mi se stanuva.
A koga veke ke stanam,nema problem za 10 minuti da napravam se sto e napisano pogore. Samo problemot e DA STANAM! :)

Uff kolku go mrazam cel svet na sabajle i kaj 10.00 so 3-to to kafe se stvara nekoja hemija vo mene ,ozivnuvam .Togas pocnuvam da funkcioniram i da si sum istata pozitivna ragazza

Разбудете се со пријатна музика – ова ќе остане незабележано од моја страна, а забележано од мојот соспијач и проследено со активно негодување кое никому не го препорачувам.
Доручкувајте – кога се будам во хотел, можеби. По дома, ме мрзи.
Изедете нешто свежо – уста не ми се отвара, ама ќе пробам.
Од вечерта подгответе што ќе носите – да, ако му е да се веруе на јаху и Сиенен дека нема да згроми снег преку ноќ и да ми се преебе лефтерната комбинација.
Напијте се вода – може да се проба. Коа подобро ќе размислам, после пијанечка ноќ и го правам ова - со мед.
Измијте ги забите – Дан. И другите ги поттикнувам, ако не ми киднат у школо без да ги видам.
Полека со кафето – едно, ако се заработам по дома -до две.
Утрото не треба да биде битка – неам со кого да се карам. Остатокот кој не е во школо спие. Можам само да го мрзам заради тоа.
Истуширајте се – Дан.
Движете се – Нема шанси! Едниот брат иде до Водно, другиот го шета кејон пред работа, а мене ме има правено некој друг.
Станете десет минути порано – минимум саат и пол порано. Па ова све горе, работа е.

ragazza напиша:
Uff kolku go mrazam cel svet na sabajle i kaj 10.00 so 3-to to kafe se stvara nekoja hemija vo mene ,ozivnuvam .Togas pocnuvam da funkcioniram i da si sum istata pozitivna ragazza

Ама ова ваљда пошо е зима, така? Пошо од 22 март почнува пролетта и гарантирам дека и утрата ќе ти бидат убави.Се е различно на пролет!!!

ThA-BiTcH напиша:
"По утрото се познава денот"

И би мрско..

Коа се будиш со ташакот залепен за препон и утрнато рамо, а кучето те лиже по фаца..

ЕБАТИ ДЕНОТ..

И така секој ден..

А ВО САБОТА ТЕ БУДИ ЧИСТАЧКАТА!

mene ako kurot ne mi e dignat nasabajlechki denot mi e tapa

dajdo напиша:
mene ako kurot ne mi e dignat nasabajlechki denot mi e tapa
mene obratno

Ако ми е дигнат значи сум немал секс, ако не ми е дигнат значи добро помината вечер :))) што доведува до втора тура сабајлето и се по ред :))) анд но стрес

Vlad II Draculea напиша:
mene obratno

Ако ми е дигнат значи сум немал секс, ако не ми е дигнат значи добро помината вечер :))) што доведува до втора тура сабајлето и се по ред :))) анд но стрес
ja imal nemal sex mora sabajlechki da mi bidi dignat inache denot tapa nema da mislam na goli zeni ke misalam na nesho tapa :je:

Dolphin напиша:
Ама ова ваљда пошо е зима, така? Пошо од 22 март почнува пролетта и гарантирам дека и утрата ќе ти бидат убави.Се е различно на пролет!!!
Aham ni vo prolet ne mi se gleda prst pred ochi do 10.00 :))

За мене да си кажам, утрото сум највеќе Horny :P

hmmm jas ako stanam porano go gasam saatot i zaspivam beter pa posle nemozat da me razbudat...ja imav staveno don't speak da me budi ali me uspivase i pak nemozev da stanam,sea mi e behind these hazel eyes i dobro se pokazue :)nasabajle sekad sum ljuta i se karam so site,ali vise se naucija pa dur ne izlezam nikoj ne se shunja po hodnik i wc...se znae koj e glaven :)

ragazza напиша:
Aham ni vo prolet ne mi se gleda prst pred ochi do 10.00 :))

Да, ама имам информации од хидрометеоролошки завод, дека оваа пролет, 2006, ќе биде посебна, и луѓето што биле грампи секогаш дека утрата оваа пролет ќе бидат посебно расположени... А хидрометеоролошки завод се обично во право...

Dolphin напиша:
Да, ама имам информации од хидрометеоролошки завод, дека оваа пролет, 2006, ќе биде посебна, и луѓето што биле грампи секогаш дека утрата оваа пролет ќе бидат посебно расположени... А хидрометеоролошки завод се обично во право...
Оваа романтична порак, која за жал не може да биде озеленета, ќе му биде дословно пренесена на директорот на управата, да се порадува дека има барем еден верник.

Изнајдов тактика како да сакам да сум прва смена на работа, а будењето да ми е одличен почеток на денот. Нема врска со горенаведените работи, ама ај да не ве бунам, следете ги нив ... секако на секого све различно делува:) :) :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom