Среќа на туѓа несреќа (крадење партнери)

• Креатор на темата Креатор на темата osamen
  • Време на започнување Време на започнување
osamen напиша:
Dali nekogas gledajki go partnerot na nekoj poznat ili nepoznat vi proslo niz glavata da mu go "ukradete" veruvajki deka vi ste toj/taa vistinskiot/kata za nego/a i ako ste go napravile toa kako ste uspeale i dali mislite deka moze da se gradi sreka na tudja nesreka.
Партнерот на некоја позната е само нејзин партнер и не ми иде на памет мисла дека јас сум вистинската за него. Штом е со таа личност, значи таа личност е вистинската за него и нема што јас да се плеткам таму. Единствено партнерот на моја пријателка/другарка може да ми биде пријател/другар и ништо повеќе (па и во мислите).
А како на непознат да мислам дека сум вистинската кога е непознат? Малку ми е нелогичен тој дел од прашањето.

Само ако се работи за нестабилна врска може партнерот да биде „украден“.

FortunE напиша:
Партнерот на некоја позната е само нејзин партнер и не ми иде на памет мисла дека јас сум вистинската за него. Штом е со таа личност, значи таа личност е вистинската за него и нема што јас да се плеткам таму. Единствено партнерот на моја пријателка/другарка може да ми биде пријател/другар и ништо повеќе (па и во мислите).

Da toa si vo pravo.Bidejki site nie sme vospituvani da go cenime drugarstvoto,medjutoa so se povekje prisutniot zapaden nacin na zivot veruvam deka za kratko vreme i toa ke iscezne,mada i sega imame takvi slucai kaj nas i i nemal broj na onie koi spiele so drugari/prijateli i drugarki/prijatelki
.
Srecavas nekoj fraer deckoto e sto da ti kazam sladok ko med,a devojkata moze voda da ti nosi,zarem nema (ako vece nesi)da si pomislis deka taa devojka ne e dovolno dobra za nego i deka ti si devojka za toj tip,devojka kakva mu odgovara,onaa "vistinskata"spored ubavina i karakterot.Inaku i ludjeto sto se vo vrska nekoe vreme nemozat da kazat"e ovaa e vistinskata,samo ovaa i nikoja druga".

Zosto mislis samo nestabilni vrski.Veruvaj mi deka mozes na prstite da gi prebrois maskite koi ne bi izneverile koga bi imale prilika.

da te prasam nesto
Vece nekoe vreme si bez vrska, i edna noc odis vo nekoj noken klub i tamu srekavas nekoj decko.Ne e idealen ama vo osnova gi ispolnuva site kriteriumi koi ti gi baras od maskite.Celo vreme ste zaedno,se zabavuvate,i ti se zaljubuvas vo nego(ljubov na prv pogled),po zatvoranjeto na klubot toj te ispraka do doma se baknuvate i razmenuvate telefonski broevi.Od toj den svetot, pocnuva da se vrti okolu tebe,nikoj ne e sreken kako tebe,ti si zaljubena kako nikogas,mislis deka toa e onoj vistinskiot,I togas dve nedeli posle taa noc slucajno vo muabet doznavas deka tvojot decko e ustvari bivsiot na tvojata najdobra prijatelka koleska ili soucenicka i deka raskinale den posle vaseto srekanjavanje.Me interesira kako bi reagirala,dali ke se pravdas deka ne si znaela,dali ke premolcis deka ti si vinovnikot,dali drugarstvoto/prijatelstvoto ke ti bide povazno od tvojata sreka.

osamen напиша:
Srecavas nekoj fraer deckoto e sto da ti kazam sladok ko med,a devojkata moze voda da ti nosi,zarem nema (ako vece nesi)da si pomislis deka taa devojka ne e dovolno dobra za nego i deka ti si devojka za toj tip,devojka kakva mu odgovara,onaa "vistinskata"spored ubavina i karakterot.Inaku i ludjeto sto se vo vrska nekoe vreme nemozat da kazat"e ovaa e vistinskata,samo ovaa i nikoja druga".
Не можам да помислам дека таа девојка не е добра за него. Секој си има своја убавина. Ако не е убава физички, сигурно карактерно му се допаѓа штом е со нејзе, не може да се зборува генерално, секој има посебен вкус. Што е за мене убаво, за некој друг можеби не е. Штом е со нејзе, значи нему му е добра и што мајка барам јас да донесувам судови за тоа дали треба да бидат заедно или тој со мене? Ако е дечко на моја другарка, низ мислите може само како другар/пријател да ми се врти и ништо друго. И како би мислела дека другарка моја не е за него? Ако нејзе и е убаво со него, ако ја прави среќна, како да мислам дека таа не е за него или тој за нејзе? Сите си имаме право на избор, а ние другите не сме тие кои треба да кажуваме кој со кого би требало да биде.

osamen напиша:
Zosto mislis samo nestabilni vrski.Veruvaj mi deka mozes na prstite da gi prebrois maskite koi ne bi izneverile koga bi imale prilika.
Не зборуваме за изневерување, нели? Но, ако во една врска нешто не чини, ако еден од партнерите не е задоволен од другиот, ако не си ги решат проблемите, секако дека ќе оди кај друг/а.

osamen напиша:
da te prasam nesto
Vece nekoe vreme si bez vrska, i edna noc odis vo nekoj noken klub i tamu srekavas nekoj decko.Ne e idealen ama vo osnova gi ispolnuva site kriteriumi koi ti gi baras od maskite.Celo vreme ste zaedno,se zabavuvate,i ti se zaljubuvas vo nego(ljubov na prv pogled),po zatvoranjeto na klubot toj te ispraka do doma se baknuvate i razmenuvate telefonski broevi.Od toj den svetot, pocnuva da se vrti okolu tebe,nikoj ne e sreken kako tebe,ti si zaljubena kako nikogas,mislis deka toa e onoj vistinskiot,I togas dve nedeli posle taa noc slucajno vo muabet doznavas deka tvojot decko e ustvari bivsiot na tvojata najdobra prijatelka koleska ili soucenicka i deka raskinale den posle vaseto srekanjavanje.Me interesira kako bi reagirala,dali ke se pravdas deka ne si znaela,dali ke premolcis deka ti si vinovnikot,dali drugarstvoto/prijatelstvoto ke ti bide povazno od tvojata sreka.
Прво, не е можно да не знам дека претходно и` бил дечко на другарка или колешка. А соученичката ако не ми е блиска, тогаш секако дека нема да знам. Со другарките сме блиски и нема шанси да не знам кој и` бил дечко. Како и да е, со личност која ја сакам нема шанси да се испокарам поради некој дечко.
Еве ќе се обидам поинаку да објаснам. Ако другарка ми раскинала со дечкото, уште неразденето јас ќе дознам дека раскинала, а не па да знам дека биле заедно.
И да, другарството/пријателството ме прават среќни. А јас среќа и со друг дечко би нашла, не би бил тој последен воз за да сум среќна и да отфрлам другарство кое сме го негувале долго време.

Еве јас да те прашам нешто. Ти си со девојка, убаво ти е, среќен си. Се појавува некоја девојка која ти укажува (или ти кажува) дека таа девојка со која си не е за тебе, дека таа е подобра од сегашната девојка. Како би реагирал? Би и дал шанса да докаже дека е подобра од девојка ти или би игнорирал се` и би продолжил да си среќен со таа со која си моментално? Каков ризик би прифатил?
Ај да не испадне прашањето дека го поставив само за тебе, би можело да одговорат и другите.

FortunE напиша:
Не можам да помислам дека таа девојка не е добра за него. Секој си има своја убавина. Ако не е убава физички, сигурно карактерно му се допаѓа штом е со нејзе, не може да се зборува генерално, секој има посебен вкус. Што е за мене убаво, за некој друг можеби не е. Штом е со нејзе, значи нему му е добра и што мајка барам јас да донесувам судови за тоа дали треба да бидат заедно или тој со мене? Ако е дечко на моја другарка, низ мислите може само како другар/пријател да ми се врти и ништо друго. И како би мислела дека другарка моја не е за него? Ако нејзе и е убаво со него, ако ја прави среќна, како да мислам дека таа не е за него или тој за нејзе? Сите си имаме право на избор, а ние другите не сме тие кои треба да кажуваме кој со кого би требало да биде.

Не зборуваме за изневерување, нели? Но, ако во една врска нешто не чини, ако еден од партнерите не е задоволен од другиот, ако не си ги решат проблемите, секако дека ќе оди кај друг/а.

Прво, не е можно да не знам дека претходно и` бил дечко на другарка или колешка. А соученичката ако не ми е блиска, тогаш секако дека нема да знам. Со другарките сме блиски и нема шанси да не знам кој и` бил дечко. Како и да е, со личност која ја сакам нема шанси да се испокарам поради некој дечко.
Еве ќе се обидам поинаку да објаснам. Ако другарка ми раскинала со дечкото, уште неразденето јас ќе дознам дека раскинала, а не па да знам дека биле заедно.
И да, другарството/пријателството ме прават среќни. А јас среќа и со друг дечко би нашла, не би бил тој последен воз за да сум среќна и да отфрлам другарство кое сме го негувале долго време.

Еве јас да те прашам нешто. Ти си со девојка, убаво ти е, среќен си. Се појавува некоја девојка која ти укажува (или ти кажува) дека таа девојка со која си не е за тебе, дека таа е подобра од сегашната девојка. Како би реагирал? Би и дал шанса да докаже дека е подобра од девојка ти или би игнорирал се` и би продолжил да си среќен со таа со која си моментално? Каков ризик би прифатил?
Ај да не испадне прашањето дека го поставив само за тебе, би можело да одговорат и другите.

Se razbira site nie imame razlicni vkusovi,nekoj saka devojka so ubava nasmevka,nekoj saka devojka so dobar karakter,nekoj saka visoki i slabi,nekoj saka debeli site nie sme razlicni no veruvaj koga bi imale prilika da biraat site bi izbrale ubava devojka.Medjutoa nekoi nikogas ne dobile prilika,nekoi dobile neznaele da ja iskoristat,nekoj nema srce da go napravi toa.No site nemozeme da imame ubavi devojki zatoa imame takvi kakvi sto imame.

Ne zborime za izneveruvanje,ama velis vo stabilna vrska ne se mozni takvi raboti a jas ti velam uste ednas.NEZNAM KOLKU DA E STABILNA VRSKATA I NEZNAM KOLKU GODINI DA SE ZAEDNO 99% AKO IMAAT PRILIKA KE JA ISKORISTAT.

Normalno za drugar i jas ke znam,ama nemozam da znam za nekoj kolega od rabota zatoa te prasav toa ama ti pak mi vrtis okolu drugarki.

Otsekogas sum su imal svoi kriteriumi vo vrska so devojkite.Bidejki se stavam vo grupa na dosta ubavi ludje sekogas sum trazel nekoja takva.Znaci devojkata so koja vece odam gi ispolnuva tie kriteriumi,i devojkata sto se pojavuva mora da bide edna klasa iznad nea ako saka da uspee,a raka na srce ako mi se ponudi za edna nok bi prifatil bez razmisluvanje.

osamen напиша:
Normalno za drugar i jas ke znam,ama nemozam da znam za nekoj kolega od rabota zatoa te prasav toa ama ti pak mi vrtis okolu drugarki.
Па и за колешките од работа знам кој им е дечко, не вртам цело време само за другарки. Во минатиот пост кажав дека тоа важи и за колешките. Познаничка е нешто друго.

osamen напиша:
Znaci devojkata so koja vece odam gi ispolnuva tie kriteriumi,i devojkata sto se pojavuva mora da bide edna klasa iznad nea ako saka da uspee,a raka na srce ako mi se ponudi za edna nok bi prifatil bez razmisluvanje.
Aма чекај сега. Јас колку што разбрав темава не беше за некоја со која ќе поминеш една ноќ ако ти се пружи прилика. Прашањето ми беше ете на пример за врска. Се појавува девојка која е класа над девојка ти и ти (у)кажува дека е подобра од нејзе. Дали би ризикувал да бидеш со таа која наводно е подобра, за сметка на тоа да ја изгубиш девојка ти со која моментално си среќен? За такво „крадење“ нели дискутираме, а не за една ноќ „кражба“.

FortunE напиша:
Aма чекај сега. Јас колку што разбрав темава не беше за некоја со која ќе поминеш една ноќ ако ти се пружи прилика. Прашањето ми беше ете на пример за врска. Се појавува девојка која е класа над девојка ти и ти (у)кажува дека е подобра од нејзе. Дали би ризикувал да бидеш со таа која наводно е подобра, за сметка на тоа да ја изгубиш девојка ти со која моментално си среќен? За такво „крадење” нели дискутираме, а не за една ноќ „кражба”.

Bez odgovor.Ja otvoriv temata da vidam kako vie razmisluvate a ne jas.
Se seguvam
Pa neznam nikogas ne mi se slucilo toa.Vo mladosta mozebi i bi go napravil toa,i mnogu pati sum pomisluval na kradenje na partnerkata na nekoi nepoznati i sesto sum si zamisluval.No sega posle nekolku godini brak pocnuvam da razmisluvam na drug nacin i sigurno ne bi ja rizikuval srecata za nekoja druga.

А си помислувал на крадење партнерка на некој познат? Ете на колега, другар.

Na kolegi i drugari nikogas.Na nepoznati da ,i toa obicno vo period koga sum bil bez devojka.Inaku koga sum bil so devojka retko da sum zagleduval drugi(ne sum smeel,poznavajki ve ).Ama samo sum gledal i sum si mislel,nikogas ne sum probal na nekogo da mu ja prezemam devojkata.A zarem tebe nikogas ne ti dosla nekoja takva misla?Barem na 5 minuti ne mi se veruva

osamen напиша:
A zarem tebe nikogas ne ti dosla nekoja takva misla?Barem na 5 minuti ne mi se veruva
Слободно можеш да не веруваш, тоа е твое право:) Партнерот на моја блиска личност воопшто не го гледам како маж кој би ме привлекол.

Несакам да '' украдам'' нечиј партнер и несакам да ми го украдат мојот партнер. Не посакувам никогаш нешто туѓо.

Нате напиша:
Несакам да '' украдам'' нечиј партнер и несакам да ми го украдат мојот партнер. Не посакувам никогаш нешто туѓо.

Светов би бил идеално место за живеење ако барем половина од женската популација размислува вака.

Дивајн напиша:
Светов би бил идеално место за живеење ако барем половина од женската популација размислува вака.

Малце оф топик али.....
Па има и паметни луѓе на овој свет. :pos2: Несакам како што кажав да ми го крадат , по не би било логички јас да и го украдам на некоја. А знам луѓе кои само се силат, има и такви. Индиректно ама си мислат сеа ќе им расипам зошто не сум способен/а сам/а да си најдам некој/а слободен/а , зошто на другите да им биде убаво

никогаш не ми паднало тоа на памет..

Дивајн напиша:

Vo pravo si.Fortune uspea da me ubedi deka taa ne e takva,ama 90%od devojkite rekoa deka ne bi go napravile toa,prosto ne mi se veruva deka ziveeme vo edno takvo opstestvo kade devojkite se taka patrijahalo vospitani.Se nadevam deka devojkite nema da se navredat ova e samo moe sogleduvanje,koe nemora da e tocno

Ako nekoj "drugar"pomisli na kradenje na tvojata devojka,togas toa znaci deka toj nikogas ne ti bil vistinski drugar!Jas licno nikogas ne sum ni pomislila da ukradam necij decko na nekoja moja drugarka!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom