Среќен пат на Б'лгаришчана в ЕУ! Ајде сваќа-ќа-ќе!

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Ѕвер напиша:
Фацу му јебем! :baeh:

...tatarska

Бугаринот кога нашол појќе мас, го намачкал и г'зот да му светит...

Шшшшшш....дечки, не снимаат от ме-ве-рето
wartburg.jpg

Немам намера и не сакам да ги бранам нашите мили и искани браќа од исток, но ова ми излегува ко народната "Кисело е грозјето".
Сеуште живееме во минатото, како сме им продавале муда за бубрези (на свиждание), како сме биле паметни,како сме имале црвен пасош и како сме биле ние американци за нив.
Инаку и кај нас има Азис(Боки 13ка), и кај нас сеуште има запрежни коли на магариња и коњи (денес баш во центар на Ск видов), и кај нас има курви, педери и такви слични дешавки.
Али ние немаме она што имаат они, или подобро речено они немаат она што имаме ние (пошо они секогаш се на вистинската страна-во историјата,културата...) Т.Е. знаат како да се продадат, некако се брендираат. Е додека не го направиме тоа, еден добар бренд MACEDONIA.
Ние сеуште ќе стоиме вместо, а после ќе и се смееме и истото ќе збориме за Албанија и Босна (како они биле забутани цела држава со скривници или за Босанците-као они су глупи).
Но нели подобро е вози Мишко од колку да тапкаме во место.

Proleter напиша:
Немам намера и не сакам да ги бранам нашите мили и искани браќа од исток, но ова ми излегува ко народната "Кисело е грозјето".
Сеуште живееме во минатото, како сме им продавале муда за бубрези (на свиждание), како сме биле паметни,како сме имале црвен пасош и како сме биле ние американци за нив.
Инаку и кај нас има Азис(Боки 13ка), и кај нас сеуште има запрежни коли на магариња и коњи (денес баш во центар на Ск видов), и кај нас има курви, педери и такви слични дешавки.
Али ние немаме она што имаат они, или подобро речено они немаат она што имаме ние (пошо они секогаш се на вистинската страна-во историјата,културата...) Т.Е. знаат како да се продадат, некако се брендираат. Е додека не го направиме тоа, еден добар бренд MACEDONIA.
Ние сеуште ќе стоиме вместо, а после ќе и се смееме и истото ќе збориме за Албанија и Босна (како они биле забутани цела држава со скривници или за Босанците-као они су глупи).
Сето тоа што го кажа е у реду...ама тоа негде у политика или незнам каде, темава е баш во чек дис аут од проста причина за да им се стегне сеир....ако имаш нешто сеирџиско за нив принеси, во спротивно не ни ја наметнувај приказната „зајакот на магарето му рекло дека има големи уши“...мислам дека бев јасен

Proleter напиша:

Грозјето е кисело, хмммм...

Целта на постот е да ги потсетиме европејците кои беа, оти многу забораваат, а кој немал контакт со нив тогаш, неможе да го знае тоа.
Кој фактор се па сега да ми се прават курнази а?

Ех, море мајката! Голем смех пада со вазе. Ке пишувам тука на јазикот, кој го помнам от моите дедовци и баби, бегали от Македонија 13 и 23 година. Сега вервам дека у БГ живејат барем 1 000 000 кои имат таква кр'в. Па дајте и на назе некво право да се изкажеме. Мислам, дека пишуването с "'", "ј" и "ја" е проблем на диаспората, не е само на "Кајгана". Теја букви ги има во кирилицата. Ако сакате ме банвајте, шо да напрам.:toe:. Сакате некој да ви се јави от БГ - еј ме, на! Чист македонец, ама малце б'лгарин ...
Покрај сите лајна, кои ги најдеф тука, ке ви разкажам една голееееема лајнјана приказка, со участието на неколко лјуде от тија в'просните милион кои живејат во БГ. Малце е дл'жка, ама ке истраете.
Беше во 80те години на минатиот век. Пловдив е вториот град по големина во БГ, Варна е подир него. Ама Варна тр'гна да става и она голема и управата на Пловдив се уплаши, дека мое варненци да ги изпреварат. За то направија един нов, голем ЖК(жилиштен комплекс) "Тракија". У то комплексот се собраја селјането от барем 10 околии (в то число и баја преселници от Македонија). Харно, ама б'рзаха да го постројат и во крајните блокове не успеја да га напрајат канализацијата на обратните води (вода имат, ама от ВЦто водата оди во "септични јами, дупки" (не знам как да го објаснам, ама вервам ке ме разберете)). От теа јами гомната ги сбираха со едни ауто-цистерни с помпи, кои ги зовехме "гомнјанки" или "лајнјанки". Сбираха барем 5 тона. Работеха ноштем (ин д' најт), оти много миришеше, да не се дразнат лјудето.
Герој на историјата е некој си Кольо Мичоров. Татко му бил от Македонија. Жена му и она имала корен некаде от беломорието, оти името и било Фема. От скоро биле женати и им даделе апартамент у блок на последниот етаж в ЖК "Тракија". На пирвиот етаж на то блок имали комшија, далечен нихен роднина (ама не се знае дали е от Македонија).
И така, си живеели Кольо и Фепа Мичорови. Г-н Мичоров е бил шофьор (драјв'р) на лајнјанка и по цела ношт оди да ги сбира говната. От 12:00, се прибира чааак 8:00 сабалјан. Харно, ама една вечер, кога излезнал на работа, му се приспијало баја и решил да се прибере да пие едно кајве и па да га прод'лжи работата. Било веке 3:00. Спрел он пред то блокот, се качил по ст'лбите (асаньора па не работил) и фанал да зв'ни на зв'нецот. Зв'ни, зв'ни ... никој не отварја.
- Бре, к'де е бегала та мојта жена (си помислил Кольо).
Па зв'ни, па никој не отварја. Удри по та вратата, никој нема. И оп, излезнала на вратникот та д'ртата комшијка от апартаменот на с'штија етаж в десно и мукажала: - Кольо, та твојта жена секоја вечер оди при комшијата на п'рвиот етаж.
Се пули Кольо, се дзвери во та комшијката со к'рвјасали очи, па не знае шо да каже. Постојал, постојал, па слезнал доло. Седнал во кабината на лајнанката. Мисли, мисли, веке не му се спие, па се в'рнал на работа. Помпи, помпи гомна цела ношт во та лајнанката, см'рди му, лјути му на очите. Не мое да се отт'рве от злокобни мисли. Го пуштил радиото - "Стормбринг'р" на Deep Purple. Таман п'рп'лето запели онова "...Жули, Жули Генчоооо" ... и ... ПОДИВЕЛ!
Се в'рнал дома, се покатерил на балконот (терасата) до апартаментот на то комшијата, авер и братчед(от не знам кое си колјано), погледнал в'тре и шо да види ... На то креватот спијат та жена му (Фема) и то комшијата голи, прег'рнати и усмихнати. Ех море, ка му закипела та кр'в македонска во жилите, ка му се с'будили во главата сите дедовци-комити, ка му се изц'клили очите ... побелел, пож'лтел станал жив караконджул.
Па го фатил то маркучут от лајнанката, го преф'рлил през то балконот, го мушнал през малечкото пенджерче, го отв'ртел кранот на цистерната и ... глеј море мајко шо става! За 5 минути 5(ПЕТ) тона говна во апартаментот и со див рев Кольо рипа на балконот под акомпанимент на Ричи Блекмор!!!
...
Е, не е ли то м'ст македонска? Не ли подобава на лјуде, кои са излезнали па и оште живејат на таја земја? Не е ли то апотеоз на нашите между-д'ржавнически, па и между-лјудски отношенија?
....
Бидејки ва историја полу-истина, поли-л'жа, она е баш за то моабет, кој се шири тука и баш-прилјага на лјудето, кои плјујат по БГ.
Карајте си га лајнјанката по ноштите, сбирајте ги говната от комшиите и ги ф'рлјајте вр'з креватот (територијата) и лјудето (кои живејат-спијат на неја), оставејте си ги децата да бегат к'де сакат, па барем некој ден и вие со неја да влезете во таја европска унија.
....
На секој, на кој му е останал барем грам моз'к во главата и кој ке разбере, дека теја (ние) 1 000 000 б'лгари от Македонија, кои живеем тука, како и вие тамка, немаме вина и знаем какви сме и шо сме, сакам да му кажам: ЧЕСТИТ НИ ИЛИНДЕН!!!

П.П.Разбраф, дека ако сакам да сум приет от вазе като чистокр'вен македонец(ако и да сум си), п'рвото шо требва да напрам е да ф'рлам камик вр'з Б'лгарија. Немам и никогаш нема да имам такова намерение.
Ке чекам да видам колко време ке ви требува да ме банните и ке можете ли да понесете барем едно мнение преко вашето.

Мито, чекај сега, јас нешто не разбрав:
1. Се сметаш за Македонец, ама бугарски државјанин, така? Или грешам?
2. Грешка си разбрал дека треба да фрлаш камења по Бугарија, ова е тема за сеир, ништо злонамерно.
3. Нема зошто да те банираат ако не негираш се што е македонско, разбираш? Ако не тресеш пропагандистички глупости јас не гледам причина зошто би бил баниран, нели? Биди нормален јузер, дискутирај си убаво и готово. Гледам и зеленки имаш.
Толку од мене.

Струмикс напиша:
Мито, чекај сега, јас нешто не разбрав:
1. Се сметаш за Македонец, ама бугарски државјанин, така? Или грешам?
2. Грешка си разбрал дека треба да фрлаш камења по Бугарија, ова е тема за сеир, ништо злонамерно.
3. Нема зошто да те банираат ако не негираш се што е македонско, разбираш? Ако не тресеш пропагандистички глупости јас не гледам причина зошто би бил баниран, нели? Биди нормален јузер, дискутирај си убаво и готово. Гледам и зеленки имаш.
Толку од мене.
uste da bese na mekedonski da razberat site

Мито напиша:
На секој, на кој му е останал барем грам моз'к во главата и кој ке разбере, дека теја (ние) 1 000 000 б'лгари от Македонија, кои живеем тука, како и вие тамка, немаме вина и знаем какви сме и шо сме, сакам да му кажам: ЧЕСТИТ НИ ИЛИНДЕН!!!

Мислиш бугарски државјани кои се декларираат како македонци така?

Баш днеска никва политическа полемика со никој не сакам. Гледам дека си правите смех со назе, викам и аз да се посмејам (ако и да не ми е много смешно от фотографиите, ама и доста не са от Б'лгарија). Сега между двете д'ржави има проблем с јазикот - политически, проблем с историјата - политически, проблем с нацијата - политически. Шо да правиме сега, да се правим, дека нема такива д'ржави Македонија/Б'лгарија, там никој не живее и не можем да си говорјат по между си ли? Да почнем да си ги кинем главите кој к'де свари б'лгарин/македонец или обратното?
ПОЛИТИКАТА СМ'РДИ!
Ако некој сака да си велим(Дали с Ь,', ј, Ју или без тех, какво значение има?), добре. Ако не сака, ке подмине и толкоз. Интернет е фрии зон. Секој може да влиза навсјак'де. Как ке го спреш? Шо ке си вели со другите, зависи само от неговиот и нихните интелект. Требува да уважава с'беседниците и кога е на гости (както с'м аз), да не ги псуе домакините. Ако они го псујат, ке бега и толкоз.
По темата (ако и тја да е политическа): Б'лгарија срешта проблеми, в това число и етнически, по тоја "пат к'м Европа". Секаква помошт е полезна, ако и да е дадена сос смех. Македонија како д'ржава с повеке етнически проблеми има шо да каже и покаже. От друга страна вие сте след нас и шо е изварвено, ке ви е от полза. Па и доста помогнахме до сега, не можете да отречете.

abe ti pak na bugarski?
ako sakas da te razberem pisi na M-A-K-E-D-O-N-S-K-I razbiras bugar?

Мито напиша:
Баш днеска никва политическа полемика со никој не сакам. Гледам дека си правите смех со назе, викам и аз да се посмејам (ако и да не ми е много смешно от фотографиите, ама и доста не са от Б'лгарија). Сега между двете д'ржави има проблем с јазикот - политически, проблем с историјата - политически, проблем с нацијата - политически. Шо да правиме сега, да се правим, дека нема такива д'ржави Македонија/Б'лгарија, там никој не живее и не можем да си говорјат по между си ли? Да почнем да си ги кинем главите кој к'де свари б'лгарин/македонец или обратното?
ПОЛИТИКАТА СМ'РДИ!
Ако некој сака да си велим(Дали с Ь,', ј, Ју или без тех, какво значение има?), добре. Ако не сака, ке подмине и толкоз. Интернет е фрии зон. Секој може да влиза навсјак'де. Как ке го спреш? Шо ке си вели со другите, зависи само от неговиот и нихните интелект. Требува да уважава с'беседниците и кога е на гости (както с'м аз), да не ги псуе домакините. Ако они го псујат, ке бега и толкоз.
По темата (ако и тја да е политическа): Б'лгарија срешта проблеми, в това число и етнически, по тоја "пат к'м Европа". Секаква помошт е полезна, ако и да е дадена сос смех. Македонија како д'ржава с повеке етнически проблеми има шо да каже и покаже. От друга страна вие сте след нас и шо е изварвено, ке ви е от полза. Па и доста помогнахме до сега, не можете да отречете.

Дечко, ај магла!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom