Срце или разум?

• Креатор на темата Креатор на темата Cute Girl
  • Време на започнување Време на започнување
некогаш се фаќам у ситуација да не дејстувам разумно нити па со “срце“... него идам со муда.

Сум рекла разум, али сеа викам принципи.
Ако имаш одредено принципи за некоја ствар, 99% од одлуките ти се донсени и се правилни.
Дали разумни, дали не разумни..неебитно.

ја си слушам мозочето :( ама понекогаш грешам заради тоа :(

Или (срце)/или (разум) ситуација во секој случај збунува , па додека да се решиш си на*бал...
Јас преферирам приземјеност кога се работи за чувства во приказната и следење на интуиција -никогаш не сум се зезнала со таа комбинација ...

Дефинитивно разумот, за да не жалиш подоцна за некои избрзани акции.

Звиси за што треба да одлучувам
ако е е за љјубовта понекогаш ми доага онаа песна од
Dzordze Balasevic
volis jednom u zivotu sad bogatu ili sirotu to ne bira pamet nego srce

Мислам дека е јасно за што е темава. Што е тоа што е "погласно" кај вас и кој го има последниот "збор", вашето срце или вашиот разум? Што е тоа што вие повеќе го слушате и тоа што ве води низ животот? Кога треба да одлучите нешто на што повеќе се ослонувате? Дали секогаш срцето и разумот ви се на спротивни страни или пак како едното така и другото?

Ја глеам да напраам некоја комбинација за двете страни да бидат задоволени :)

(n) имав срце, едно девојче ми го украде.Сега само разумот го користам и добро ме служи за почеток

However, немаш срце. Значи ми држи теоријата ;)

razumot se razbira ako go slusame srceto neznam do kade ke stigneme no sepak bi rekla ima situacija kade i toa treba da se zaslusa a ne poslusa ima razlika neli!!!!:unsure:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom