- Член од
- 23 јуни 2008
- Мислења
- 9.265
- Поени од реакции
- 5.045
Пред неколку години како студент на конференција во Белград на заедничката вечер ме представија дека доаѓам до ФИРОМ, а еден србин демек на заебанција ми рече дека македонците се срби со "говорната маната". А имаше и супер дечки и девојки со кои многу се дружевме и уште контактираме.
Не е во ред да се генерализира, но сепак голем дел од србите навистина гледаат на нас потценувачки, можеби се и 50-50 или 60-40, но сепак тоа е доста голем процент. И затоа, освен тие кои имаат некое потекло од србија, навистина не ми се јасни заљубениците во србите (делии, самоубиствени месии и сл :pusk. Не ми е јасно како се понижуваат и ја прифаќаат улогата на измеќари и г'золижачи, го предаваат својот народ за едно тапкање по рамо.
Меѓу србите, бугарите и грците скоро и да нема разлика, сите сакаа дел од нас, дали парче земја или фрагмент историја, а на нас останува да се одбраниме.
Искрено ја да сум бил на твое место би се бунел зашто ме претставуваат како Фиром ... (поправи ме ако грешам но Србија не има признаено како Р.Македонија ? да/не ?)
И да,
во право си ... нема разлика меѓу нив ... само не ми е јасно зашто во толкав број доаѓаат на одмор во Македонија ако толку им се мили тие Гејчиштата ... Уствари знам ... И нив ги замараат за виза ... ама ако ... глуп србин .... не за џабе рекле ово нема ни у Београду.