Србомани, бугарофили и гркомани!

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Секој втор Македонец има по некој род во Србија... Македонецот е толку измешан преку бракови со Србинот што веќе неможе ни да се изброи...
А србомани НЕ ПОСТОЈАТ...!!! Тоа е измислица на таканаречени Македонци, кои влечат накај Булгарија...!!!

Ако тоа го мислиш иди си Србија.....ни сум бугарофил ни пак влечам накај Бугарија....едноставно реалност си е дека НЕ е секој македонец крвно поврзан со Србија,и дека ИМА Србомани кој си ја сакаат повеке Србија одошто Македонија.

VMRO je organizacija osnovana 1893 od strane probugarski orijentisanog naroda u Makedoniji. Cilj joj je bio oslobadjanje Makedonije i njeno pripajanje Bugarskoj . Kao zvanicne ciljeve su isticali stvaranje autonomne oblasti na prostoru Makedonije, koja bi se eventualno prikljucila Bugarskoj , mada to nije bilo zvanicno izneto. Vazniji ljudi u organizaciji su po rodjenju bili Bugari . Vodja organizacije je poginuo u Prvom svetskom ratu kao bugarski oficir. I ostale vodje su bile u bugarskoj vojsci u Balkanskim i Prvom svetskom ratu. Posle rata clanovi VMRO su ubijali srpske i grcke policajce da bi provocirali vlasti (ovo mi je nesto poznato
cooll.gif
). Izvrsili su atentat na svog kralja i saradjivali sa ustasama. Pre Drugog svetskog rata bili su jedina organizacija uz ustase i Zbor koji su sklopili pakt sa okupatorom. Uzeli su ucesce u bugarskoj okupaciji. Posle rata veliki broj istaknutih clanova se pridruzio komunistima, ali su se i dalje zalagali za probugarsku opciju i nezavisnost.
Danas i dalje postoji partija VMRO, a osim u BJR Makedoniji gde je na vlasti, ova partija postoji i u Bugarskoj .

Kaj e tuka lagata ?????? :toe:

Ljubco se potvrdi FAKT

Ова е Македонија на Македонците секој шо имат нешо против ова нек си се вратит во Србија или Бугарија. Па добро бе луѓе малоумни сте или некој ве плаќат за да прајте вакви муабети. СРАМОТА!!!

VMRO je organizacija osnovana 1893 od strane probugarski orijentisanog naroda u Makedoniji. Cilj joj je bio oslobadjanje Makedonije i njeno pripajanje Bugarskoj . Kao zvanicne ciljeve su isticali stvaranje autonomne oblasti na prostoru Makedonije, koja bi se eventualno prikljucila Bugarskoj , mada to nije bilo zvanicno izneto. Vazniji ljudi u organizaciji su po rodjenju bili Bugari . Vodja organizacije je poginuo u Prvom svetskom ratu kao bugarski oficir. I ostale vodje su bile u bugarskoj vojsci u Balkanskim i Prvom svetskom ratu. Posle rata clanovi VMRO su ubijali srpske i grcke policajce da bi provocirali vlasti (ovo mi je nesto poznato
cooll.gif
). Izvrsili su atentat na svog kralja i saradjivali sa ustasama. Pre Drugog svetskog rata bili su jedina organizacija uz ustase i Zbor koji su sklopili pakt sa okupatorom. Uzeli su ucesce u bugarskoj okupaciji. Posle rata veliki broj istaknutih clanova se pridruzio komunistima, ali su se i dalje zalagali za probugarsku opciju i nezavisnost.
Danas i dalje postoji partija VMRO, a osim u BJR Makedoniji gde je na vlasti, ova partija postoji i u Bugarskoj .

Ljubco se potvrdi FAKT

Oj ти Врпчо,драг мој Српчо.

Мене само ме интересира ти Гоце Делчев,Даме Груев и останатата македонска историска елита во која националност ги вбројуваш?

во оваа држава има се само паметни луге нема.Кој се чувствува како србин,блгар или гејзер слободно нека си се пресели таму па нека ја остави оваа земја на Македонците,иако мислам дека таквите типови таму нема да бидат прифатени од општеството.поздрав

Goce ne e Srbin a jas u istorija ne se razbiram ali radi Vas ke kazam deka e Makedonec

cooll.gif

Ljubco se potvrdi FAKT

Цитираш про српска историја. Во неа сигурно негде стои дека Србија е до Токио и дека првиот човек на месечината бил Србин:pos2::pos2::pos2:.Не прај за инает само муабет биди малце реален

cooll.gif

Ljubco se potvrdi FAKT

како мојш да споредвиш 2 работи во различни временски периоди.требит да ги зејш во предвид и условите во тоа и во ова време а и 2 партии не се залагаа за исто (ниту една од нив не се залагаше за бугарија)

Passenger ti si Bugarash brkaj si rabota ... ako imas na tema nesto da kazes kazi ... ti ke me terash mene kelesh nieden Bugarski ... aj git

Цитираш про српска историја. Во неа сигурно негде стои дека Србија е до Токио и дека првиот човек на месечината бил Србин:pos2::pos2::pos2:.Не прај за инает само муабет биди малце реален

Kaj gledas ti tuka prosrpski stav...sto nekoj rekol deka VMRO pred vojnata e probugarsko i sto toa e vistina li :tv:

Pa ova e probugarski stav a sto e najzalno ZIVA VISTINA E samo nie Srbite se praime ne e taka i vikame deka ste Makedonci 100 % posto bolje da ste Makedonci nego Bugari :tv:

како мојш да споредвиш 2 работи во различни временски периоди.требит да ги зејш во предвид и условите во тоа и во ова време а и 2 партии не се залагаа за исто (ниту една од нив не се залагаше за бугарија)

Abe jade ja sum se zalagal za Bugarija...

Abe se dokaza Ljubco na kraj otide u Bugarija i rece deka site ste Bugari Premier i pretsedatel prviot covek na zemjata ...

Abe na kogo Vie le prodavate muda za bubrezi... ne se zalagale aham vazi

Ovie DPMNE uste ne mi se sosema jasni , sumnjam malce ama ajde da im se dade shansa mladi se , ako i tie ja izdadat na kraj ... losho

Passenger ti si Bugarash brkaj si rabota ... ako imas na tema nesto da kazes kazi ... ti ke me terash mene kelesh nieden Bugarski ... aj git

Kaj gledas ti tuka prosrpski stav...sto nekoj rekol deka VMRO pred vojnata e probugarsko i sto toa e vistina li :tv:

Pa ova e probugarski stav a sto e najzalno ZIVA VISTINA E samo nie Srbite se praime ne e taka i vikame deka ste Makedonci 100 % posto bolje da ste Makedonci nego Bugari :tv:
за жал вие србоманите сте малце во оваа земја и нема да не спречите во признавање на КОСОВО. па да видиш како `Бугарите` ке ве поздрават

Oj ти Врпчо,драг мој Српчо.

Мене само ме интересира ти Гоце Делчев,Даме Груев и останатата македонска историска елита во која националност ги вбројуваш?

Кога веќе спомнуваш... ...во врска со повеќето Македонски херои кои се бореле за независна Македонија, тука има некои НЕЛОГИЧНОСТИ...!!! А кога ќе се сретнат нелогичности, не сум во состојба целосно да верувам на таа историја... (пазете, на вас ВМР-овците ви е многу полесно...вие пишувате што сакате и вистини и лаги за Македонија, а јас иако никогаш не кажувам лаги само вистини, овде на форумов сум под притисок на банирање... Не ми е гајле ако ме банираат, јас стојам зад моите ставови, но ми е криво дека форумов не е демократски...)

Значи кои се нелогичностите...??? Си размислувам онака... На повеќето Македонски борци за независност седиштето односно работењето им било во Софија... Тоа е факт...!!! Како е можно од Софија да ја ПРЕСКОКНУВААТ цела Пиринска Македонија... ...и да дојдат овде во Вардарска и да вршат разни воени дејствија...??? Нели е по логично прво да ја ослободат Пиринска, па нели потоа патот до Вардарска да им биде слободен, така...??? Или се прашувам... ...можеби патот во Пиринска им бил слободен...??? Па нормално... логиката е тука само треба да ја видиме...!!! Тие работат и учат во Софија... ...а што учат...??? А што Работат...???
Замислете што би било сите тие да учеле во Белград и потоа да одат ПРЕКУ Вардарска и да ја ослободуваат Пиринска...??? Нели би ви било чудно...???
Сега ќе се јавите и можеби ќе се смеете за ова, но јас би ви рекол да подразмислите за ова, пред да се смеете...!!!

Дете,ти се дрогираш...ами еве и Гоце Делчев(пак него го земам во предвид)и ред други македонски интелектуалци студирале во Софиjа,па според тебе Бугари ли се?

Бог да чува од вакви луге,коишто си ги пропуштиле 5те минути во животот,па сега на очаен и патетичен начин се обидуваат да ги надокнадат во виртуелниот свет-на каjгана.

Ти море прост си?знаеш да читаш?50 пати ти реков дека не сум бугарофил,туку не ве сакам вас србите,ако сакаш пришина прашај ме на ПП и ке ти одговорам!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom