Спорот со Грција - коментари од Срби

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Пред неколку години како студент на конференција во Белград на заедничката вечер ме представија дека доаѓам до ФИРОМ, а еден србин демек на заебанција ми рече дека македонците се срби со "говорната маната" :tapp:. А имаше и супер дечки и девојки со кои многу се дружевме и уште контактираме.

Не е во ред да се генерализира, но сепак голем дел од србите навистина гледаат на нас потценувачки, можеби се и 50-50 или 60-40, но сепак тоа е доста голем процент. И затоа, освен тие кои имаат некое потекло од србија, навистина не ми се јасни заљубениците во србите (делии, самоубиствени месии и сл :pusk:). Не ми е јасно како се понижуваат и ја прифаќаат улогата на измеќари и г'золижачи, го предаваат својот народ за едно тапкање по рамо.

Меѓу србите, бугарите и грците скоро и да нема разлика, сите сакаа дел од нас, дали парче земја или фрагмент историја, а на нас останува да се одбраниме.

Искрено ја да сум бил на твое место би се бунел зашто ме претставуваат како Фиром ... (поправи ме ако грешам но Србија не има признаено како Р.Македонија ? да/не ?)

И да,
во право си ... нема разлика меѓу нив ... само не ми е јасно зашто во толкав број доаѓаат на одмор во Македонија ако толку им се мили тие Гејчиштата ... Уствари знам ... И нив ги замараат за виза ... ама ако ... глуп србин .... не за џабе рекле ово нема ни у Београду.:tapp::tapp::tapp:

Јас сметам дека сите овие пропратни глупости ќе бидат минато во сосема брзо време од сега,со прегледувањето на резултатите од референдумот по прашање на името во нашата земја.
Соодветно... апсолутно нема да биде важно кој,зошто па и дали искоментирал вака или онака во Србија или било која друга земја.
:toe:

A jas pa mislam deka ke si dojde za 3 godini sve na svoe mesto ...

a po pravdi boga taka i treba da bide ... caru carevo bogu bozje .

Od nekoi raboti koi se vkoreneti vo genite sepak ne moze da se izbega...

Krv nije voda i svaka ptica svome jatu .

Ostanete mi pozdraveni :helou:

Овај Јово е баниран од тема ради спамирање.

Продолжете.

A jas pa mislam deka ke si dojde za 3 godini sve na svoe mesto ...

a po pravdi boga taka i treba da bide ... caru carevo bogu bozje .

Od nekoi raboti koi se vkoreneti vo genite sepak ne moze da se izbega...

Krv nije voda i svaka ptica svome jatu .

Ostanete mi pozdraveni :helou:

За две-три години ќе имаме нова светска војна,ова сега е завземање позиции,мал тренинг пред настаните што ни престојат.:helou:

За две-три години ќе имаме нова светска војна,ова сега е завземање позиции,мал тренинг пред настаните што ни престојат.:helou:
Ние ќе бидеме од победничката или од лузерската страна????

definiraj mnogu Srbi...100 ...50 ??

otprilika ...kolku

i kolku toa tebe te gledale so podsmev i potcenuvanje od tie 100 da receme ????

Aj bash opishi ja sluchkata sto se desilo ,,,na utakmica li bilo ... u kafana li...na odmor li ????

Winston, ako taka pocnes da gi gledas rabotite, mozes slobodno da konstatiras deka ima i Grci vo Grcija,na koi ne im preci imeto Makedonija i pridavkata Makedonski,Makedonsko...eve barem jas znam 6 koi me pocituvaat za toa sto sum, i koi ne se plasat da me prasaat dali letovo sum bil na odmor vo Makedonija, i kako sum si pominal doma?
Rabotata e sto generalnoto mislenje vo edno Demokratsko opstestvo se gradi vrz mislenjeto na mnozinstvoto subjekti.
Golemo vlijanie imaat i politickite partii, i nivnite stavovi po toa prasanje.
Golemo vlijanie(barem vo Srbija i Grcija) ima i Crkvata kako religiozna institucija.

Suma sumarum...
Koj imase najmnogu glasovi na parlamentarnite izbori vo Srbija? SRS
Koj e stavot na Nikolic i Seselj vo pogled na Makedonija?
Mislam site go znaeme.I mislam site sto glasale za niv, se soglasuvaat so nivnata politika, kon ova prasanje,kako Srbija gleda na svoite sosedi, za sto gi smeta, i kako pristapuva vo odnosite so niv.
Istoto e i so partijata na Kostunica koja zavrsi treta ako ne se lazam, i za niv vazi istoto vo pogled na glasackoto telo/stavovi na partijata i poddrska od narodot vo Srbija.
toa ti pravi poveke od 50%(mnozinstvo), te validno generalno mislenje,za zal ne taka povolno za nas Makedoncite,od strana na Srpskata Drzava, i izbirackoto telo, koe gi izglasalo tie partii..

Nie mozeme da zboruvame za isklucoci od mnozinstvoto koi nemaat problem so Makedonija, i koi ne posakuvaat tajno da si stane povtorno Juzna Banovina..megjutoa da se zboruva za mnozinstvoto, toa e ocigledno, spored izbornite rezultati, spored nivnite politicki partii, i Makedonija vo ocite na tie partii, i samata poddrska na nivniot narod na istite./...

На средина сме.

Има Jovanotti една песна, се вика L'Ombelico del mondo или така нешо... кој ќе го преведе насловот, нека земе да ја чита книгата од Венко...

И јебига...Македонијо, плеќи си ми од рушевини и неба...

Се надевам дека тогаш ке ја избериме вистинската страна. Зошто е предвидено дека најголемата борба ке се води на балканов и дека ке има еден лидер кој ке го покорит балканот.

Се надевам дека тогаш ке ја избериме вистинската страна. Зошто е предвидено дека најголемата борба ке се води на балканов и дека ке има еден лидер кој ке го покорит балканот.

Ali Illyr Ameti?

Се надевам дека ке е некој наш, зошто имам слушнато дека после то ке се обнови царството на лавот(Македонија-барем така мислам јас:toe:).

Се надевам дека ке е некој наш, зошто имам слушнато дека после то ке се обнови царството на лавот(Македонија-барем така мислам јас:toe:).

Токму затоа Хазариве го забрзале Мојсеј-2,дефинитивно сегашниот Израел ќе им биде прв на удар,а конгресон во САД не ја усвои програмата на Буш да им помогне со државни пари на Еврејските банки и картели.
29.09.2008 22:13 Волстрит колабираше откако Претставничкиот дом на САД го отфрли владиниот прелог план за стабилизирање на финансискиот сектор во земјата, вреден 700 милијарди долари.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=98270

А ако се земе во предвид дека токму дотогаш Иран ќе има доволно збогатен ураниум,најлошо што може да ни се случи е да прифатиме барем 3-4 милиони Евреи на оваа безимена територија,според планот:

Иран денеска соопшти дека нема да запре со нуклеарните активности, што било побарано од страна на Советот за безбедност на ОН во најновата резолуција.

http://www.sitel.com.mk/?ItemID=046F345BCB77364C8EEBA87C7D7E3A22

Токму затоа Хазариве го забрзале Мојсеј-2,дефинитивно сегашниот Израел ќе им биде прв на удар,а конгресон во САД не ја усвои програмата на Буш да им помогне со државни пари на Еврејските банки и картели.
29.09.2008 22:13 Волстрит колабираше откако Претставничкиот дом на САД го отфрли владиниот прелог план за стабилизирање на финансискиот сектор во земјата, вреден 700 милијарди долари.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=98270

А ако се земе во предвид дека токму дотогаш Иран ќе има доволно збогатен ураниум,најлошо што може да ни се случи е да прифатиме барем 3-4 милиони Евреи на оваа безимена територија,според планот:

Иран денеска соопшти дека нема да запре со нуклеарните активности, што било побарано од страна на Советот за безбедност на ОН во најновата резолуција.

http://www.sitel.com.mk/?ItemID=046F345BCB77364C8EEBA87C7D7E3A22
а ти да фатиш да напраиш еден инфовар.ком.мк не би било лошо :)

АБЦ, ме мрзи сеа да ти објаснувам зошто се прави фактички оваа вештачка криза..... во друга прилика ќе спремам текст и ќе ти прикажам некои работи....... кој сака и зошто да се замени доларот со амеро итн....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom