Со тие претходно шо полемиирав, неможам асално да цитирам не сум на пцКако можеш да маркираш цела нација ( или на форумо мислеш шо те знам ) дека се фашисти спроед тоа шо 100 деца излезгле да видат Смрт за Шипови ??
Со тие претходно шо полемиирав, неможам асално да цитирам не сум на пцКако можеш да маркираш цела нација ( или на форумо мислеш шо те знам ) дека се фашисти спроед тоа шо 100 деца излезгле да видат Смрт за Шипови ??
Да знаеш другар дека и тие минатиот пат што искочија сега не искочија заради ова а и веќе и јас кажав дека не идам на никакви протести , додека јас се млатам губам време друг некој си ужива си прави пари епа кога ќе дојде густо нема ја да го бранам затоашто кога било потребно тие да ти дадат подршка они си седеле по кафичи таков е народот истоијата си се повтроува и едно е јасно ние не можеме да имаме држава иако сме опстојале никогаш не сме биле самостојна држава секад сме функционирале под ропство а во овие 20 години се виде и дека не можеме да функционраме самите на себе сме си душманиСамо што се вратив од центар и "протестот". Денес беше жално да си Македонец, ама научив и многу битна лекција во животот.
На протест 150 луѓе сите бледи во фаца и разочарани (не беа сите дечишта). А кога се враќам накај дома во Тренд и на ул ,,Македонија,, кафичите преполни нема место да седнеш. Нозе прекрстени, кошулче летно, цвик на глава, цигарче во рака и кафицата полека срк срк. Не дека и јас не правам такви шеми, ама за се си има време...
Така да ако некогаш избие овде повторно војна ( а ќе ), мене побарајте ме на Халкидики - Пефкохори, убава е таму водата.
Јас не го кажав ова само поради одзивот денес, едноставно живеам во Скопје имам куп познаници и пријатели. На огромен број од нив ама ич не им чуе за патриотизам, национално чувство итн. Еден дури еднаш ми објаснуваше како требало името да го смениме под итно . Од таму доаѓа моето разочарување.Ти не си ја сватил да си ја свател нема да збориш вака. Овој протест е направен за да рашири чувство какво што го имаш сега. Целта е постигната, Македонци ја пцујат државата и го подценуваат сопствениот народ....Само така, напред.....
Позади протести не може да стои ФБ група, туку организирана структура.
Не си ти виноивен НЕ НЕпосебно оние од планините...
??Не си ти виноивен НЕ НЕ
Абе оди мокај не треси зелени жити се, не си дорасната да збориш со мене, не знаеш како било да живееш во Албанска средина во 2001, да останеш и да си го чуваш достоинството, а не да ги нашуштиш домовите и да избегаш од родниот крај од роднините од пријателите како пичка.Така е...зад компјутер не се прави ништо, со протести не се прави ништо, само ти знаеш како се прави нешто.
Слушате, само Македоникус ја знае тајната за борба против радикалниот ислам!
Еве сеа ќе ни ја открие, само да ја изгледа најновата епизода на Езел и да ги смени пелените!
Денес е официјалниот ден кога се откажувам од медиуми, не ги коментирам. Не постојат за мене од денес македонски медиуми. Крај.
http://www.makfax.com.mk/283270/uchesnicite_na_kontraprotestot_neprijatelski_kon_novinarite
Сте СЕ ЗАПРАШАЛЕ ЛИ ЗАШТО ВЕ НАВРЕДУВАЛЕ????Еј вчера глави им дупнаа! ГЛАВИ ИМ ДУПНАА и рекоа дека бил мирно со помали инциденти, сега господата навредени, ма идете сите колективно у ПМ.
Да се разбереме, јас не бев, ама ми идат на нерви новинарите. Секоја ви чест за недостатокот на принципи кои ги имате.
Не знам како некои идиотчиња пробуваат да ја поврзат SpreadTheTruth акцијата со протестов.
SpreadTheTruth = акција за ширење на вистината за радикалниот исламизам во Македонија (масакр+џихад знамиња+закани и тн.). Јас така ја разбрав според тоа што го читав. Денешниот протест = тотално непотребен, некултурен, неподдржан од речиси никого. Никој од форумџиите кои твитаа за #SpreadTheTruth не го поддржаа протестот. Не се ни обидувајте да ги поврзете.
Кога се иде на протест, се иде со јасна идеја за тоа што се протестира. Не се предизвикуваат нереди во сопствениот град. Не се фрла со камења. Не се оштетува имот на граѓани кои вредно работеле за да го стекнат и направат. Не се извикуваат заканувачки, патетични извици. Фино што се собрале, им го разбирам гневот. Ама нема потреба од таков тек на протестите. Протест против се што не е убаво - да. Ама без правење на истите грешки што ги прави и некој друг.
Зошто почнаа оф-топик муабети, поврзани со денешниот протест. Ќе ја отвориме подоцна повторно.Ај отворете ја темата SpreadTheTruth , зашто е затврена?
Не чинат а, остајте нека работат медиумите не се мешајте тамуДајте да ги расспамираме овие шкљ сајтовиве, како ПлусИнфо и остали.
Знам дека е иронија кажаното ама не е иронија разочарувањето....Јас не го кажав ова само поради одзивот денес, едноставно живеам во Скопје имам куп познаници и пријатели. На огромен број од нив ама ич не им чуе за патриотизам, национално чувство итн. Еден дури еднаш ми објаснуваше како требало името да го смениме под итно . Од таму доаѓа моето разочарување.
Верувам дека ваквите луѓе и сам ги познаваш. А да ме знаеш мене, ќе знаеш и дека Халкидики муабетот беше кажан во иронија. Се додека има вистински Македонци во Македонија кои се грижат за доброто на државата, се дотогаш јас ќе верувам и ќе имам верба во сопствениот народ.
Ко за шлаг на тортата, тројца другари што до вчера се пукаа во гради дека ќе оделе на протест, денес ми кажаа дека партијата не одобрила
Во врска со најавениот протест, против радикалниот исламизам.
Има доста полемика да се подржи или не овој протест. Се спомнуваат разни причини, но мислам дека треба да се даде малце подлабока анализа, за да знаеме какви резултати да очекуваме од овој протест.
Прво ќе почнам од организацијата и слоганот. Протест Против радикалниот ислам. Што ми покажува ова.
1. Јавен протест пред владата се организира против некое решение на државно ниво, кое подржува во случајов подржува радикален ислам. Што не е случај.
2. Зборот Против е очигледна негативна кампања.
3. Радикален ислам е збор кој рекламира и му дава на значење.
Втора работа е самата кореографија на протестот, кој се заканува да навлече елементи на гнев кај верниците (дури и од христијанска вероисповед). И јасно цели (сакајќи или несакајќи) кон поделба преку, слоганите што се планираат (Горд Каур). И така натака, со што му се дава предзнак на атеистички протест.
Трето тазе ни се сеќавањата од протестите после егзекуцијата на децата реакциите на тие што учестуваа или имаа некој близок на протестот беа:
„Да ти се пљукнам во полицијата, ова не е наша држава. Ние сме проклет народ“ и така натака со што еден ваков протест ќе придонесе да се шири дефитизам и апатија меѓу младите во државава.
Јас со овој пост, нема да ги запрам, ниту пак да ги натерам да размислат оние кои решиле да излезат на еден ваков протест. Но тие мора да се спремни на вакви разочарувања кои ќе ги седнат во ќоше без никаква воља за понатамошно дејство. Така се умртвува прогресивната сила во државава уште на самиот зачеток. Вакви протести се самоубиство на Македонската свест.
Јас еве предлагам, до сите Македонски партии во Македонија, кога ќе се расчисти убиството и убијците кога ќе се најдат зад решетки, да организира масовен не протест, туку мирен МИТИНГ, без партиски обележја, но со етнички предзнак, кој ќе биде демонстрација на нашата обединетост во чест и слава на убиените. Да им покажеме да нивните најблиски, дека нивните деца неможат да се вратат, но ете нивната жртва никогаш нема да биде заборавена.
Какви незналици има во државава кои се нарекуваат новинари и здруженија на новинари за заштита на права. Зашто не се повлековте вчера кога колегите сниматели ви ги маваат со камења . А нее они денеска се нашле повредени зашто некое дете не им дало изјава и некој ги опцул. Бог да чува бе, каде со тој памет само. Професинализмот, моралот и етиката во вршење на професијата одамна ги изгубивте, со ваквите автогол ставови само повеќе и повеќе си тонете и тонете.Најголем дел од новинарските екипи откако беа попречен да ја извршуваат својата професионална обврска и немаа можност да земат изјава, одлучија солидарно да се повлечат од настанот.
треба да ги бојкотираме .. јасно беше уште пред да почне протестот шо ќе бидат насловите ..Какви незналици има во државава кои се нарекуваат новинари и здруженија на новинари за заштита на права. Зашто не се повлековте вчера кога колегите сниматели ви ги маваат со камења . А нее они денеска се нашле повредени зашто некое дете не им дало изјава и некој ги опцул. Бог да чува бе, каде со тој памет само. Професинализмот, моралот и етиката во вршење на професијата одамна ја изгубивте, со ваквите автогол ставови само повеќе и повеќе си тонете и тонете.