Спорот со Грција - коментари од Срби

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А бе се додека има србомани и бугарофили во државичкава наша напатена, глава нема да крениме!
Студирав во Скопје, кој скопјанец да го прашаш ти кажува дека пола роднини му се во Србија и само за нив ќе ти зботи, ќе ти ги отече мадињата, како браски ќе ти ги направат. И аир бараш?
А бе за такви бесилката и јавно да се погубат, за другите да гледаат и да знаат што ги чека ако си играат со македонскиот идентитет!
Тоа е реалноста!!!
Премногу ги има.Населени по наредба на Темпо да кодошат и контролираат.Па затоа Скопје а не Битола е главен град...поблиску е до Србија.

Тоа е реалноста!!!
Премногу ги има.Населени по наредба на Темпо да кодошат и контролираат.Па затоа Скопје а не Битола е главен град...поблиску е до Србија.
Да бееееееее , затоа , како ти текна ............:aplauz:

Тоа е реалноста!!!
Ова што го кажа е жива вистина. После Солун, Битола беше главен центар на Македонската држава. Со припојувањето на Македонија кон СФРЈ, за да е поблиску до србија и за да имаат поголема контрола врз него, го поставија Скопје за главен град кој до тогаш имаше едвај 25 000 жители:toe:

Да бееееееее , затоа , како ти текна ............:aplauz:
Тоа се факти пријателе, чим не знаеш, слабо си запознаен со работите. Штета:toe:

Искрено ме интересира како и после ова има македонци кои се колнат у братството со србија?
Што уште им треба? Да дојдат пак да ги колат ко на времето за да согледат?
Ах, братство-единство филмот ви ги исцица мозоците.

абе да напишевте некој пост на форумот на београд а не овде ми се расправате кој бил ова она. докажете на дело :wink:

Искрено ме интересира како и после ова има македонци кои се колнат у братството со србија?
Што уште им треба? Да дојдат пак да ги колат ко на времето за да согледат?
Ах, братство-единство филмот ви ги исцица мозоците.
Не е тоа, уште ги лажат комунистите!
Како што кажав погоре, народ што не вика БЈРМ, што не ни ја признаваат црквата не може да ни биде братски и во ова сме сами и така треба да си се избориме за нашите права. Ако чекаме од комшиите, го обравме бостанот(и тоа зелен)!

абе да напишевте некој пост на форумот на београд а не овде ми се расправате кој бил ова она. докажете на дело :wink:
Со српски шајкачи баш и не вреди да се расправаш.
И не е толку проблемот во тоа што они јадат гомна, колку што е проблемот во фактот дека има македонци кои уште ги сметаат за браќа. Нашите треба да станат свесни дека пријателот на нашиот непријател (читај, србија и грција) не може да ни биде пријател.

Со српски шајкачи баш и не вреди да се расправаш.
И не е толку проблемот во тоа што они јадат гомна, колку што е проблемот во фактот дека има македонци кои уште ги сметаат за браќа. Нашите треба да станат свесни дека пријателот на нашиот непријател (читај, србија и грција) не може да ни биде пријател.
Еее ама без Цеца ќе нема на што да се пијанчи и пали.А башка кога имаш илјадници луѓе кои и покрај се отидоа на одмор во Грција и си се претставуваа таму како Скопјани или славоМакедонци...не треба да очекуваме освестување во скоро време.

Добро бе луѓе веќе десет години еден не сум сретнал да има некое посебно чувство за Србија у стил дека се браќа или нешто слично, со какви вие се дружите :toe:?

Ma koi srbi boze moj pa toa ti se teski nacionalisti!Pa nie sme Makedonci poveke otkolku sto se tie srbi ama samo problemot e vo toa sto otsekogas imalo razdor megu nas,imalo "prodadeni"dusi koi ja prodavale Makedonija pa taka i ovie Novomakedoncive ti se nesto slicno razbiras?

Добро бе луѓе веќе десет години еден не сум сретнал да има некое посебно чувство за Србија у стил дека се браќа или нешто слично, со какви вие се дружите :toe:?

Слабо изгледа се врткаш околу штабојте на сдс, таму ќе сретниш такви ко он енд онли=самоубицата, делија и слични. :tapp: :pos2:

Пред неколку години како студент на конференција во Белград на заедничката вечер ме представија дека доаѓам до ФИРОМ, а еден србин демек на заебанција ми рече дека македонците се срби со "говорната маната" :tapp:. А имаше и супер дечки и девојки со кои многу се дружевме и уште контактираме.

Не е во ред да се генерализира, но сепак голем дел од србите навистина гледаат на нас потценувачки, можеби се и 50-50 или 60-40, но сепак тоа е доста голем процент. И затоа, освен тие кои имаат некое потекло од србија, навистина не ми се јасни заљубениците во србите (делии, самоубиствени месии и сл :pusk:). Не ми е јасно како се понижуваат и ја прифаќаат улогата на измеќари и г'золижачи, го предаваат својот народ за едно тапкање по рамо.

Меѓу србите, бугарите и грците скоро и да нема разлика, сите сакаа дел од нас, дали парче земја или фрагмент историја, а на нас останува да се одбраниме.

"Секој кој работи за Македонија да се припои кон: Србија, Грција, Бугарија може да биде добар : србин , грк , бугар , но не и Македонец" - Гоце

Јас сметам дека сите овие пропратни глупости ќе бидат минато во сосема брзо време од сега,со прегледувањето на резултатите од референдумот по прашање на името во нашата земја.
Соодветно... апсолутно нема да биде важно кој,зошто па и дали искоментирал вака или онака во Србија или било која друга земја.
:toe:

Ја од таму све што прочитав ... сите срби даваат негативни одговори врз основа на "братското навивање"и "убавите годишни одмори" со/во Грција ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom