MiaSanMia
Chipolopolo
- Член од
- 7 април 2012
- Мислења
- 9.974
- Поени од реакции
- 8.682
Ако ги споредуваме двајцата ќе забележиме голема разлика.За разлика од Лам кој е десен бек,јас Алвес би го ставил повеќе кон десно крило него десен бек.Цело време напред а назад дува промаја.
Даниел Алвес е робусен играч,има силен шут,има осет за дриблинг итн,но одбраната никогаш не му била силно оружје.Додека беше во Севиља тоа можеше да се забележи но во Барса со нивниот напаѓачки стил тој се трансформира од десен бек во десно крило.Многу лошо набацува,па можам да го споредам со Масимо Одо од времето кога отиде во Баерн и Милан.Додека играше во Лацио Одо беше снајпер.Искрено Дани Алвес мене ми делува како истрошен играч и не ми се верува дека ќе понуди нешто спектакуларно во натамошната кариера.Бразилскиот феномен наречен непослушност и нон стоп одење во диско,правење забави,лудории си го прават своето.Па не е ни чудо Монтоја да му ја земе стартната позиција како што му ја зедоа на Мајкон во Интер па и после го продадоа.Јас мислам истото ќе му се случи и на Алвес.
(Барса го купи Алвес откако не им успеа работата со Лам.Дали Лам ќе беше подобар или послаб од Алвес може само да нагаѓаме.)
Иако е низок Лам,за неговата позиција тоа не претставува проблем.Повредите се веќе минато за него,нема пропуштено натпревар поради повреда незнам од кога.
Стандарден првотимец па и стандардно добри настапи.Одличен во дефанзивата и во нападот но премногу лошо набацува,тука со Дани Алвес може да се јадат иако годинава со Лил предобар беше во тој сегмент.
Одлично покрива,страшно добар клизач има(со Луиз Густаво во Баерн се најдобри) и чисто ја одзема топката во тие ситуации.Лам изгради култ во Германија па и за тоа е капитен и на Баерн и на германската репрезентација.Иако тој не ни личи ни одблиску на водач и премногу е мирен, со своите настапи на високо ниво си заслужи респект од сите па и тоа е сигурно е една од причините што го поставија иако имаше други посериозни кандидати.
Лам е сметан како најголем талент во Баерн,тоа го докажува и фактот дека Герланд долгогодишен тренер на резервниот тим и асистент на Хајнкес го сметал за најдобар фудбалер што некогаш го тренирал.Таткото на Матс Хумелс(поранешен тренер на младите екипи) пак рекол Лам ако не успее во Бундеслигата нема кој да успее.Реченото било сторено од Филим Лам.
За крај ќе речам дека овие два играчи неможат да се споредат бидејќи сметам дека Дани Алвес само ја пополнува десната позиција во одбраната а неговата природна позиција е малку понапред.
Но,ако се споредуваат овие двајца јас давам предност на играчот што има константни добри натпревари,сезони а не на играч кој збеснува некоја сезона па го сменува хинт> Мајкон.Дани Алвес има голем пад и не гледам константност во играта и за крај пак ќе споменам бразилскиот феномен ги јаде сите добри бразилски играчи што успеваат во Европа.
--- надополнето: 19 декември 2012 во 14:54 ---
Муабетов ти нема везеее.Мајкон во најдобрите години правел партал..Колку години правеше партал ? Па тоа беа само 2 години кога играше врвен,врвен фудбал и дали по тоа треба да го прогласиме за најдобар?Кога замина Мурињо што направи ? Дали успеа нешто да направи е прашањето а не што направи.Права мизерија беше,факт и тоа голем факт!Сега каде е најдобриот "десен бек на сите времиња"?Грее клупа за некое милионче плус на сметката.Се можеш да спитомиш ама неможеш бразилец.Роналдињо заради тоа се упропасти инаку кај ќе му беше крајот,ке му даваа на Сантијаго Бернабе секој натпревар аплауз и тоа искрен аплауз.
Сите бразилци паѓаат во форма и тоа за навек
(диско миско ваму таму си знаеш тоа),така да сега редот дошол на Дани Алвес.Монтоја му го зема скалпот малце по малце па и доста солидни натпревари си изигра тој.
Лам и тоа како се покажа во Штутгарт кога беше на позајмица во сезоната 2003/2004 под водство на Феликс Магат.Наредната сезона исто така добро ја започна но имаше проблем со лигаментите па отсуствуваше подолго време.
Даниел Алвес е робусен играч,има силен шут,има осет за дриблинг итн,но одбраната никогаш не му била силно оружје.Додека беше во Севиља тоа можеше да се забележи но во Барса со нивниот напаѓачки стил тој се трансформира од десен бек во десно крило.Многу лошо набацува,па можам да го споредам со Масимо Одо од времето кога отиде во Баерн и Милан.Додека играше во Лацио Одо беше снајпер.Искрено Дани Алвес мене ми делува како истрошен играч и не ми се верува дека ќе понуди нешто спектакуларно во натамошната кариера.Бразилскиот феномен наречен непослушност и нон стоп одење во диско,правење забави,лудории си го прават своето.Па не е ни чудо Монтоја да му ја земе стартната позиција како што му ја зедоа на Мајкон во Интер па и после го продадоа.Јас мислам истото ќе му се случи и на Алвес.
(Барса го купи Алвес откако не им успеа работата со Лам.Дали Лам ќе беше подобар или послаб од Алвес може само да нагаѓаме.)
Иако е низок Лам,за неговата позиција тоа не претставува проблем.Повредите се веќе минато за него,нема пропуштено натпревар поради повреда незнам од кога.

Лам е сметан како најголем талент во Баерн,тоа го докажува и фактот дека Герланд долгогодишен тренер на резервниот тим и асистент на Хајнкес го сметал за најдобар фудбалер што некогаш го тренирал.Таткото на Матс Хумелс(поранешен тренер на младите екипи) пак рекол Лам ако не успее во Бундеслигата нема кој да успее.Реченото било сторено од Филим Лам.

За крај ќе речам дека овие два играчи неможат да се споредат бидејќи сметам дека Дани Алвес само ја пополнува десната позиција во одбраната а неговата природна позиција е малку понапред.
Но,ако се споредуваат овие двајца јас давам предност на играчот што има константни добри натпревари,сезони а не на играч кој збеснува некоја сезона па го сменува хинт> Мајкон.Дани Алвес има голем пад и не гледам константност во играта и за крај пак ќе споменам бразилскиот феномен ги јаде сите добри бразилски играчи што успеваат во Европа.
Мајкон за двата во најдобра форма е бог како десен бек.
До овие двата офанзивно подобар е Дани Алвеш,дефанзивно Филип Лап..
Алвеш е поголем киксер но како фудбалер односно индивидуа е поквалитетен играч,побрз,подобар шут,подобар центаршут,посилен,подобро се гради итн...
А Лам е поинтелегентен играч,има подобар пас,подобра визија,назад не кикса воопшто плус добар е во напад..на прв видик Алвеш е многу поатрактивен играч (можеби до тоа што игра во Барселона) но и Лам си има свои квалитети..тежок избор но јас повеќе ги ценам оние играчи што се дефанзивно постабилни значи мој избор Лам![]()
Муабетов ти нема везеее.Мајкон во најдобрите години правел партал..Колку години правеше партал ? Па тоа беа само 2 години кога играше врвен,врвен фудбал и дали по тоа треба да го прогласиме за најдобар?Кога замина Мурињо што направи ? Дали успеа нешто да направи е прашањето а не што направи.Права мизерија беше,факт и тоа голем факт!Сега каде е најдобриот "десен бек на сите времиња"?Грее клупа за некое милионче плус на сметката.Се можеш да спитомиш ама неможеш бразилец.Роналдињо заради тоа се упропасти инаку кај ќе му беше крајот,ке му даваа на Сантијаго Бернабе секој натпревар аплауз и тоа искрен аплауз.
Како ви дава душата бе хејтерчина
Значи ај шо мразите се живо шо е поврзано со фцб ај, ама малку од малку кон самите себеси бидете искрени
И да, моментално Алвеш е во никаква форма, ама ова му е прв пат во кариерата да падни со формата.
И одма коментарите: Лахм ти е легенда бе човече. (као секој викенд да глеаат бундес)![]()
Сите бразилци паѓаат во форма и тоа за навек

Dobro be kaj vi se sega muabetite deka Alves se pokazal i vo drug klub a Lam ne,pa taka da glasate za Alves? Ili toj muabet vazi samo odredeni fudbaleri ? Ah lele....
Alves e za nijansa podobar,podinamicen i poveke pridonesuva i vo napadot.Za defanziva i dvajcata se dobri.Ne mi se veruva deka nekoj ovde veli oti Alves bil poslab vo defanziva.Kakvi izvonredni partii ima Alves protiv RM i drugite jaki timovi i samite znaete...Iako e odbranben igrac ima mnogu asistencii i golovi (mislam okolu 40) a toa e poim za moderen bek......Alves predhodnite 4-5 sezoni bese eden od 3te najdobri bekovi a Lam mislam deka tesko ostanal na vrvot tolku mnogu....
Ne velam deka Lam e slab no Alves e podobar.......
Лам и тоа како се покажа во Штутгарт кога беше на позајмица во сезоната 2003/2004 под водство на Феликс Магат.Наредната сезона исто така добро ја започна но имаше проблем со лигаментите па отсуствуваше подолго време.