Среќен пат на Б'лгаришчана в ЕУ! Ајде сваќа-ќа-ќе!

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки, зошто се нервирате? Игнорирајте ако не го разбирате и готово. Кога беше отворена темава, на сите ни беше јасно дека ќе навалат Бугари, дека ќе напаѓаат, дека ќе се бранат. Затоа, само џабе се нервирате наместо да фаќате сеир.

Мито напиша:
Баш днеска никва политическа полемика со никој не сакам. Гледам дека си правите смех со назе, викам и аз да се посмејам (ако и да не ми е много смешно от фотографиите, ама и доста не са от Б'лгарија). Сега между двете д'ржави има проблем с јазикот - политически, проблем с историјата - политически, проблем с нацијата - политически. Шо да правиме сега, да се правим, дека нема такива д'ржави Македонија/Б'лгарија, там никој не живее и не можем да си говорјат по между си ли? Да почнем да си ги кинем главите кој к'де свари б'лгарин/македонец или обратното?
ПОЛИТИКАТА СМ'РДИ!
Ако некој сака да си велим(Дали с Ь,', ј, Ју или без тех, какво значение има?), добре. Ако не сака, ке подмине и толкоз. Интернет е фрии зон. Секој може да влиза навсјак'де. Как ке го спреш? Шо ке си вели со другите, зависи само от неговиот и нихните интелект. Требува да уважава с'беседниците и кога е на гости (както с'м аз), да не ги псуе домакините. Ако они го псујат, ке бега и толкоз.
По темата (ако и тја да е политическа): Б'лгарија срешта проблеми, в това число и етнически, по тоја "пат к'м Европа". Секаква помошт е полезна, ако и да е дадена сос смех. Македонија како д'ржава с повеке етнически проблеми има шо да каже и покаже. От друга страна вие сте след нас и шо е изварвено, ке ви е от полза. Па и доста помогнахме до сега, не можете да отречете.

Човек, ова е македонски форум. Ние не разбираме бугарски. Ако по некоја случајност ни ти не знаеш македонски, ај патот ти е широк да си најдеш земјаци да си помуабетиш со нив

Fortune напиша:
Дечки, зошто се нервирате? Игнорирајте ако не го разбирате и готово. Кога беше отворена темава, на сите ни беше јасно дека ќе навалат Бугари, дека ќе напаѓаат, дека ќе се бранат. Затоа, само џабе се нервирате наместо да фаќате сеир.

Ја само не разбирам зошто уопште доаѓаат овде. Мене ни на крај памет не би ми текнало да идам на бугарски, албански или грчки форум, шо мајка барам таму

short1 напиша:
Човек, ова е македонски форум. Ние не разбираме бугарски. Ако по некоја случајност ни ти не знаеш македонски, ај патот ти е широк да си најдеш земјаци да си помуабетиш со нив

Ја само не разбирам зошто уопште доаѓаат овде. Мене ни на крај памет не би ми текнало да идам на бугарски, албански или грчки форум, шо мајка барам таму

Ај на Бугарин си му зборвал, ај на дрвo.

Доаѓаат поради подфорумот Историја. Доаѓаат за да искакаат и да си заминат, да докажуваат дека ние сме Бугари. А сега се погодени од темава и затоа доаѓаат тука.
Секако дека и мене не би ми текнало да одам на некој бугарски форум. Но, ние сме Македонци, нели? Немаме потреба да се докажуваме кај нив, а тие очигледно имаат (бидејќи немаат каде на друго место).

а, бе, и ја бев погодена кога еден другар ми испрати линк на грчки форум да видам како зборат и ни се смејат на нас, не прават цигани, глупаци, шо не више....Али треба да се научи дека е залудно да се иде по туѓи форуми и да се покушава да се докажува обратното. Едино ако тоа се прави само со намера да го испиздиш членовите

Мито напиша:
Ех, море мајката! Голем смех пада со вазе. Ке пишувам тука на јазикот, кој го помнам от моите дедовци и баби, бегали от Македонија 13 и 23 година. Сега вервам дека у БГ живејат барем 1 000 000 кои имат таква кр'в. Па дајте и на назе некво право да се изкажеме. Мислам, дека пишуването с "'", "ј" и "ја" е проблем на диаспората, не е само на "Кајгана". Теја букви ги има во кирилицата. Ако сакате ме банвајте, шо да напрам.:toe:. Сакате некој да ви се јави от БГ - еј ме, на! Чист македонец, ама малце б'лгарин ...
ИТН ДА НЕ СТОИ ЦЕЛА ПРИКАЗНА
Шала на страна, ова пробав да го прочитам ама пола и повеќе не разбрав дај ако не знаеш македонски пиши на англиски да го ебам. Ме интересира приказнава гледам нешто македонец, нешто швалер врлил незнам каде итн ама џабе кога не разбирам.

А сега малце на темава, не слушам бугарска музика ама тешко да не слушнеш нешто во нашево секојдневие и освен Азис и незнам таму Гергана или како и да е никој незнам па сакам да прашам нешто: Дали вие бугарите имате ваша музика или се ја крадете од соседите?

short1 напиша:
а, бе, и ја бев погодена кога еден другар ми испрати линк на грчки форум да видам како зборат и ни се смејат на нас, не прават цигани, глупаци, шо не више....Али треба да се научи дека е залудно да се иде по туѓи форуми и да се покушава да се докажува обратното. Едино ако тоа се прави само со намера да го испиздиш членовите
Еј што имам видено не ми текнува на кој форум тема со најава нешто како Goa Gill in Macedonia или така нешто и после најава на журката втор пост од грк гледаш ITS NOT MACEDONIA ITS FYROM. И место да се пишува журката 20 и кусур страни гледаш неколку грци му јадат гомна на овој нашиов и неколку странци кои беа на „наша” страна и збореа за историја и разно разни глупости. Па незнам до кој степен ова ќе се тера УПМ, до толку ли да сеидиоти маме им ебан ај нека не остават на мира и нека си бркаат работа. Додека бев таму колку работи видов им се викаа Македонија, телевизија, производи и Солунскиот аеродром им се вика така. Еј сега ми текна го памни ли некој линкот за таа бугарската реклама за салама или нешто Македонија со таму комити или што и да се кога се пукаат?

Epa zamisli anticka republika grcija (ne ja priznavam i jas pod ustavno ime) slucajno ne priznava pod ustavno ime, kako sto imaat mnogu raboti sto im se vikaat Macedonia ebati marketingo so ke ni go napravat

j1wt1.jpg

j2ik3.jpg

normalonlyinbulgaria29ud4.jpg

onlyinbulgaria06rk2.jpg

onlyinbulgaria24zl0.jpg

onlyinbulgaria25zm9.jpg

onlyinbulgaria33tv1.jpg

krusha03 напиша:
Еј што имам видено не ми текнува на кој форум тема со најава нешто како Goa Gill in Macedonia или така нешто и после најава на журката втор пост од грк гледаш ITS NOT MACEDONIA ITS FYROM. И место да се пишува журката 20 и кусур страни гледаш неколку грци му јадат гомна на овој нашиов и неколку странци кои беа на „наша” страна и збореа за историја и разно разни глупости. Па незнам до кој степен ова ќе се тера УПМ, до толку ли да сеидиоти маме им ебан ај нека не остават на мира и нека си бркаат работа. Додека бев таму колку работи видов им се викаа Македонија, телевизија, производи и Солунскиот аеродром им се вика така. Еј сега ми текна го памни ли некој линкот за таа бугарската реклама за салама или нешто Македонија со таму комити или што и да се кога се пукаат?

Колку пати на Гугл сум напишала Македонија и ми излегле грчки страници, американциве го кажуваат Александар дека е грк, царот наш Самуил на Википедиа е напишан Бугар, албанска локална телевизија тука во Детроит како завршна шпица ја покажува мапата на Албанија како полека се проширува у Косово и Западна Македонија. А бе више да земеш и да полудиш (иначе темава ја утнавме тотално).

:pos2: :poss: оф леле Боже, кој ќе го искрши тој катанец :pos2: :vozbud:

Ke se sopnat pred pragot na Europa

Bugaristava ke se sopnat na pragot od Evropa.
Jas rekov neka odat, ama so pogolemi cekori....(se nadevav da e preskocat Evropa, pa mozat da se udavat vo atlantikot. Arno ama, izgleda ke se sopnat na pragot.)

vojvodata напиша:
abe ti pak na bugarski?
ako sakas da te razberem pisi na M-A-K-E-D-O-N-S-K-I razbiras bugar?
Ne se nerviraj be ostaj go glup e ne razbira!

OD DRUGA PERSPEKTIVA...

kokko напиша:
Еве ѓи Бугарите на плажа.Која е незнам ама тие ќе си ја познаат.

29109094-M.jpg

Трн, риспект за то шо ја отвори темава, ги намами бугаришчава да идет и да се нервирет
Ацид, риспект за сите баној шо ги мавна

Сте биле ли скоро во бугарската зоолошка? Polly wanna cracker?!!?:vozbud:
normal_OnlyInBulgaria-34%20%28Small%29.jpg

Пут путујем!
onlyinbulgaria28.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom