Sprite vs. 7up

• Креатор на темата Креатор на темата Божино
  • Време на започнување Време на започнување

Што пиете повеќе ?

• Sprite(скопска пивара)

Гласови: 133 72,3%
  • 7up(прилепска пивара)

Гласови: 51 27,7%

• Вкупно гласачи
    184
да ти кажам воопшто нема разлика скоро, иако ги немам пиено сигурно повеќе од 2-3 години сепак Спрајт.

Бидејќи нема опција "ниедно", морам да пишам дека ги мразам и Sprite и 7up. :pov:

Абе се наоѓа ли некаде уште Спрајт?:pipi:..Веќе со години немам пиено..А од газирани пијалоци највеќе го сакав..
А и 7Up бе:vozbud:ах..
ги нема веќе бе:nesum:

По продавници може да се најде Спрајт во пакување од литро и пол, и по некои кафичи мало стаклено шише.
7ап одамна немам видено.

По продавници може да се најде Спрајт во пакување од литро и пол, и по некои кафичи мало стаклено шише.
7ап одамна немам видено.
У куманово изгледа нема нигде:(
Спрајт бе:vozbud::vozbud:

омилени мои пајалаци. исти вкус имат. или барем многу сличен. само 7апот го има на помалце места, не може да се купи ко спрајтот

се наоѓа баш јас пред некој ден пиев Спрајт

Abe toa deka se slicni, sto bi rekle skoro isti - DA, ama pak si ima nekoja razlika. Mislam deka 7upot im e najbolji proizvod (spored mene) na Prilepska Pivara, a i tie go znaat toa. I dvata pijaloka gi iam probano i mi se svigaat, ama nekako 7upot mi e bolji od Sprajtov. Precizno da vi kazam i ja ne znam zosto, ama mi se cini deka e nekako poblag od Sprajtot. Zatoa e valjda ... !!!* :wink:

Мене и 2-та пијалока ми се исти, а и ретко ги пијам.. :tv:

Спрајт рулз :)
Инаку кај нас у Кавадарци го има по сите трафики ама само во лименки и во пакување од литар и пол, и по кафичи го има.

Спрајтот нормално :)

Го сакаммм!! :pipi:

Porano bev zavisen od koka kola no si rekov dosta e, sega samo sprajt pijam omilen mi e :) a 7up ne sum go ni probal :) :kesa:
Edit: Treba da pocnat da proizveduvat i od 2 litra :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom