Спортски филмови

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
Каде се Боб санките од Јамајка? :)

Па ги има погоре.

Иначе тука би го додал и Forever strong (рагби) и Never back down (кик бокс). Понови филмови се, но доста се интересни.

Каде се Боб санките од Јамајка? :)

....

16. Cool Runnings (1993) - Санкање
Еден сон. Четворица Јамајканци. - 20 степени. Лудница... Вистинита приказна за четворица Јамајканци кои се обидуваат да стигнат на зимски олимписки игри во дисциплина која не е баш својствена за нив... ништо не е невозможно во спортот :)

Продолжение: првиот филм кој ми текна дека сум го заборавил:

22.Days of Thunder (1990) - Автомобилизам

Том Круз и Никол Кидман во филмот за еден млад и самобендисан возач кој добива можност да се трка со најдобрите.

Дефинитивно најдобар спортски филм е Роки. Ретко кој филм бил успешен во толку многу продолженија. Имено сите 6 дела на Роки се ѕверски! Баш сега ги симињам и да им се пуштам да ги гледам по кој знае кој пат.

А, да и The Longest Yard што е постиран е премногу добар мотивирачки спортски филм!
:pehar::pehar::pehar:

А, ако зборуваме за мотивирачки филмови тогаш задолжително треба да се погледне и Blood and Bone:

Кое тело го има Мајкл Џеј Вајт ц ц ц ц.....:sport1:

Attachments

• Blood.And.Bone.2009.DVDRip.XviD.jpg
    Blood.And.Bone.2009.DVDRip.XviD.jpg
    56,7 KB · Прегледи: 5
Доообро сеа, Blood and Bone е за улични тепачки, тешко дека тие се рачунаат за спорт. Плус има различен вид на приказна од другиве набројани тука.
Не би рекол дека е спортски филм. Исто ко да речеш Transporter дека е спортски. :)

Инаку, го гледав Gridiron Gang. Ѕверски филм, стварно не знам како сум го пропуштил.
The Rock е изненадувачки добар, Xzibit си го прави своето Pimp my ride комично забавување...а дечките се баш онака ко што треба, страшни.
Плус има реално добра приказна.
Али сум се газел на моментот кога QB-то им објаснуваше како фрлал дугачки пасеви на Madden, па може и во живо.
И другиов му вика: "This ain't EA dude" :devil3:

П.с. Не го видов набројан овде...

Driven
Driven.jpg

Одличен филм со Сталоне, Кип Пардју и Тил Швајгер. Поготово што нема многу филмови за Ф1, т.е. дали и има некој друг. Мислам дека и Монтоја е во филмов. :)
Али, коа искочи, знам очи вадев како болидот ги сече капките.
Ова е во рангот на Gridiron, Glory Road, односно мотивирачка приказна, добри ефекти, а плус комбинира адреналински сцени, како бркање со формули низ град.

Мора да го погледнете~!

Не го видов Руди? Ѕверски филм! Можеби нема толку многу моменти од натпреварите но сепак според мене тој е спортски филм. Филмот е толку инспиративен, толку мотивира, прави да се чуствувате прекрасно откако ќе го изгледате, да го сакате животот, добивате желба да сакате да правите нешто корисно со себе. Можеби нема некоја преголема уметничка вредност или некоја неверојатна глума но како е скоцкана целата приказна го прави прекрасен овој филм.

Доообро сеа, Blood and Bone е за улични тепачки, тешко дека тие се рачунаат за спорт. Плус има различен вид на приказна од другиве набројани тука.
Не би рекол дека е спортски филм. Исто ко да речеш Transporter дека е спортски. :)

Инаку, го гледав Gridiron Gang. Ѕверски филм, стварно не знам како сум го пропуштил.
The Rock е изненадувачки добар, Xzibit си го прави своето Pimp my ride комично забавување...а дечките се баш онака ко што треба, страшни.
Плус има реално добра приказна.
Али сум се газел на моментот кога QB-то им објаснуваше како фрлал дугачки пасеви на Madden, па може и во живо.
И другиов му вика: "This ain't EA dude" :devil3:

П.с. Не го видов набројан овде...

Driven
Driven.jpg

Одличен филм со Сталоне, Кип Пардју и Тил Швајгер. Поготово што нема многу филмови за Ф1, т.е. дали и има некој друг. Мислам дека и Монтоја е во филмов. :)
Али, коа искочи, знам очи вадев како болидот ги сече капките.
Ова е во рангот на Gridiron, Glory Road, односно мотивирачка приказна, добри ефекти, а плус комбинира адреналински сцени, како бркање со формули низ град.

Мора да го погледнете~!

јас го ставив претходно, не ми ја даваше сликата па поставив линк :wink:

Ги сакам филмовите со фудбал, рагби, хокеј, street racing films итн... :)

Eден нов требаше сеа на почеток на мај да има премиера. Нешто за фудбалот во Англија пред 20 и повеќе години, не знам како се вика, ако знае некој нека каже.

Инаку и ја ги гледам ваквите филмови, Тhe longest yard посебно ме бендисува.

Аууууу вај го забрави
THE WORLD FASTEST INDIAN ...
indian.jpg

:cuc::cuc::cuc: Убедливо прв, другиве од тридов смешни ми се у споредба со овој (без намера за навреда на вкусот на другите челнови, но исркрено филмов е многу многу подобар од сите други воедно и вистинска приказна) браво,браво!! за изборот каков трогателен филм, каква глума од Сер Ентони Хопкинс!!

The Damned United
The World's Fastest Indian (мислам така се викат)
Green Street Holligans 1
Coach Carter

Сите морат да ги гледате, без разлика дали сте љубители на фудбал, коли, кошарка...

:cuc::cuc::cuc: Убедливо прв, другиве од тридов смешни ми се у споредба со овој (без намера за навреда на вкусот на другите челнови, но исркрено филмов е многу многу подобар од сите други воедно и вистинска приказна) браво,браво!! за изборот каков трогателен филм, каква глума од Сер Ентони Хопкинс!!

Јас па читав дека бил УБЕР досаден овој, сите чекале Ентони да почне да јаде некој...

Јас па читав дека бил УБЕР досаден овој, сите чекале Ентони да почне да јаде некој...

Ухх колку само нема врска. Филмот е маестрален,трогателна приказна. Ентони Хопкинс е магичен актер, каква харизма има...

Филмов пред година дена може и повеќе на А1 го даваа. Интересно филмче. Барем јас во филмот не видов нешто што не ми се свиѓа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom