Срце или разум?

• Креатор на темата Креатор на темата Cute Girl
  • Време на започнување Време на започнување
Срцето...ете се погодило срцето разумно да ми размислува.:toe:

Или двете или ниедното.Ако бираш меѓу нив ќе останеш изневерен од било кој на кој ќе се потпреш,вклучувајки се тука и себеси.

Срце и интуиција. Разумот ни ги зеза животите.

Срце.
Споредбата би требало да биде срце или мозок, мозокот и може да откаже во одредени моменти ама доколку срцето работи тука сеуште има живот, доколку срцето прекине мозокот не може без него.

Споредбата би требало да биде срце или мозок, мозокот и може да откаже во одредени моменти ама доколку срцето работи тука сеуште има живот, доколку срцето прекине мозокот не може без него.
Srceto e organ koj mu sluzi na mozokot odnosno mu dostavuva krv i so toa kislorod, batali holiduvski filmovi kade sto umiraat vednas otkako se pogodeni vo stomak ili srce, pogoden vo stomak mozes so saati da zivees a vo srce so minuti no koga ke prestane mozokot da raboti vednas nastanuva smrt... I kako toa mozokot na momenti otkazuva?

Зависи до ситуацијата ама више срцето ...

срцето има пријатели мозокот е осамен......
Мозокот е the Boss...
од искуство :)

80% разум, 20% срце. Да не одиме во крајности.

Срце, додека си млад, а кога ќе имаш жена/маж и деца и кога некој ќе зависи од тебе, разум. :)

Разумот дефинитивно, затоа што срцето донесува субјективни одлуки.

Разумот со мала анализа, носи вистински и објективни одлуки.

Да беше разумот којзнае каде ќе бев сеа но сепак се прашува срцето кај мене и затоа сум тоа што сум :pиначе Разумот е тоа што треба да се слуша но.....

kogaj e ljubovta vo prasanje ne go aktiviras prvo razumot tuku srceto i reagiras na vizuelen vpecatok, razumot dovagja podocna otkako ce vidis deka srceto te sjebalo do koska...

Разум или срце? Хмм јас си стојам на ставот дека срцето нема никакво влијание врз емоциите кај човекот бидејќи е орган кој ја овозможува циркулацијата на крвта.Е сега можно е да се донесе рационална одлука или одлука базирана врз емоциите ...во левата хемисфера владее логиката и рационалноста а во десната емоциите и чувствата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom